Menu
Gratis studiegids

Studiekeuzetest: welke studie past bij jou?

Jij hebt het besluit genomen om te gaan studeren: een goede keuze! Je bent toe aan een (nieuwe) uitdaging, maar er is één klein probleem: je weet niet goed wat voor studie of richting bij jou past. Bij NHA helpen we je graag verder met een studiekeuzetest. Zo kom je er snel achter welke opleiding bij jou past!

 

Start Studiekeuzetest

Hoe werkt het?

Met de studiekeuze test kun jij er binnen enkele minuten achter komen welke opleiding of vakgebied het beste bij jou past. Door middel van vragen op basis van wat jou het meeste en minste aanspreekt, wordt er door onze tool een profiel geschetst.

 

Beantwoord de studiekeuzetest vragen

Er worden tal van verschillende vragen gesteld. Bijvoorbeeld: Wat is het soort vakantie waar je van houdt? Bij deze vraag krijg je dan vier plaatjes te zien, bijvoorbeeld een strandvakantie, een roadtrip, een feestvakantie of cultuur & bezichtigen. Hierbij geef jij aan welke vakantie jou het meest aanspreekt en welke het minste. De tool bepaalt zo aan de hand van jouw studie test antwoorden welke opleiding bij jouw profiel past. Dit profiel blijft voor jou ook zichtbaar zodat je altijd je uitslagen kunt bekijken of de keuzetest nogmaals kunt doen. Alle gegevens samen vormen de basis van jouw profiel.

 

Waarom zou je een studiekeuze test doen?

Het voordeel van deze studiekeuze test is dat je geen onnodige kosten maakt voor opleidingen die eigenlijk niet bij jou passen. Het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je een opleiding uitkiest en er na verloop van tijd achter komt dat dit toch niet echt past bij je interesses of behoeften.

 

Daarnaast kan deze studiekeuzetest je nieuwe inzichten geven. Misschien vind je wel een vakgebied of beroep waar je nooit eerder aan hebt gedacht. Ook kan de test als een bevestiging werken. Wellicht bekrachtigen de uitkomsten een opleiding of vakgebied dat je al in gedachten had, waardoor jij je keuze met meer zekerheid kunt maken.

 

Een studie test voor thuisstudies

Deze studiekeuzetest is vanzelfsprekend ook geschikt voor thuisstudies. Met een thuisstudie heb je de mogelijkheid om te studeren waar en wanneer jij wilt. Je hoeft dus niet een baan op te zeggen om fulltime te studeren of werkdagen in te leveren omdat jij op een vast moment naar school toe moet.

 

Interessegebieden

Wil je al even rondkijken in het aanbod opleidingen en cursussen van NHA? Kies hieronder jouw interessegebied en bekijk wat we jou te bieden hebben. Vraag een gratis proefles van één of meerdere opleidingen naar keuze aan om te kijken of het iets voor je is.

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

Thuisopleidingen

Zoveel mensen, zoveel interesses. Van cursussen op het gebied van administratie, logistiek en computer tot techniek, management en persoonlijke ontwikkeling: welke thuisopleiding je ook zoekt, bij NHA is er altijd een thuisopleiding die goed aansluit. Of een combinatie van cursussen. De meeste cursisten krijgen de smaak snel te pakken. Vanuit bestaande interesses ontstaan zomaar nieuwe hobby's. Laat je verrassen.


Helemaal interessant is het als je keuze uiteindelijk leidt tot werk. Tal van cursisten kiezen eerst een thuisopleiding om te kijken of er een ‘klik’ is. Is die klik er, dan is de stap snel gemaakt naar een beroepsopleiding en verdien je binnen de kortste keren geld met een thuisopleiding. Zo snel kan het gaan. Verken de interessegebieden en laat je inspireren door het aanbod van NHA.

Waarom studeren bij NHA?

 • 50% korting
 • 15 dagen gratis op proef
 • Studeer in je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding door vakdocenten
Lees meer over studeren bij NHA »
 
  
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!