Gratis studiegids

life style coach

 

Word lifestyle coach en verbeter de levenskwaliteit van mensen

Voel je je geroepen om mensen bij te staan en hun levenskwaliteit te verbeteren? Volg een coaching cursus bij NHA.

 

Het leven loopt niet altijd zoals je dat zelf zou willen. In een mensenleven duiken er allerlei problemen op en vaak loop je tegen je eigen beperkingen aan. Veel mensen zijn niet blij met zichzelf en hebben het gevoel dat ze de regie over hun leven kwijt zijn. Een lifestyle coach biedt hulp.

Bekijk hier alle coachingscursussen >

 

Wat doet een lifestyle coach?

Een life coach helpt je om je eigen mogelijkheden terug te leren ontdekken en op allerlei gebieden sterker in het leven te staan. Een lifestyle coach doet hetzelfde als een life coach, maar schenkt ook de nodige aandacht aan een gezonde levensstijl. Voor mensen die bijvoorbeeld willen afvallen, maar er niet in slagen om de nodige discipline aan de dag te leggen, kan een lifestyle coach veel betekenen.

 

Healthy lifestyle coach

Een healthy lifestyle coach biedt hulp aan mensen die streven naar een gezondere levenswijze. Vaak zijn dit mensen met overgewicht of personen die zich door een ongezonde levenswijze niet goed in hun vel voelen. Een lifestyle coach maakt mensen bewust van hun ongezonde voedings- en leefgewoonten. De coach stimuleert de cliënt om slechte gewoonten af te leren en een gezondere manier van leven te bereiken, met voldoende beweging, ontspanning en gezonde voeding.

 

Lifestyle coach worden

NHA biedt coaching cursussen aan die je voorbereiden op een loopbaan als lifestyle coach. In de opleiding ‘Life coach’ zie je hoe je cliënten leert om doelen te bereiken en leert omgaan met de problemen van het leven. Je laat mensen mogelijkheden in zichzelf ontdekken om zich te ontplooien en een betere levenskwaliteit te bereiken.

De cursus ‘Personal trainer’ geeft je een stevige basis op het gebied van lichaamsbeweging, lichamelijke training en voedingsleer. In deze cursus leer je hoe je mensen helpt om hun lichamelijke conditie terug op peil te brengen door training, beweging en gezonde eetgewoonten.

In de opleiding ‘Gewichtsconsulent’ word je voorbereid om mensen met gewichtsproblemen te adviseren, te begeleiden en te motiveren. De cursus behandelt onder meer het volgen van een dieet, een gezondere levensstijl en betere voedingsgewoonten.  

 

Studeren bij NHA

In het aanbod van NHA vind je diverse cursussen over coaching. Je kunt op elk ogenblik starten met een coaching cursus. Je ontvangt het lespakket thuis; de leerstof staat meestal ook online op het digitale leerplatform Plaza van NHA.

Je studeert op gelijk welke plaats die je verkiest. Je mag 5 jaar lang een beroep doen op een persoonlijke docent van NHA, die je vorderingen voortdurend opvolgt. Als je nadien start als zelfstandige coach, mag je in de meeste gevallen een beroep doen op de hulp van de ondernemerscoach van NHA.

Geïnteresseerd in een lifestyle coaching cursus van NHA? Vraag snel een gratis proefles aan.

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een coachingsopleidingen van NHA. 

077 30 67 000

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!