Declarant Assistent  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Declarant Assistent
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€649,00
584,10
of 
4 x €153,45
4.8/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 4 maanden
ALGEMEEN

Verdiep je in internationale handel met de Assistent Declarant opleiding

Heb jij interesse in de internationale handel? Dan is een baan als declarant assistent ideaal voor jou! Met de opleiding Assistent Declarant word jij klaargestoomd voor deze belangrijke positie.

Word jij declarant assistent? Dan ben jij medeverantwoordelijk voor een soepel verloop van de internationale goederenstroom. Een belangrijke en verantwoordelijke functie dus. Met de Assistent Declarant opleiding maak jij kennis met alle facetten van de douane wet- en regelgeving. Start jij ook vandaag nog?

 

Ontdek de regelgeving in de douanesector

Deze cursus is geschikt voor iedereen die interesse heeft in basiskennis van douanezaken en voor wie de dagelijkse documenten opmaakt voor operationele zendingen bij een logistieke dienstverlener of een logistieke afdeling van een productie- of handelsbedrijf.

De Assistent Declarant opleiding is zeer laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om ermee te starten.

 

Opleiding Assistent Declarant: een kijkje in de internationale goederenstroom

In deze praktijkgerichte opleiding Assistent Declarant worden alle elementen behandeld die van belang zijn voor de verantwoordelijke functie als declarant assistent. Tijdens de opleiding word je wegwijs gemaakt in de regelgeving rondom de douanesector.

Een declarant assistent is medeverantwoordelijk voor een soepel verloop van de internationale goederenstroom. Daarvoor is het belangrijk dat jij de juiste kennis hebt om douanedocumenten correct in te vullen. Als declarant assistent verzorg je het gehele administratieve proces van invoer (import) en uitvoer (export) van douanegoederen. Kennis van de douaneprocedures en de toepassing ervan van zijn daarom van groot belang.

 

Maak kennis met logistieke vervoerstromen en documenten

Tijdens de opleiding Assistent Declarant word je geïntroduceerd in de verschillende vervoerstromen en documenten die in de logistiek van belang zijn. Daarnaast leer je meer over incoterms en vervoersrechten. Tenslotte ga je dieper in op de verzekering die belangrijk zijn binnen de transportsector.

Deze Assistent Declarant opleiding leidt je op voor het officieel erkende diploma Declarant Assistent van NHA. Na de cursus ben jij in staat alle werkzaamheden te verrichten en problemen op te lossen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de opleiding Assistent Declarant komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • introductie en vervoerstromen;
 • documenten in de logistiek;
 • incoterms
 • vervoersrecht
 • transportverzekering;
 • douane;
 • export.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Declarant Assistent, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Declarant Assistent

Overzichtelijk, fijn om de mogelijkheid te hebben tot studeren op papier en digitaal. Prettig dat je vragen kunt stellen aan een leraar.

10/10
Declarant Assistent

duidelijk om te leren, goede uitleg

10/10
Declarant Assistent

De opleiding is heel toegankelijk voor iedereen en op elk moment kan je leren. Ik persoonlijk vind het heel goed te combineren met werk en een druk gezin.

10/10
Declarant Assistent

Het was prettig werken aan deze opleiding, opdrachten werden snel geretourneerd, en mijn vragen werden snel beantwoord. super,

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Declarant Assistent valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Declarant Assistent uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Declarant Assistent, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Assistent Declarant staat een studieduur van 4 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Declarant Assistent

€649,00 €584,10
of  4x 153,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€649,00 €584,10
of  4x 153,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Overzichtelijk, fijn om de mogelijkheid te hebben tot studeren op papier en digitaal. Prettig dat je vragen kunt stellen aan een leraar.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!