Gratis studiegids

coachingsgesprek

 

Wat is een coachgesprek?

Om te coachen voer je coachgesprekken met je cliënt. Maar wat is een coachgesprek precies? In de coaching cursussen van NHA leer je een coachgesprek voorbereiden en structureren. 

Coachgesprekken vormen de basis van coaching. Tijdens gesprekken met je cliënt stel je gerichte vragen om tot de kern van de problemen door te dringen. Een coachgesprek voorbereiden en sturen is enorm belangrijk. Hoe je dit doet leer je in de coaching cursussen van NHA.

 

Coaching en coachgesprekken

Wat is een coachgesprek? Tijdens het coachen van een cliënt voer je regelmatig gesprekken met je cliënt. Tijdens zo’n gesprek – het coachgesprek – probeer je te achterhalen met welke problemen je cliënt precies kampt en wat de oorzaak is van deze problemen. Cliënten die een coachgesprek vragen, willen een oplossing voor de moeilijkheden die ze in het leven ervaren. Dat kan op allerlei gebieden zijn: relatieproblemen, budgetproblemen, problemen op het werk, enzovoorts.

In een goed gestructureerd coachgesprek stel je vragen die je cliënt inzicht geven in zijn eigen gedragspatroon. Dit inzicht leidt in vele gevallen tot gedragsverandering en tot een mogelijke oplossing van de problemen die de cliënt ervaart. Een goede coach dringt zelf geen oplossingen op. Hij zal met een doeltreffend coachgesprek de cliënt motiveren om zelf naar oplossingen te zoeken die haalbaar zijn.

 

Hoe een goed coachgesprek voeren?

Een goede coach schenkt zijn volledige aandacht aan zijn cliënt, en laat zich niet afleiden door eigen beslommeringen. In een coachgesprek is de coach nooit de ‘baas’. Coach en cliënt zijn gelijkwaardig in het gesprek. Hij legt zijn cliënt nooit op wat deze zou moeten doen. Een coach ondersteunt zijn cliënt om zelf naar een mogelijke uitweg te zoeken. Het is precies die ondersteuning die een cliënt het meest nodig heeft.

 

Coaching cursussen bij NHA

Het antwoord op de vraag ‘Wat is een coachgesprek’ komt uitvoerig aan bod in diverse coaching cursussen van NHA. NHA biedt diverse coach opleidingen aan: budgetcoach, kindercoach, life coach, vitaliteitscoach, personal trainer enzovoorts. Ook kun je bij NHA opruimcoach worden. Je kunt elke cursus op ieder moment starten.

Je studeert in je eigen omgeving en in je eigen tempo. Tijdens je studie sta je er niet alleen voor: tot 3 jaar lang mag je een beroep doen op jouw persoonlijke docent. Via de digitale leeromgeving Plaza kom je ook in contact met studiegenoten zodat je samen ervaringen kunt uitwisselen.

 

Voorbereiding op een loopbaan als zelfstandige coach

In de coaching cursussen van NHA komt niet alleen de vraag ‘Wat is een coachgesprek’ aan bod. Je leert in de meeste cursussen ook hoe je na je studie aan de slag gaat als zelfstandige coach. Starten als zelfstandige vraagt immers de nodige voorbereiding. Na het voltooien van de meeste coaching cursussen staat een NHA-ondernemerscoach voor je klaar om je te ondersteunen met het oprichten van een zelfstandige praktijk. 

 

NHA biedt in elke branche beroepsopleidingen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle beroepsopleidingen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!