Gratis studiegids

spiritueel coach

 

Laat mensen zichzelf leren kennen. Word spiritueel coach!

Een spiritueel coach werkt aan je bewustzijn. Je bewust worden van de gedachten die je leven beïnvloeden, leert je veel over jezelf en over de oorzaken van moeilijkheden die je ondervindt.

Iedereen ervaart zijn leven op zijn eigen manier. De gedachten in onze geest bepalen hoe we tegen het leven aankijken. Wie met moeilijkheden kampt, zit vaak vast in een bepaald denkpatroon. Het doorbreken van dat denkpatroon en zich bewust worden van wie men in werkelijkheid is, wat men denkt en voelt, leidt tot een groter inzicht en een positieve verandering in het leven. Een spiritueel coach biedt hulp op dit gebied.

 

Wat doet een spiritueel coach?

Een spiritueel coach streeft ernaar om zijn cliënt bewust te laten worden van wie hij is, wat hij voelt en denkt, en welke gedachten invloed hebben op zijn bestaan. Zo ontdekt de cliënt welke beperkende gedachten zijn leven negatief beïnvloeden, maar ook welke capaciteiten hij potentieel in zich heeft.

 

Een coach is geïnteresseerd in mensen, straalt een positieve instelling uit en motiveert zijn cliënten om alles uit hun leven te halen

 

Dankzij dit inzicht kan de cliënt zijn capaciteiten volop benutten, blokkerende denkpatronen de kop indrukken en persoonlijk volledig tot ontwikkeling komen. Door zijn manier van denken te veranderen, krijgt de cliënt een andere kijk op zijn bestaan en leert hij zijn mogelijkheden volledig te benutten.

De spiritueel coach begeleidt dit proces tijdens gesprekken met zijn cliënt. In een coachgesprek stelt hij doelgerichte vragen om zijn cliënt te laten nadenken over zijn drijfveren, zijn zelfbeeld, zijn emoties en zijn denkpatronen.

 

 

Spiritueel coach worden

Wie spiritueel coach wil worden, moet zich eerst de basisvaardigheden van coaching eigen maken. Een coachgesprek is geen therapie of doktersbezoek. Coach en cliënt staan op gelijke voet met elkaar. De coach is niet de baas, maar slechts een begeleider.

Het is de cliënt die uiteindelijk de weg moet vinden naar verandering en verbetering van levenskwaliteit. De coach begeleidt zijn cliënt in de bewustwording van zijn manier van denken, maar hij dringt zijn eigen mening nooit op. Een coach is geïnteresseerd in mensen, straalt een positieve instelling uit en motiveert zijn cliënten om alles uit hun leven te halen.

 

De coaching cursussen van NHA

In de opleiding Life Coach van NHA word je goed voorbereid op een loopbaan als spiritueel coach. Naast deze coaching cursus biedt NHA diverse andere coaching opleidingen aan: van budgetcoach en kindercoach tot dating coach en personal trainer. Elke cursus volg je thuis, met behulp van het lespakket dat je van NHA ontvangt.

 

Meer leren over spirituele onderwerpen?

Ben jij geïnteresseerd in alles wat met spiritualiteit te maken heeft? Wil je jouw kennis hierover opfrissen of uitbreiden? Dan is de Parapsychologie opleiding ook interessant voor jou! De parapsychologie bestudeert paranormale verschijnselen zoals telepathie, helderziendheid, reïncarnatie en bijna-doodervaringen.

Deze opleiding maakt je wegwijs in de parapsychologie en leert je onderscheid maken tussen bruikbare en nutteloze informatie en staat stil bij verschillende serieuze parapsychologische onderzoeksmethoden. Het is een erg boeiend en interessant vakgebied dat inzichten oplevert die van belang zijn voor ons beeld van mens, dier en werkelijkheid. 

 

Voor de meeste cursussen vind je de leerstof ook online via de digitale leeromgeving Plaza. Je doet zo lang over de opleiding als je zelf wilt. Tijdens je studie mag je 3 jaar lang gebruikmaken van de begeleiding van een persoonlijke NHA-docent.

In de meeste coaching cursussen van NHA word je voorbereid op een loopbaan als zelfstandige coach. In vele gevallen mag je na je studie een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.

 
 

Misschien zijn deze opleidingen ook interessant?

- Reiki cursus
- Cursus massage
- Natuurlijke geneeswijzen
- Homeopathie
- Aromatherapie - leer alles over het gebruik van essentiële oliën
- Ayurveda opleiding - ontdek het antwoord op de vraag 'wat is Ayurveda?' en meer!


Alle beroepsopleidingen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!