Orthomoleculaire Therapie  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Orthomoleculaire Therapie
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
819,00
of 
11 x €82,00
4.5/5

Beoordeeld door 24 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 11 maanden
ALGEMEEN

Orthomoleculaire Therapie opleiding: help anderen bij het vinden van een gezonde levensstijl

Orthomoleculaire therapie is een van de meest populaire therapievormen binnen het domein van complementaire zorg. Voeding heeft immers een grote invloed op je energie niveau, de staat van je geest en bepaalde ziektes. Wil jij anderen helpen bij het vinden én het behouden van een goede en gezonde levensstijl? Start dan vandaag nog met de Orthomoleculaire Therapie opleiding!

  Met hulp van een ervaren vakdocent
  toon je kennis aan met een waardevol NHA-diploma
 
Studeer in je eigen tempo

 

Benieuwd of deze opleiding Orthomoleculaire Therapie iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles

  

Van een gezond voedingspatroon naar een optimale gezondheid

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. Deze geneeskunde streeft ernaar om een optimale concentratie voedingsstoffen in iemands lichaam te realiseren. In de Orthomoleculaire Therapie opleiding leer jij hoe je cliënten aan de hand van natuurgeneeskunde begeleidt naar een optimale gezondheid.

De opleiding Orthomoleculaire Therapie is geschikt voor iedereen die anderen wil helpen in hun zoektocht naar een gezondere levensstijl. Jij wil helpen bij het vinden en onderhouden van een gezond voedingspatroon. Kom je in jouw dagelijkse werk vaak in aanraking met voeding, dan is de Orthomoleculaire Therapie opleiding een zeer interessante cursus voor jou!

De opleiding start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke voorkennis nodig om te starten!

 
Leer alles over 'oervoeding' met de Orthomoleculaire Therapie opleiding

Als we het lichaam gaan gebruiken en geven waarvoor het in de evolutie gemaakt is. Ga je merken dat veel gezondheidsklachten voorkomen en genezen worden. De Orthomoleculaire Therapie opleiding begeleidt je in het leerproces over oervoeding, ofwel Orthomoleculaire voeding.

Deze voeding is gebaseerd op de tijd waarin het genetische patroon van de mens ontstaan is. De basis van de voeding bestaat uit pure onbewerkte voedingsmiddelen, waarin veel variatie ontzettend belangrijk is.

Een orthomoleculair therapeut begeleidt cliënten naar een optimale gezondheid. Tijdens de Orthomoleculaire Therapie opleiding ga je aan de slag met onderwerpen als voedingsleer, spijsverteringen en hormonen. Zo leer je meer over het combineren van de juiste voeding met vitaminen, mineralen en andere supplementen.
 

"Ik geniet van het opdoen van kennis over oervoeding"

Lida (67) volgt de opleiding Orthomoleculaire Therapie:
“Nadat ik de AOW-leeftijd had bereikt, ben ik begonnen aan deze opleiding. Ik wilde nog niet achter de geraniums gaan zitten en was op zoek naar een interessante opleiding.

De lesstof is duidelijk en van goede kwaliteit. Ook de adviezen van de docent zijn duidelijk en bruikbaar. Er wordt snel gereageerd na het inleveren van mijn huiswerk. Ik geniet van het opdoen van kennis over oervoeding en gebruik deze therapie zoveel mogelijk zelf ook!”

 

Geef passende voedingsadviezen in elke situatie

Daarnaast ga je ook dieper in op het zenuwstelsel en immuunsysteem om een compleet beeld te krijgen van de werking van het menselijk lichaam. Aan het eind van de cursus verdiep jij je ook in voedingsadviezen bij veelvoorkomende aandoeningen of situaties zoals ADHD, depressie, het prikkelbaredarmsyndroom of de overgang.

Kortom, tijdens de Orthomoleculaire Therapie opleiding, ontwikkeld en begeleid door vakdocenten, leer je alles over de voedingswaarde van voedingsmiddelen en de processen die in de menselijke stofwisseling plaatsvinden.

Na het afronden van deze opleiding ben je niet alleen in staat om te adviseren over de volledigheid van voeding, maar ook over de totale hoeveelheid energie die iemand eet.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Orthomoleculaire Therapie komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

 • voedingsleer
 • spijsvertering
 • hormonen
 • zenuwstelsel
 • immuunsysteem
 • therapie
 • suppletie
 • ADHD
 • Depressie
 • prikkelbaar darm syndroom
 • overgang
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Orthomoleculaire Therapie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Orthomoleculaire Therapie

Pittige opleiding, wel heel leerzaam. Het ingestuurde huiswerk krijg je heel snel nagekeken terug !

10/10
Orthomoleculaire Therapie

Interessant en diepgang Toepasbaar

8/10
Orthomoleculaire Therapie

Onlangs ben ik ermee gestart ben ook pas op het 2e hoofdstuk. Tot nu toe is het duidelijk. Er staat goed beschreven wat de vragen zijn. Het is handig dat er aan het einde van een hoofdstuk oefenvragen in staan om jezelf te testen. Het geeft aan waar je staat met de kennis die je tot je hebt genomen en of het ook goed is blijven hangen. De tekst is duidelijk.

8/10
Orthomoleculaire Therapie

Leuke, makkelijk te volgen lesstof. Fijne begeleiding bij vragen en/of opmerkingen van desbetreffende docent! Zou deze studie wel iedereen willen aanraden, vrijwillig leren is altijd leuker dan verplicht leren

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Orthomoleculaire Therapie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Deze opleiding is geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.
 

BATC-erkend

Deze opleiding is ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op MBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Orthomoleculaire Therapie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Orthomoleculaire Therapie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Orthomoleculaire Therapie staat een studieduur van 11 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Orthomoleculaire Therapie
€819,00
of  11x 82,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€819,00
of  11x 82,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Interessant en diepgang Toepasbaar

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!