Gratis studiegids

levenscoach

 

Mensen alles uit hun leven laten halen? Word Levenscoach!

Een Levenscoach ondersteunt mensen om belemmerende denkbeelden uit de weg te ruimen en hun kwaliteiten volop te benutten. Klinkt dit als iets voor jou? Vraag dan snel een proefles aan voor de Life Coach opleiding van NHA!

Hoe vaak hoor je mensen niet vertellen dat ze ‘vast’ zitten in hun leven? Dat alles altijd hetzelfde blijft, dat ze met dezelfde moeilijkheden blijven kampen? Een bekende slogan binnen levenscoaching luidt: ‘Als je blijft doen wat je altijd hebt gedaan, zul je blijven krijgen wat je altijd kreeg’.

Als mensen aan de belemmerende gedachten in hun onderbewustzijn niets veranderen, zal hun situatie ook niet veranderen. Een levenscoach helpt mensen om dit patroon te doorbreken.

 

Wat is een levenscoach?

Een levenscoach, ook wel life coach genoemd, begeleidt mensen die moeilijkheden ondervinden op allerlei gebieden in hun leven: relaties, werk, gezin, vrienden enzovoorts. Een levenscoach voert coachgesprekken met zijn cliënt en streeft vooral naar bewustwording.

Onbewust spelen bij elke mens belemmerende gedachten een rol. Als een cliënt onbewust voortdurend denkt dat hij minder goed is in zijn werk dan zijn collega’s, kan die gedachte een negatieve invloed hebben op zijn dagelijkse prestaties.

Wanneer de cliënt zijn eigen beperkende gedachtenpatroon onder ogen ziet, ligt de weg open voor verandering. Hoe meer hij afrekent met onbewuste belemmerende denkpatronen, hoe beter hij zichzelf gaat ontplooien en zijn kwaliteiten aan bod laat komen. Een levenscoach begeleidt zijn cliënt in dit proces.

 

Wat komt er aan bod in een levenscoach opleiding?

Tijdens de opleiding tot levenscoach worden diverse vaardigheden aangeleerd die nodig zijn in een coachgesprek. Een aantal belangrijke vaardigheden en vereisten tijdens coaching zijn:

  • Als coach niet de baas willen spelen en geen oplossingen aan de cliënt willen opdringen. De cliënt moet zelf zijn beperkende denkbeelden ontdekken en er definitief mee afrekenen. De coach is ‘slechts’ begeleider en staat op gelijke voet met de cliënt.
  • Geen oordeel vellen, niet een eigen mening laten overheersen. De mening van de coach doet er niet toe. Alleen wat voor de cliënt een haalbare oplossing is, heeft belang.
  • Positief en motiverend een coachgesprek voeren. Doelgerichte vragen blijven stellen en de cliënt motiveren om beperkende gedachten uit de weg te ruimen en voluit te gaan in het leven.

 

Cursus Life Coach bij NHA

Op elk tijdstip van het jaar mag je starten met de opleiding Life Coach van NHA. Bij een gemiddeld studietempo duurt de opleiding Life Coach 9 maanden. Je bent echter vrij om de cursus sneller of minder snel te doorlopen.

Tot 3 jaar lang mag je rekenen op de begeleiding van een persoonlijke docent van NHA. De opleiding is bedoeld als thuisstudie: je studeert in je eigen omgeving op de tijdstippen dat het jou past. In de opleiding leer je ook hoe je na je studie een zelfstandige coachingspraktijk opstart. 

Zie je een loopbaan als Life Coach wel zitten? Vraag snel een gratis proefles aan.

 

NHA biedt in elke branche bedrijfscursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle beroepsopleidingen bekijken
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!