Gratis studiegids

wat is een life coach

 

Wat is een life coach?

Tegenwoordig hoor je meer en meer de term ‘life coach’. Mensen die meer uit hun leven willen halen, doen vaak een beroep op een life coach. Maar wat is een life coach precies?

Soms hebben mensen het gevoel dat ze volledig zijn vastgelopen in hun bestaan. Steeds opnieuw lopen ze tegen dezelfde problemen aan. Die problemen kunnen zich afspelen op het werk, in het gezin, in een relatie, op financieel vlak enzovoorts. Velen hebben doelen in het leven die ze niet kunnen bereiken. Een Life Coach, ook wel Levenscoach genoemd, biedt hulp.

 

Wat is een life coach en wat doet hij?

Een life coach begeleidt mensen in het bereiken van doelen. Een life coach bezit geen kant-en-klare oplossingen voor elk probleem van een cliënt. In feite reikt een life coach zelfs helemaal géén oplossingen aan. De oplossing van een probleem moet immers vanuit de cliënt zelf komen.

Wat een life coach wel doet, is gerichte vragen stellen die de cliënt bewustmaken van belemmerende denkbeelden in zijn hoofd. Als de cliënt met de hulp van de life coach zich bewust wordt van deze hinderende gedachten, kan hij zijn foutieve denkbeelden wegwerken, zijn moeilijkheden overwinnen en zijn levensdoelen realiseren. 
 

Rachel (25) besloot haar passie te volgen en te starten met de cursus Life Coach van NHA.
Nu heeft ze haar eigen coaching bedrijf.

Lees hier haar verhaal >>

 

De kern van life coaching omvat dus bewustwording en verandering. Wat mensen denken en geloven, heeft een invloed op alles wat ze meemaken.  Als mensen hun belemmerende gedachten en overtuigingen de kop indrukken en vervangen door constructieve gedachten, verandert hun wereldbeeld en worden levensdoelen plots bereikbaar.

Een life coach begeleidt zijn cliënt in dit proces van bewustwording en verandering. In het verlengde van de opleiding life coach ligt de opleiding vitaliteitscoach waarmee jij mensen helpt aan een gezondere leefstijl.  Ook als leefstijlcoach help jij mensen naar een gezondere levensstijl met voldoende beweging, gezonde voeding, slaap en ontspanning. 

 

Wat verdient een life coach?

Een eenduidig salaris van een life coach is moeilijk te geven. De meeste life coaches zijn zelfstandigen. Wat ze verdienen, hangt dus af van het aantal cliënten dat ze over de vloer krijgen. Het bedrag dat een life coach vraagt, kan een prijs per uur zijn of een vooraf afgesproken bedrag voor een aantal sessies. Het bedrag hangt ook af van de ervaring en de vooropleiding van de life coach.

 

Opleiding tot Life Coach

Een opleiding tot life coach volg je eenvoudig vanuit huis bij NHA. De thuiscursus Life Coach neemt gemiddeld 9 maanden in beslag, maar je mag er ook korter of langer over doen. Tot 3 jaar lang begeleidt een persoonlijke docent jou tijdens je studie.  Aan het einde van de cursus kun je een NHA-instituutsdiploma behalen.

Je kunt er ook voor kiezen jouw opleiding uit te breiden met de opleiding E-coaching. In deze opleiding leer jij hoe je jouw coach skills online kunt inzetten om mensen ook op afstand te helpen.

Ben je al coach en wil je je vaardigheden uitbreiden? Dan is de opleiding E-coaching perfect voor jou. Ben je nog geen coach maar wil je dat wel worden én direct leren hoe je ook online jouw vaardigheden inzet? Kies dan voor de combinatiecursus Life Coach + E-coaching!

 

Een life coach praktijk opzetten

De opleiding ‘life coach’ van NHA bereidt je ook voor op het starten van een eigen praktijk. Je leert in de cursus onder meer hoe je een ondernemingsplan schrijft, hoe je je zaak financiert en hoe je bekendheid geeft aan je praktijk. Als je na het beëindigen van je studie onmiddellijk begint als zelfstandige, mag je bovendien een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!