Gratis studiegids

Lifestyle Coach: wat is het en hoe kun je het worden?

Voel je je geroepen om mensen bij te staan en hun levenskwaliteit te verbeteren? Een beroep zoals Lifestyle Coach is dan helemaal in jouw straatje.

Het leven loopt niet altijd zoals je dat zelf zou willen. In een mensenleven duiken er allerlei problemen op en vaak loop je tegen je eigen beperkingen aan. Veel mensen zijn niet blij met zichzelf en hebben het gevoel dat ze de regie over hun leven kwijt zijn. Een lifestyle coach biedt hulp.

 

Word Lifestyle Coach!

Bekijk de cursus Lifestyle Coach»

 

Lifestyle Coach

 

Geen beschermd beroep

Lifestyle coach is een vrij beroep. Je mag jezelf dus lifestyle coach noemen, ook als je geen opleiding hebt gevolgd. Toch is het een goed idee om wel een Leefstijlcoach opleiding te volgen. Je wilt mensen immers écht helpen.

Door daarnaast de aanvullende cursussen rondom het thema "fit en gezond" te volgen, kun je als coach een mooi en zeer compleet traject aanbieden aan jouw cliënten zodat je samen met hen werkt aan hun geestelijke en lichamelijke gezondheid. 
 

Bekijk hier alle coachingscursussen >

 

Wat doet een lifestyle coach?

Een life coach helpt je om je eigen mogelijkheden terug te leren ontdekken en op allerlei gebieden sterker in het leven te staan. Een lifestyle coach doet hetzelfde als een life coach, maar schenkt ook de nodige aandacht aan een gezonde levensstijl. Voor mensen die bijvoorbeeld willen afvallen, maar er niet in slagen om de nodige discipline aan de dag te leggen, kan een lifestyle coach veel betekenen.

 

Als Life Style coach heb jij veel aandacht voor een gezonde levensstijl

 

Healthy lifestyle coach

Een healthy lifestyle coach biedt hulp aan mensen die streven naar een gezondere levenswijze. Vaak zijn dit mensen met overgewicht of personen die zich door een ongezonde levenswijze niet goed in hun vel voelen. Een lifestyle coach maakt mensen bewust van hun ongezonde voedings- en leefgewoonten. De coach stimuleert de cliënt om slechte gewoonten af te leren en een gezondere manier van leven te bereiken, met voldoende beweging, ontspanning en gezonde voeding.

 

lifystyle coach

 

Lifestyle coach worden?

Zoals we reeds hebben toegelicht, kun je alleen officieel geregistreerd lifestyle coach worden door een specifieke opleiding te voglen. Bij NHA kun je deze niet volgen, maar kun je wel Life Coach worden. Met aanvullende cursussen op het gebied van Fit & Gezond kun je dan wel een zeer compleet coachingstraject aanbieden aan jouw cliënten.

 

Deze cursussen helpen je op weg naar een carriere als Lifestyle Coach

bulletpoint Life Coach

bulletpoint Personal Trainer

bulletpoint Voedingsleer

bulletpoint Gewichtsconsulent

 

In de opleiding ‘Life coach’ zie je hoe je cliënten leert om doelen te bereiken en leert omgaan met de problemen van het leven. Je laat mensen mogelijkheden in zichzelf ontdekken om zich te ontplooien en een betere levenskwaliteit te bereiken.

De cursus ‘Personal trainer’ geeft je een stevige basis op het gebied van lichaamsbeweging, lichamelijke training en voedingsleer. In deze cursus leer je hoe je mensen helpt om hun lichamelijke conditie terug op peil te brengen door training, beweging en gezonde eetgewoonten.

Een onderdeel van de personal trainer opleiding kan ook los gevolgd worden, namelijk de cursus Voedingsleer. In deze opleiding ga je de diepte in op het gebied van gezonde voeding. 

In de opleiding ‘Gewichtsconsulent’ word je voorbereid om mensen met gewichtsproblemen te adviseren, te begeleiden en te motiveren. De cursus behandelt onder meer het volgen van een dieet, een gezondere levensstijl en betere voedingsgewoonten.  

 

Review opleiding Lifestyle Coach

10/10

5 sterren Review opleiding Lifestyle coach

Super leuk en mega interessante informatie! De stof is erg gedetailleerd en leert je mega veel over je lichaam en hoe je interne processen werken! Ik zou deze cursus zeker aanraden!

 

 

Studeren bij NHA

In het aanbod van NHA vind je diverse cursussen over coaching. Je kunt op elk ogenblik starten met een coaching cursus. Je ontvangt het lespakket thuis; de leerstof staat meestal ook online op het digitale leerplatform Plaza van NHA.

Je studeert op gelijk welke plaats die je verkiest. Je mag 3 jaar lang een beroep doen op een persoonlijke docent van NHA, die je vorderingen voortdurend opvolgt. Als je nadien start als zelfstandige coach, mag je in de meeste gevallen een beroep doen op de hulp van de ondernemerscoach van NHA.

 

Vraag snel een gratis proefles aan van Lifestyle Coach of één van de andere relevante opleidingen.

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!