Gratis studiegids

personal coach

 

Geef als Personal Coach een nieuwe wending aan iemands leven

Een personal coach ondersteunt mensen op allerlei gebieden, zowel in het privéleven als professioneel. Volg een coaching cursus van NHA en bereid je voor op een loopbaan als personal coach.

In het leven loopt men tegen allerlei moeilijkheden aan. Vaak weten mensen niet meer welke richting ze uit willen, wat ze nog willen bereiken in hun leven en waar mogelijkheden en kansen liggen, zowel op privévlak als op professioneel vlak. Een personal coach helpt mensen ontdekken wat hun mogelijkheden zijn en hoe ze hun leven een nieuwe richting kunnen uitsturen.

 

Wat doet een personal coach?

Een personal coach helpt mensen om inzicht te krijgen in hun beperkingen en hun mogelijkheden. Hij biedt geen kant-en-klare oplossingen voor alle moeilijkheden die mensen in hun leven ondervinden, maar geeft zijn cliënten wel inzicht in zichzelf, in de manieren waarop ze denken en hoe ze functioneren.

Inzicht in eigen denkpatronen en zelfbeeld is vaak de eerste stap naar verandering.  Het maakt de weg vrij naar het oplossen van problemen en het overwinnen van moeilijkheden. Een persoonlijke coach stimuleert en stuurt dit proces zonder de baas te spelen. Hij laat zijn cliënt ook eigen mogelijkheden en talenten ontdekken, zodat deze volop benut kunnen worden in het verdere leven.

Een personal coach mag niet verward worden met een business coach.  Een business coach begeleidt personen, teams of volledige organisaties op het werkterrein. Business coaching is bijvoorbeeld gericht op loopbaanbegeleiding, op het ontwikkelen van leiderschap of het verwerven van competenties en vaardigheden op professioneel vlak.

 

Personal coach opleiding in je eigen tempo

Zie je een loopbaan als personal coach wel zitten? Bij NHA kun je diverse coaching cursussen volgen. De opleiding Life Coach vormt bijvoorbeeld een goede voorbereiding op een carrière als personal coach. NHA biedt ook de cursus Loopbaancoach aan, waar je leert mensen te begeleiden in het maken van keuzes in hun loopbaan.

Voor een cursus van NHA hoef je je niet te verplaatsen naar een school of opleidingsinstituut. Je studeert in je eigen huiskamer, op je vakantiebestemming of waar dan ook. De gemiddelde opleidingsduur bedraagt 9 maanden, maar je mag er ook korter of (veel) langer over doen. Op elk tijdstip van het jaar mag je beginnen met een cursus.


Studeer met persoonlijke begeleiding

Een ervaren vakdocent van NHA begeleidt je tijdens je studie. Je mag tot 3 jaar lang gebruikmaken van zijn hulp en advies. In de meeste gevallen staat de leerstof ook online op de digitale leeromgeving Plaza. Via deze digitale leeromgeving kom je ook in contact met je studiegenoten. Op het einde van je studie behaal je het NHA-instituutsdiploma, als je gemiddeld een voldoende hebt behaald op al je huiswerk en opdrachten. 

Wil je zelf eens kennismaken met een coaching cursus van NHA? Vraag een gratis proefles aan.

 

Ontdek onze 600+ opleidingen

Is coachen niks voor jou maar wil je juist graag anderen ondersteunen in hun dagelijkse werkzaamheden? Bekijk dan eens onze Personal Assistant opleiding of onze opleiding Virtual Assistant! Of ontdek een van onze andere 600 interessante opleidingen: 

Alle opleidingen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!