Gratis studiegids

wat is een life coach

 

Wat is een life coach?

Tegenwoordig hoort men meer en meer de term ‘life coach’. Mensen die meer uit hun leven willen halen, doen vaak een beroep op een life coach. Maar wat is een life coach precies?

Soms hebben mensen het gevoel dat ze volledig zijn vastgelopen in hun bestaan. Steeds opnieuw lopen ze tegen dezelfde problemen aan. Die problemen kunnen zich afspelen op het werk, in het gezin, in een relatie, op financieel vlak enzovoorts. Velen hebben doelen in het leven die ze niet kunnen bereiken. Een Life Coach, ook wel Levenscoach genoemd, biedt hulp.

 

Wat is een life coach en wat doet hij?

Een life coach begeleidt mensen in het bereiken van doelen. Een life coach bezit geen kant-en-klare oplossingen voor elk probleem van een cliënt. In feite reikt een life coach zelfs helemaal géén oplossingen aan. De oplossing van een probleem moet immers vanuit de cliënt zelf komen. Wat een life coach wel doet, is gerichte vragen stellen die de cliënt bewustmaken van belemmerende denkbeelden in zijn hoofd. Als de cliënt met de hulp van de life coach zich bewust wordt van deze hinderende gedachten, kan hij zijn foutieve denkbeelden wegwerken, zijn moeilijkheden overwinnen en zijn levensdoelen realiseren. 

De kern van life coaching omvat dus bewustwording en verandering. Wat mensen denken en geloven, heeft een invloed op alles wat ze meemaken.  Als mensen hun belemmerende gedachten en overtuigingen de kop indrukken en vervangen door constructieve gedachten, verandert hun wereldbeeld en worden levensdoelen plots bereikbaar. Een life coach begeleidt zijn cliënt in dit proces van bewustwording en verandering. In het verlengde van de opleiding life coach ligt de opleiding vitaliteitscoach waarmee jij mensen helpt aan een gezondere leefstijl.  Ook als leefstijlcoach help jij mensen naar een gezondere levensstijl met voldoende beweging, gezonde voeding, slaap en ontspanning. 

 

Rachel besloot haar passie te volgen en te starten met de cursus Life Coach van NHA.
Nu heeft ze haar eigen coaching bedrijf.

Lees hier haar verhaal >>

 

Wat verdient een life coach?

Een eenduidig salaris van een life coach is moeilijk te geven. De meeste life coaches zijn zelfstandigen en wat ze verdienen, hangt dus af van het aantal cliënten dat ze over de vloer krijgen. Het bedrag dat een life coach vraagt, kan een prijs per uur zijn of een vooraf afgesproken bedrag voor een aantal sessies. Het bedrag hangt ook af van de ervaring en de vooropleiding van de life coach.

 

Opleiding tot life coach

Een opleiding tot life coach kun je volgen bij NHA. De thuiscursus ‘life coach’ neemt gemiddeld 9 maanden in beslag, maar je mag er korter of langer over doen. Tot 3 jaar lang begeleidt een persoonlijke docent jou tijdens je studie. 

Op het einde van de cursus behaal je een NHA-instituutsdiploma dat erkend is door het ministerie van OC&W.

 

Een life coach praktijk opzetten

De opleiding ‘life coach’ van NHA bereidt je ook voor op het starten van een eigen praktijk. Je leert in de cursus onder meer hoe je een ondernemingsplan schrijft, hoe je je zaak financiert en hoe je bekendheid geeft aan je praktijk. Als je na het beëindigen van je studie onmiddellijk begint als zelfstandige, mag je bovendien een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.

 

NHA biedt in elke branche cursussen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »
Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!