Menu
Gratis studiegids

Snel en flexibel omscholen naar de ICT branche

Zie jij werken in de ICT branche wel zitten? Laat je dan snel en flexibel omscholen richting ICT met een thuisstudie van NHA. Lees snel verder, en ontdek de meest geschikte studies en het gemak van thuis studeren.

 

Waarom omscholen naar de ICT branche?

De vraag naar ICT’ers groeit momenteel sterker dan de arbeidsmarkt aan kan. Naar verwachting blijft de vraag naar geschoold personeel in dit werkveld ook de komende jaren sterk toenemen. Jouw keuze om je te laten omscholen naar de ICT is dan ook een goed idee! De krapte op de arbeidsmarkt betekent namelijk méér baankansen voor jou.

 

Kies voor een thuisstudie

Wanneer je geen ICT achtergrond hebt en nog werkzaam bent bij je huidige werkgever, kan omscholen naar ICT een uitdaging zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! 

De ICT thuisstudies van NHA beginnen namelijk bij de absolute basis waardoor ze door iedereen te volgen zijn. Daarnaast ben je geheel flexibel in het indelen van jouw studietijd. Jij bepaalt namelijk zelf waar en wanneer je studeert. Daarmee is het gemakkelijk te combineren met een baan en sociaal leven. Tevens krijg je ruim 3 jaar de tijd om jouw studie af te ronden.

 

Geschikte ICT studie kiezen

Nu je weet dat omscholen naar de ICT branche baankansen biedt én je met een thuisstudie van NHA snel en flexibel kunt studeren, is het tijd om een geschikte studie te kiezen. Bij NHA heb je de keuze uit diverse studies om je te laten omscholen naar de ICT. We zetten verschillende opties voor jou op een rijtje:
 

 • C# cursus: wanneer jij besluit je te laten omscholen naar de ICT is kunnen programmeren een must! Tijdens de studie ontdek je stapsgewijs de programmeertechnieken en bepaal je zelf hoe complex je het maakt.
 • Cursus PHP/MySQL: laat je omscholen naar de ICT met de cursus PHP/MySQL en leer database-applicaties bouwen en integreren in een website.
 • Cyber Security opleiding: wil jij beveiligingsexpert worden? Dan is omscholen naar de ICT als cyber security echt iets voor jou. Je leert tijdens de studie onder andere computersystemen, digitale media en netwerken beveiligen tegen kwaadwillenden.
 • Opleiding Webdesign: met deze studie leer je hoe je zelf een professionele website bouwt. Je gaat aan de slag met HTML-codering, kleurgebruik, CSS-stylesheets, zoekmachineoptimalisatie en JavaScript. Kortom dé kennis die jij nodig hebt wanneer jij je wilt laten omscholen naar een ICT baan.
 • Cursus Raspberry Pi Programmeren: met deze cursus doe jij kennis op over het ontwerpen en beheren van the Internet of Things oplossingen. Als jij je laat omscholen naar de ICT is kennis van IoT essentieel. Tijdens de studie ontdek je hoe je een Raspberry Pi kunt programmeren en wat de vele mogelijkheden zijn van deze microcomputer.
 • Opleiding Data Science: Wil jij leren hoe je waarde creëert uit data? En wil je de vele mogelijkheden van Data Science en Machine Learning ontdekken? Dat doe je met deze opleiding! Je ontdekt meer over Big Data, Data Science, Machine Learning en AI, zodat jij van extra waarde bent voor jouw organisatie!

Zit jouw droombaan niet tussen bovengenoemde ICT studies? Bekijk dan het volledige overzicht van al onze ICT studies. Omscholen naar de ICT branche was nog nooit zo toegankelijk als met een thuisstudie van NHA.

 

Durf jij de stap de ICT branche te zetten?

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!