Menu
Gratis studiegids

hoe word ik coach

 

Hoe word ik coach? Dít moet je doen om coach te worden!

Spreekt het beroep van coach je aan? Bij NHA heb je de keuze uit diverse coaching opleidingen.

 

Voel je je geroepen om mensen te helpen die met problemen kampen in hun leven? Zou je graag mensen coachen, maar weet je niet welke opleiding je daarvoor moet volgen?  Twijfel je eraan of je een goede coach zou worden of weet je niet welke competenties een coach moet bezitten? NHA biedt diverse coaching cursussen aan, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van de nodige vaardigheden.

 

Hoe word ik coach?

Voor je aan de studie begint, vraag je je waarschijnlijk af ‘Hoe word ik een goede coach?’. Een coach is een professional, die een opleiding heeft gevolgd om mensen met problemen te ondersteunen.  Coaching is geen hobby, maar een beroep. Je moet een degelijke opleiding achter te rug hebben om als coach te starten. Je wordt een goede coach door vaardigheden en ervaring te ontwikkelen die je helpen om met je cliënt een doeltreffend coachingstraject af te leggen.

 

Vaardigheden coach

Om je werk als coach zo goed mogelijk uit te voeren, moet je een aantal vaardigheden aanleren en competenties bezitten. Voorbeelden van coachende vaardigheden en noodzakelijke competenties van een coach zijn onder meer:

 

 • De aandacht voor 100% op de cliënt richten. Het gesprek niet laten afdwalen maar een duidelijke structuur nastreven, zonder de baas te spelen. Coach en cliënt zijn gelijkwaardig.
 • De cliënt zelf laten zoeken naar oplossingen, niet een eigen mening geven of een oplossing opdringen.
 • Positief zijn en de cliënt steeds ondersteunen en motiveren. Geen afkeurende houding of negativiteit.
 • De cliënt doelgerichte vragen stellen die de kern van het probleem raken. Het is precies door dit soort vragen dat de cliënt zelf tot oplossingen komt.
 • Geïnteresseerd zijn in mensen en nieuwsgierig zijn naar hun beweegredenen.
 • Coaching niet beschouwen als zomaar een job. Coaching is een passie, een roeping. Van een goede coach wordt ook verwacht dat hij voortdurend aan zelfontwikkeling doet.

 

Coach worden met een opleiding van NHA

In het studieaanbod van NHA vind je diverse coaching cursussen, gaande van budgetcoach en personal trainer tot loopbaancoach en life coach. In al deze cursussen ligt de nadruk op het ontwikkelen van de vereiste coachingsvaardigheden. 

Je mag op elk ogenblik starten met een coaching cursus en deze volgen in je eigen tempo. Tijdens je studie word je begeleid door een persoonlijke docent. Je studeert de cursus met behulp van een gedrukt lespakket, of online via de digitale leeromgeving van NHA.

In de meeste coaching cursussen wordt ook aandacht besteed aan een loopbaan als zelfstandige. Als je na je studie aan de slag wilt als zelfstandige coach, mag je in de meeste gevallen rekenen op de ondersteuning van een ondernemerscoach van NHA.

Geïnteresseerd? Aarzel niet om een gratis proefles aan te vragen.

 

NHA biedt in elke branche scursussen aan

- Psychologie
- Coaching
- Management
- Fotografie en film
- En vele anderen

 

Alle cursussen bekijken »

 

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

Advies nodig?

Bel onze studieadviseurs voor meer informatie over een coachingsopleiding. 

077 30 67 000

24 uur/dag bereikbaar

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!