Gratis studiegids

Wat is een medisch pedicure en hoe word ik het?

Wil jij mensen helpen in de wereld van voetverzorging en gezondheid? Volg dan onze Medisch Pedicure opleiding. Onze voeten dragen ons de hele dag door, daarom is het essentieel dat we voor hun gezondheid zorgen, aangezien ze een belangrijk deel van ons lichaam vormen.   

Als je te maken hebt met onderliggende gezondheidsproblemen zoals diabetes, reuma of kanker, dan is gespecialiseerde zorg vereist. Hier komt de medisch pedicure in beeld om je te helpen! Maar wat is een medisch pedicure precies, en is de Medisch Pedicure opleiding misschien iets voor jou?

 

Wat is een medisch pedicure?

Heb je jezelf wel eens de vraag wat is een medisch pedicure gesteld? Een medisch pedicure is een professioneel opgeleide specialist die zich richt op de zorg voor voeten, vooral die van mensen met risicovoeten. Risicovoeten kunnen voorkomen bij patiënten met diabetes, reuma, kanker en andere gezondheidsproblemen die de voeten kunnen aantasten. 

Gezonde voeten zijn belangrijk voor het welzijn van ieder mens, aangezien we onze voeten de hele dag belasten. Voetproblemen kunnen leiden tot ernstige complicaties, vooral bij mensen met medische aandoeningen. Een medisch pedicure helpt bij het voorkomen van deze complicaties en het verbeteren van de algehele gezondheid van je voeten.

Het is dus een belangrijk beroep in de medische zorg voor voeten. Medisch pedicures dragen bij aan het voorkomen van mogelijke problemen. Verder zorgen ze ervoor dat mensen met medische aandoeningen of voetproblemen een goede kwaliteit van leven behouden. Zo houden ze de voeten van patiënten in goede gezondheid.

 

Wat doet een medisch pedicure?

Als medisch pedicure kom je veel verschillende gezondheidsproblemen tegen. Zo zijn medisch pedicures experts in het behandelen van voetproblemen zoals eelt, likdoorns, ingegroeide nagels en meer. Ze kunnen verlichting bieden bij pijnlijke aandoeningen en de algehele voetgezondheid verbeteren.

Het is van belang dat een medisch pedicure helpt met de voetverzorging. Bij mensen met diabetes is het belangrijk dat dit regelmatig gebeurt, omdat de aandoening de bloedcirculatie naar de voeten kan beïnvloeden. Ook andere soorten risicovoeten moeten regelmatig behandeld worden.

 

Preventieve zorg

Preventieve zorg is als medisch pedicure erg belangrijk. Door het monitoren van de voeten bij risicogroepen kan een medisch pedicure op tijd ingrijpen en verdere complicaties voorkomen. Daarnaast geven ze ook advies over hoe patiënten hun voeten thuis het beste kunnen verzorgen. Hierdoor kunnen patiënten actief bijdragen aan hun eigen voetgezondheid.

Bovendien werken medisch pedicures nauw samen met andere gezondheidsprofessionals, waaronder huisartsen, podotherapeuten, fysiotherapeuten en orthopedische schoenmakers. Deze samenwerking is belangrijk om een holistische benadering van voetgezondheid te verzekeren, waarbij de onderliggende oorzaken van voetproblemen worden aangepakt en behandeld. 

 

 

Voor wie is de opleiding Medisch Pedicure geschikt?

Nu heb je een antwoord op de vraag: 'wat is een medisch pedicure?'. Denk jij nou, dit is écht iets voor mij? Dan kun je bij NHA de opleiding tot medisch pedicure als thuisstudie volgen.

Het branchediploma Medisch Pedicure is geschikt voor alle zorgprofessionals die hun kennis en vaardigheden willen vergroten op het gebied van specialistische voetzorg. Verder is de opleiding ook interessant voor schoonheidsspecialisten en medisch professionals die hun expertise en kennis willen vergroten.

De opleiding tot Medisch Pedicure biedt een dynamische loopbaan waarbij je de levenskwaliteit van mensen verbetert door de zorg en expertise die je biedt aan kwetsbare voeten. Is de opleiding tot Medisch Pedicure iets voor jou? Dan kun je bij NHA 15 dagen gratis proefstuderen!

 

Behaal eerst je Pedicure Branchediploma

Om deel te nemen aan de praktijkdagen en examens van deze opleiding moet je in het bezit zijn van een erkend Vakdiploma of Branchediploma pedicure. Een erkend diploma wordt uitgegeven door instanties zoals Phylira, TCI, Capabel-examens en KOC (EPP en SEPVO). 

Ben je nog niet in het bezit van dit diploma? Geen probleem! Bij NHA kun je ook de erkende Pedicure opleiding volgen. Deze opleiding leidt je op voor de TCI-examens om het landelijk erkende branchediploma Pedicure te behalen.

 

Wat is het belang van een medisch pedicure?

Een medisch pedicure behandelt niet alleen voetproblemen, maar adviseert en informeert ook over de verschillende risico’s. Een patiënt met risicovoeten heeft bijvoorbeeld ook thuis de juiste zorg nodig. Hierover overlegt een medisch pedicure met de patiënt hoe hij of zij dit het beste kan aanpakken.

Voetproblemen lijken misschien oppervlakkig en onschuldig, maar ze kunnen verstrekkende gevolgen hebben. Vooral als je te maken hebt met onderliggende medische aandoeningen zoals diabetes, reuma of kanker. Hier komt de medisch pedicure in actie, als partner in voetgezondheid!

Een medisch pedicure past specialistische technieken toe. Denk hierbij aan nageltechnieken, waaronder het plaatsen van een nagelbeugel, het doen van nagelreparaties en het zetten van nagelprotheses.

 
 

Behandelingen vergoed door de zorgverzekeraar

Patiënten hebben vaak de mogelijkheid om bepaalde behandelingen (gedeeltelijk) door hun ziektekostenverzekering vergoed te krijgen. Medische pedicurebehandelingen voor diabetes worden bijvoorbeeld gedekt door de basisverzekering.

De vergoeding varieert afhankelijk van de aard van de voetproblemen, en in sommige gevallen zijn er extra vergoedingsopties beschikbaar, vooral voor diabetes, reumatoïde artritis en andere vaataandoeningen.

 

Hoe word ik medisch pedicure?

Lijkt het jou leuk om mensen te helpen met het verbeteren van hun voetgezondheid? Of wil jij je kennis als gezondheidsprofessional uitbreiden? Dan is de opleiding Medisch Pedicure echt iets voor jou!

Onze opleiding is erkend door ProVoet. Hierdoor ben je verzekerd dat je tot een volwaardig medisch pedicure wordt opgeleid en kun jij het erkende branchediploma halen! Het is wel van belang dat jij al je Branchedipoma Pedicure hebt gehaald. Bij NHA kun je al binnen 15 maanden je Medisch Pedicure Branchediploma halen!

Tijdens de opleiding komen er verschillende risicovoeten aan bod, zoals de diabetische voet en de reumavoet. Verder leer je ook over de anatomie van de voet, orthopedische afwijkingen en pathologie. En het beste is nog, deze opleiding heeft 8 praktijkdagen. Onder deskundige begeleiding van onze vakdocent breng jij het geleerde in praktijk!

 

Na de opleiding

Na het afronden van de opleiding Medisch Pedicure kun jij je laten registreren in het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP) bij ProVoet. Je mag dan het Provoet logo voeren, zodat jouw klanten zien dat jij een erkende medisch pedicure bent.

Ben jij in bezit van een Branchediploma of Vakdipoma pedicure? Dan is dit écht iets voor jou. Ontdek het snel en vraag nu de gratis proefles aan!

 

Start gelijk de gratis proefles »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!