Gratis studiegids

persoonlijke ontwikkeling

 

Word coach persoonlijke ontwikkeling en help mensen zichzelf te ontplooien

Om je persoonlijk te kunnen ontwikkelen, moet je je eerst bewust worden van belemmerende manieren van denken. Een coach persoonlijke ontwikkeling begeleidt je daarbij. Wil jij een Life Coach opleiding volgen en mensen helpen? Lees verder of dit werkveld iets voor jou is!

Coaching heeft vooral te maken met bewustwording en verandering. Hoe je denkt en wat je gelooft, heeft een enorme invloed op de manier waarop je je leven leidt. Onbewust kunnen er belemmerende denkbeelden in je hoofd zitten die je verhinderen om je persoonlijk volledig te ontplooien.

Als je voelt dat je niet genoeg uit het leven haalt, dat je een heleboel talenten en kwaliteiten ongebruikt laat of dat je je leven onvoldoende in eigen handen hebt, biedt een coach persoonlijke ontwikkeling veel hulp. Voor sporters en managers kan een Mental Coach zelfs nog gerichter en effectiever te werk gaan.

NHA biedt verschillende coachingsopleidingen aan die jou opleiden om mensen op verschillende vlakken te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Het aanbod is erg uiteenlopend, van een Allround Coach opleiding tot een opleiding Professional Organizer

Bekijk al onze coachingsopleidingen >>

 

Meer uit je leven halen met een coach persoonlijke ontwikkeling

Een coach persoonlijke ontwikkeling, ook wel een life coach genoemd, streeft vooral naar een bewustwordingsproces bij zijn cliënt. Als je je persoonlijk wilt ontwikkelen en anders in het leven wilt staan, moet je je eerst bewust worden van denkbeelden die je verhinderen om het leven te leiden dat je eigenlijk wilt. Als je bijvoorbeeld onbewust denkt dat je minder slim bent dan je collega, zal die belemmerende gedachte je mogelijk verhinderen om betere prestaties te leveren dan je collega.

De coach stelt je gerichte vragen om tot de kern door te dringen. Zo realiseer je je welke denkpatronen je verhinderen om voluit te gaan in het leven. Als dat bewustwordingsproces eenmaal op gang is gebracht, ontstaat er ook ruimte voor verandering en verbetering. Gooi de belemmerende denkbeelden overboord en benut voortaan al jouw capaciteiten.

 

Opleiding coach persoonlijke ontwikkeling

Bij NHA kun je kiezen voor de thuisstudie ‘Life coach’. In de opleiding worden je de vaardigheden aangeleerd die je als goede coach moet bezitten. Belangrijke vaardigheden zijn onder meer:

  • Niet de baas spelen tijdens een coachgesprek, maar je als gelijke opstellen ten opzichte van je cliënt. Het is geen therapie, maar een gesprek.
  • Op een beleefde manier doelgerichte vragen blijven stellen, zodat je stilaan tot de kern van het probleem doordringt. Dit stelt je cliënt in staat om zelf te ontdekken welke onbewuste belemmerende gedachten de oorzaak zijn van het probleem.
  • Zelf geen oplossingen opdringen aan je cliënt. Het is de bedoeling dat de cliënt zelf met oplossingen voor de dag komt die voor hem haalbaar zijn.

De opleiding ‘life coach’ van NHA volg je gewoon bij jou thuis. Je studeert in je eigen tempo. Gemiddeld doe je 9 maanden over de opleiding, maar je mag er korter of langer over doen, afhankelijk van de tijd die je hebt. NHA wijst je een persoonlijke docent toe, die 5 jaar ter beschikking blijft.

In de meeste coaching cursussen leer je ook hoe je een eigen praktijk als coach kunt beginnen. Wie als zelfstandige start, mag (in de meeste gevallen) na de studie gratis een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.  

 

Haal meer uit jezelf

Misschien ben jij niet alleen enthousiast om anderen te helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling, maar wil je graag ook iets aan je eigen persoonlijke ontwikkeling doen. Met de cursus Persoonlijke Effectiviteit krijg je inzicht in jouw denken en doen zodat je bewuste keuzes kunt maken. Op die manier haal jij alles uit het leven wat erin zit. 

Wil je lekkerder in je vel zitten? Sterker in je schoenen staan? 100% jezelf kunnen zijn? Volg dan de cursus Zelfvertrouwen en geef jouw zelfbeeld een boost zodat jij je op elk front optimaal kunt ontwikkelen!

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle bedrijfscursussen bekijken »

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!