Medisch Pedicure Branchediploma  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Medisch Pedicure Branchediploma
provoet
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
1719,00
of 
15 x €126,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Erkend diploma
 • Studieduur: 15 maanden
ALGEMEEN

Behaal het landelijk erkende branchediploma Medisch Pedicure met deze opleiding

Met de opleiding Medisch Pedicure Branchediploma open je de deur naar een boeiende en veelzijdige carrière in de wereld van voetverzorging en gezondheid. Als medisch pedicure ben je gespecialiseerd in het behandelen van risicovoeten, waaronder die van patiënten met aandoeningen zoals diabetes, reuma, kanker en spasticiteit. Maar ook ouderdom en verwaarlozing komen aan bod.

Na het afronden van deze Medisch Pedicure opleiding kun je niet alleen je eigen praktijk beginnen, maar ook samenwerken met huisartsen, verpleegkundigen, podotherapeuten, fysiotherapeuten en orthopedische schoenmakers om de gezondheid en het welzijn van cliënten te bevorderen.

De opleiding tot medisch pedicure biedt een dynamische loopbaan waarbij je de levenskwaliteit van mensen verbetert door de zorg en expertise die je biedt aan kwetsbare voeten.
 

Vervolgopleiding voor pedicures

Deze Medisch Pedicure opleiding is een zeer goede vervolgopleiding voor pedicures.

Om deel te mogen nemen aan de praktijkdagen en de examens dien je in het bezit te zijn van het Vakdiploma of Branchediploma Pedicure, dat is afgegeven door erkende instanties zoals Phylira, TCI, Capabel-Examens, KOC (EPP en SEPVO), of een soortgelijk door de branche erkend diploma.

Dit betekent dat deze Medisch Pedicure opleiding geschikt is voor pedicures die al een solide basis hebben gelegd in het vak en hun kennis en vaardigheden willen uitbreiden naar medische pedicure.

De opleiding is ook relevant voor schoonheidsspecialisten met een interesse in voetverzorging en medische professionals zoals verpleegkundigen die hun expertise willen vergroten op het gebied van voetgezondheid.
 

Jouw behandelingen vergoed door de ziektekostenverzekeraar

Jouw cliënten kunnen sommige behandelingen (deels) laten betalen door de ziektekostenverzekeraar. Jouw medische pedicurebehandeling wordt bij diabetes bijvoorbeeld vergoed vanuit de basisverzekering.

De vergoeding is afhankelijk van de voetproblemen. Er zijn ook vergoedingen mogelijk vanuit de aanvullende verzekering, met name bij diabetes, reumatoïde artritis en andere bloedvatproblemen. Je cliënten zullen jou hierdoor nog beter weten te vinden!
 

Medisch Pedicure: een opleiding voor de best mogelijke voetzorg

Het belangrijkste doel van deze opleiding tot Medisch Pedicure is om jou op te leiden tot een deskundige in voetverzorging, met een specifieke focus op het behandelen van risicovoeten. Denk hierbij aan voeten die kwetsbaar zijn door aandoeningen zoals diabetes, reuma, kanker, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing.

Tijdens deze opleiding tot Medisch Pedicure zul je uitgebreide kennis en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie, nagelreparatie en drukverdelingstechnieken. Het ultieme doel is om jou in staat te stellen de gezondheid en het welzijn van patiënten met kwetsbare voeten te verbeteren.

Na afronding van de Medisch Pedicure opleiding kun je zelfstandig medische pedicurebehandelingen uitvoeren en, indien nodig, samenwerken met andere zorgprofessionals om de best mogelijke voetzorg te bieden.
 

Erkend door ProVoet

NHA is door brancheorganisatie ProVoet erkend als opleider voor de brancheopleiding Medisch Pedicure. Hierdoor ben je verzekerd dat je tot een volwaardig medisch pedicure wordt opgeleid en kun je het erkende branchediploma halen. 

Ook kun jij je na het slagen laten registreren in het Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP) bij ProVoet. Je mag dan het ProVoet logo voeren, zodat jouw klanten zien dat je een erkend medisch pedicure bent.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Medisch Pedicure opleiding

De opleiding Medisch Pedicure bestaat uit de volgende vijf onderdelen:
 

Diabetische voet

Onderwerpen: wat is diabetische mellitus, vormen, behandeling en medicijnen van diabetisch mellitus, gevolgen en complicaties, screening van de diabetische voet, de diabetische voet, de diabetische zorgverleners, preventie en het schoeisel, de anamnese, organisaties/aanvullingen en wondzorg.
 

De reumavoet

Onderwerpen: specialistische kennis pathologie reuma, reumatische aandoeningen (aan voeten), reuma schoeisel & hulpmiddelen, behandeling / de praktijk, anamnese en screening.
 

Overige risicovoeten

Onderwerpen: Oncologische ziekten/kanker, huidkanker, behandelingsvormen van kanker, bijwerkingen en de rol van de voetverzorger, voetproblemen bij ouderen, vaataandoeningen/angiopathie en neuropathie, verschillende ziektebeelden en verwaarloosde voeten en aandoeningen aan de longen, spastische voet en overige risicovoeten, risicovoeten ten gevolge van neurologische aandoeningen, medische beeldvorming.
 

Specialistische technieken

Dit gedeelte bestaat uit de volgende onderwerpen: Nagelregulatietechniek, Nagelreparatietechniek, Orthesiologie en Antidruktechniek
 

De blauwdruk

Onderwerpen: Anatomische bouw en functie van de voet, biomechanica van de voet, voettypen volgens de podologie, voettypen volgens de pedicurewereld, orthopedische afwijkingen, pathologie heup, knie, middenvoet, voorvoet en tenen, de kindervoet, voeten en sport, overige aanverwante kennis, anamnese en voetonderzoek en De blauwdruk en het podogram.
 

Inclusief 8 praktijkdagen

Naast het theoriegedeelte bevat deze opleiding 8 praktijkdagen. Je leert tijdens de praktijkdagen je medestudenten kennen. Onder deskundige begeleiding van onze vakdocent breng je het geleerde in de praktijk. Alle informatie over de praktijkdagen ontvang je tijdens de opleiding.

DIPLOMA

Diploma

Examens voor het landelijk erkende branchediploma Medisch Pedicure worden afgenomen door de erkende exameninstantie TCI. Het betreft 4 theorie-examens, 2 proeven van bekwaamheid en 2 portfolio-assessments.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar TCI. Het examengeld betaal je bij TCI pas bij aanmelding voor het examen. Zie voor meer informatie: www.tci-examens.nl

Vooropleiding

Om te mogen deelnemen aan de praktijkdagen en de examens, dien je in het bezit te zijn van het Vakdiploma of Branchediploma Pedicure, afgegeven door Phylira, TCI, Capabel-Examens, KOC (EPP en SEPVO) of een vergelijkbaar door de branche erkend diploma. Medisch Pedicure is namelijk het vervolg op de opleiding Pedicure.
 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.
 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Medisch Pedicure Branchediploma valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Medisch Pedicure Branchediploma kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Medisch Pedicure Branchediploma, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Medisch Pedicure Branchediploma duurt 15 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Medisch Pedicure Branchediploma
€1719,00
of  15x 126,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1719,00
of  15x 126,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!