Gratis studiegids

training coaching

 

Help je graag mensen met problemen? Volg een training coaching bij NHA.

Een coach begeleidt mensen die op allerlei vlakken moeilijkheden ondervinden in hun leven. Voor een training coaching kun je bij NHA terecht.

Tegenwoordig doen veel mensen een beroep op een professionele coach. Het leven wordt er niet makkelijker op en problemen als verslaving, hoge schuldenlast, relatiemoeilijkheden en burn-out zijn aan de orde van de dag.

Voor bijna alle levensproblemen kun je de hulp inroepen van een gespecialiseerde coach: er bestaan budgetcoaches, loopbaancoaches, burn-out coaches enzovoorts. Wil je graag mensen helpen die kampen met allerlei moeilijkheden in hun leven? Dan is een opleiding coaching ongetwijfeld wat voor jou. Voor een training coaching kun je steeds bij NHA terecht.

 

Training coachingsvaardigheden

Een coach is een professional, die een opleiding heeft gevolgd voor het uitvoeren van zijn taak. Er zijn een aantal vaardigheden die je moet ontwikkelen alvorens met coaching te beginnen. Belangrijke coachingsvaardigheden zijn onder meer:

 

 • Je niet laten afleiden door eigen moeilijkheden, maar je aandacht volledig richten op je cliënt.
 • Niet je eigen mening opdringen of een oordeel vellen. Je zoekt naar een oplossing die werkt voor de cliënt; wat je er zelf van vindt, speelt geen rol.
 • Niet de baas spelen in een coachgesprek. Coach en cliënt zijn gelijkwaardig. Je legt geen therapie op aan een cliënt. Een coachgesprek is geen bezoek aan een dokter of psychiater.
 • Doelgerichte vragen kunnen stellen tijdens een coachgesprek zodat je doordringt tot de kern van de zaak. Je motiveert je cliënt om zelf naar de oorzaak van zijn problemen te zoeken en er een mogelijke oplossing voor te vinden.
 • Een coachgesprek gestructureerd kunnen voeren, op een positieve en motiverende manier. Een negatieve of afkeurende houding horen niet thuis bij coaching.

In een training praktische coachingsvaardigheden komen al deze aspecten aan bod. 

 

Training coaching bij NHA

Bij NHA vind je een groot aanbod aan uiteenlopende coaching cursussen. Het is bij NHA mogelijk om onder meer voor loopbaancoach, budgetcoach, kindercoach, life coach en personal trainer te studeren. Ook de trainingen gewichtsconsulent en schuldhulpverlener maken deel uit van het aanbod.

Bij een gemiddeld studietempo duurt een training 9 maanden, maar het staat je volledig vrij om langer of korter te doen over een opleiding. Tot 3 jaar lang mag je rekenen op de ondersteuning van een persoonlijke docent van NHA.

Op het einde van de cursus behaal je een officieel erkend diploma, als je op al je huiswerkopdrachten gemiddeld een voldoende hebt behaald.

 

Voorbereiding op een zelfstandige coachingspraktijk

In de meeste opleidingen coaching bereidt de cursus je ook voor op een loopbaan als zelfstandige coach. Je leert wat er nodig is om een eigen praktijk te starten. Na de meeste coaching cursussen mag je gratis een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.

Vraag snel een gratis proefles aan en maak kennis met een uitstekende training coaching van NHA.

 

Bekijk alle coaching opleidingen! »

En vraag direct je gratis proefles aan!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!