Gratis studiegids

Coaching

Beste coach opleiding van Nederland

Volg bij NHA de beste coach opleiding van Nederland.

Geïnteresseerd in een opleiding tot coach? Maak je keuze uit het ruime aanbod aan kwalitatieve coaching cursussen bij NHA.

Wat is coaching?

Vele mensen laten zich bijstaan door een persoonlijk coach. Maar wat is coaching precies?

Coaching is een vorm van ondersteuning waardoor een persoon op een bepaald vlak beter gaat functioneren of beter een specifieke taak kan volbrengen.

Training coaching

Help je graag mensen met problemen? Volg een training coaching bij NHA.

Een coach begeleidt mensen die op allerlei vlakken moeilijkheden ondervinden in hun leven. Voor een training coaching kun je bij NHA terecht.

Coach worden?

Spreekt het beroep van coach je aan? Bij NHA heb je keuze uit diverse coaching opleidingen.

Voel je je geroepen om mensen te helpen die met problemen kampen in hun leven? Zou je graag mensen coachen, maar weet je niet welke opleiding je daarvoor moet volgen?

Twijfel je eraan of je een goede coach zou worden of weet je niet welke competenties een coach moet bezitten? NHA biedt diverse coaching cursussen aan, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van de nodige vaardigheden.

Wat is een coachgesprek?

Om te coachen voer je coachgesprekken met je cliënt. Maar wat is een coachgesprek precies? In de coaching cursussen van NHA leer je een coachgesprek voorbereiden en structureren.

Coachgesprekken vormen de basis van coaching. Tijdens gesprekken met je cliënt stel je gerichte vragen om tot de kern van de problemen door te dringen. Een coachgesprek voorbereiden en sturen is enorm belangrijk. Dat leer je in de coaching cursussen van NHA.

Coachingsgesprek voorbereiden?

5 bruikbare tips voor een diepgaand coachingsgesprek.

Coaching is gebaseerd op het regelmatig voeren van coachingsgesprekken met een cliënt. Een intensief coachingsgesprek in goede banen leiden is een vaardigheid die een goede coach perfect moet beheersen.

Op het juiste ogenblik de juiste vragen stellen, die de cliënt doen nadenken en naar oplossingen doen zoeken, leidt tot een succesvol coachingstraject.

Levenscoach

Mensen alles uit het leven laten halen? Word levenscoach.

Een levenscoach ondersteunt mensen om belemmerende denkbeelden uit de weg te ruimen en hun kwaliteiten volop te benutten.

Wat is een life coach?

Tegenwoordig hoort men meer en meer de term ‘life coach’. Mensen die meer uit hun leven willen halen, doen vaak een beroep op een life coach. Maar wat is een life coach precies?

Soms hebben mensen het gevoel dat ze volledig zijn vastgelopen in hun bestaan. Steeds opnieuw lopen ze tegen dezelfde problemen aan.

Die problemen kunnen zich afspelen op het werk, in het gezin, in een relatie, op financieel vlak enzovoorts. Velen hebben doelen in het leven die ze niet kunnen bereiken. Een life coach biedt hulp.

Burn-out Coach opleiding

Burn-out coach: mensen helpen die uitgeblust zijn geraakt.

Steeds meer mensen raken uitgeblust door voortdurende stress en de hoge eisen die de maatschappij stelt.

Een burn-out coach biedt hulp. In onze opleiding leer je de vaardigheden die je nodig hebt om als burn-out coach aan de slag te gaan!

Personal coach

Geef als personal coach een nieuwe wending aan iemands leven.

In het leven loopt men tegen allerlei moeilijkheden aan. Vaak weten mensen niet meer welke richting ze uit willen, wat ze nog willen bereiken in hun leven en waar mogelijkheden en kansen liggen, zowel op privévlak als op professioneel vlak.

Een personal coach helpt mensen ontdekken wat hun mogelijkheden zijn en hoe ze hun leven een nieuwe richting kunnen uitsturen.

Coach persoonlijke ontwikkeling

Word coach persoonlijke ontwikkeling en help mensen zichzelf te ontplooien.

Om je persoonlijk te kunnen ontwikkelen, moet je je eerst bewust worden van belemmerende manieren van denken. Een coach persoonlijke ontwikkeling begeleidt je daarbij!

Leefstijlcoach opleiding

Word Leefstijl coach en verbeter de levenskwaliteit van mensen?

Veel mensen zijn niet blij met zichzelf en hebben het gevoel dat ze de regie over hun leven kwijt zijn. Een Leefstijl coach, ook wel lifestyle coach, biedt hulp. Breng mensen tot een gezondere leefstijl en verminder gezondheidsrisico's met de opleiding Leefstijlcoach!

Mental Coach opleiding

Mental coach: laat mensen afrekenen met belemmerende gedachten?

Help mensen meer controle krijgen over hun leven. Word mental coach en maak mensen bewust van de invloed van hun gedachten op hun leven.

Spiritueel coach

Laat mensen zichzelf leren kennen. Word spiritueel coach.

Een spiritueel coach werkt aan je bewustzijn. Je bewust worden van de gedachten die je leven beïnvloeden, leert je veel over jezelf en over de oorzaken van moeilijkheden die je ondervindt.

Stress coaching opleiding

Interesse voor een stress coaching opleiding? Studeer de basis van stress coaching bij NHA.

Een stress coach, ook wel burn-out coach of stresscounselor genoemd, heeft de laatste jaren handenvol werk. In onze moderne maatschappij ervaren meer en meer mensen de desastreuze invloed van negatieve stress

Je baas die steeds meer eisen stelt, de zorg voor je gezin, het in stand houden van je relatie, steeds bereikbaar moeten zijn: het eist veel van een mens. Een stress coach helpt mensen om te gaan met voortdurende stress.

Starten als zelfstandig coach

Zie je een loopbaan als zelfstandig coach wel zitten? Na het voltooien van een coaching cursus bij NHA krijg je hulp van een ondernemerscoach.

Vele coaches gaan na hun opleiding aan de slag als zelfstandig coach. Daar komt echter heel wat bij kijken: een ondernemingsplan schrijven, een pand huren, cliënten vinden, boekhouding doen.

In de coaching cursussen van NHA word je goed voorbereid op een loopbaan als zelfstandige. Na het beëindigen van je studie kun je in de meeste gevallen ook een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.

Relatietherapie opleiding

Wil jij mensen helpen om problemen binnen hun relatie zoals vreemdgaan, ruzies, ziekte of seksuele problemen op te lossen? Als relatietherapeut stimuleer je de communicatie tussen partners en versterk je het onderlinge vertrouwen. 

Denk jij erover om relatietherapeut te worden, maar weet je nog niet zeker of dit beroep écht bij jou past? Dan is de Relatietherapie opleiding van NHA de perfecte manier om hier achter te komen.

Tijdens deze opleiding verdiep je je in de theorie van relatietherapie en leer je diverse technieken en methodes die in het vakgebied worden gebruikt. 

Ervaringsdeskundige opleiding

Heb jij zelf een ingrijpende ervaring meegemaakt? In deze Ervaringsdeskundige opleiding leer je hoe je jouw ervaringen beroepsmatig inzet om andere mensen die zich in dezelfde situatie bevinden te helpen en te steunen. 

Misschien heb jij in jouw leven ervaring gehad met een psychische aandoening, verslaving, armoede, fysieke beperkingen of andere levensuitdagingen. Wat jij ook hebt meegemaakt, jouw ervaringen kunnen heel waardevol zijn voor anderen!

Als ervaringsdeskundige vorm jij een brug tussen hulpzoekenden en formele hulpverleningsdiensten. Dit kan de drempel om hulp te zoeken voor anderen verlagen. Met onze opleiding kun jij ervaringsdeskundige worden. Hoe mooi is het als je anderen met jouw ervaringen kunt helpen? 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!