Zorgcoördinator  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Zorgcoördinator
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
899,00
of 
9 x €110,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Zet de stap: Word zorgcoördinator en maak een impact

Heb jij een oog voor de uitdagende ontwikkelingen binnen het onderwijs? Er is een groeiende behoefte aan professionele en empathische ondersteuning voor leerlingen. Met de opleiding Zorgcoördinator neem jij deze rol op je. Je wordt de schakel voor leerlingen met onderwijskundige en persoonlijke problemen.

 

Wat ga je leren tijdens de opleiding Zorgcoördinator?

  Differentiatie en adaptief onderwijs

  Leerlingenbegeleiding en probleemsignalering

  Pedagogische principes toepassen

  Effectieve samenwerking en ondersteuning

  Gesprekstechnieken en communicatievaardigheden (praktijkdag – optioneel)

 

Leer belangrijke signalen te herkennen

Deze opleiding tot zorgcoördinator geeft je essentiële kennis, vaardigheden en inzicht om het welzijn en succes van elke leerling te bevorderen.

Je leert omgaan met uiteenlopende problemen, van gedragsproblemen tot uitdagingen in taal en rekenen. Maar ook het herkennen en acteren op de signalen van zowel de leerlingen als die van de leerkracht wordt behandeld.

 

Voor wie is de opleiding Zorgcoördinator geschikt?

Deze opleiding Zorgcoördinator is geschikt voor een breed scala aan onderwijsprofessionals die meer willen weten over het omgaan met leerlingen die extra aandacht nodig hebben.

Of je nu een ervaren leerkracht bent die zijn kennis wil verdiepen, een zij-instromer in het onderwijs bent of beter wilt leren omgaan met kinderen met specifieke problemen, deze opleiding biedt waardevolle inzichten en technieken.

 

Jij bent er voor het welzijn van leerlingen

De opleiding Zorgcoördinator heeft als doel jou te voorzien van de kennis, vaardigheden en het begrip die nodig zijn om leerlingen met diverse hulpvragen effectief te begeleiden. Je leert hoe je signalen vanuit zowel de leerling zelf als de leerkrachten herkent en hoe je hierop acteert.

De focus ligt op het bieden van ondersteuning die zowel binnen als buiten de klas kan plaatsvinden, afhankelijk van de behoeften van de leerling. Dit omvat het ontwikkelen van strategieën en interventies die gericht zijn op het optimaliseren van het leerproces en het welzijn van elke individuele leerling.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma opleiding Zorgcoördinator

Tijdens de opleiding Zorgcoördinator behandelen we een breed scala aan onderwerpen waarmee jij actief aan de slag gaat. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 

Differentiatie, inclusie en adaptief onderwijs

Er wordt gekeken naar verschillende strategieën om aan de uiteenlopende behoeften van de leerlingen te voldoen. De verschillende leerlingen en verschillende onderwijsvormen die er zijn worden behandeld, om op deze manier adaptief onderwijs te kunnen ontwikkelen.

 

Leerlingenbegeleiding

In de ontwikkeling van kinderen van groep 1 tot en met groep 8 staat het signaleren van extra aandacht voor problemen centraal. De focus in deze lessen van de opleiding Zorgcoördinator liggen op het adaptief omgaan met onderwijsbehoeften, kind-gebonden belemmerende factoren en het belang van de groepsleerkracht bij het signaleren van problemen.

 

Didactisch en pedagogische domein

Het begrijpen en toepassen van pedagogische concepten zoals de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, sociale vaardigheden, executieve functies en metacognitieve vaardigheden staat centraal tijdens deze lessen van de opleiding Zorgcoödinator.

Daarnaast wordt aandacht besteed aan het identificeren en aanpakken van veelvoorkomende pedagogische uitdagingen en onderwijsbehoeften van leerlingen.

 

Ondersteuning binnen en buiten de klas

Er wordt gericht op samenwerken en ondersteuning binnen en buiten de groep, evenals het aanpakken van specifieke uitdagingen zoals groepsgrootte en pestgedrag. Je leert hoe je effectief kunt samenwerken, externe ondersteuning kunt inschakelen en een methodische aanpak kunt hanteren om pestgedrag binnen de schoolomgeving aan te pakken.

 

Inclusief praktijkdag

De opleiding Zorgcoördinator bevat niet alleen theoretische kennis. Je kunt ook deel nemen aan een praktijkdag.

Deze praktijkdag staat in het teken van gesprekstechnieken. Zo wordt de behandelde theorie gecombineerd met de praktijk.

Wanneer je kiest om de opleiding Zorgcoördinator te gaan volgen, kun je meteen aangeven of je wilt deelnemen aan de praktijkdag over gesprekstechnieken.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.
 

Examen: elke dag en vanuit thuis

Deze opleiding kun je afronden met twee examens. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma. Om dit diploma te behalen, dien je deel te nemen aan de praktijkexamens.

 • Praktijkexamens
  De praktijkexamens zijn twee aparte examens met praktische opdrachten die je thuis uitvoert. 

Wanneer je voor het examen een 5,5 of hoger haalt, ontvang je het NHA Instituutsdiploma Zorgcoördinator
 

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Zorgcoördinator valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Zorgcoördinator uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Zorgcoördinator, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Zorgcoördinator duurt 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Zorgcoördinator
€899,00
of  9x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€899,00
of  9x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!