Gratis studiegids

Snel en flexibel omscholen naar de ICT branche

Zie jij werken in de ICT branche wel zitten? Laat je dan snel en flexibel omscholen richting ICT met een thuisstudie van NHA. Lees snel verder, en ontdek de meest geschikte studies en het gemak van thuis studeren.
 

Waarom omscholen naar de ICT branche?

De vraag naar ICT’ers groeit momenteel sterker dan de arbeidsmarkt aan kan. Naar verwachting blijft de vraag naar geschoold personeel in dit werkveld ook de komende jaren sterk toenemen.

Jouw keuze om je te laten omscholen naar de ICT is dan ook een goed idee! De krapte op de arbeidsmarkt betekent namelijk méér baankansen voor jou.

 

Kies voor een thuisstudie

Wanneer je geen ICT achtergrond hebt en nog werkzaam bent bij je huidige werkgever, kan omscholen naar ICT een uitdaging zijn. Maar dat hoeft niet zo te zijn! 

De ICT thuisstudies van NHA beginnen namelijk bij de absolute basis waardoor ze door iedereen te volgen zijn. Daarnaast ben je geheel flexibel in het indelen van jouw studietijd. Jij bepaalt namelijk zelf waar en wanneer je studeert. Daarmee is het gemakkelijk te combineren met een baan en sociaal leven. Tevens krijg je ruim 3 jaar de tijd om jouw studie af te ronden.

 

Geschikte ICT studie kiezen

Nu je weet dat omscholen naar de ICT branche baankansen biedt én je met een thuisstudie van NHA snel en flexibel kunt studeren, is het tijd om een geschikte studie te kiezen. Bij NHA heb je de keuze uit diverse studies om je te laten omscholen naar de ICT. We zetten verschillende opties voor jou op een rijtje:
 

 • Programmeren voor Beginners: Programmeren is de toekomst! De programmeerwereld blijft alsmaar doorgroeien en de vraag naar programmeurs is enorm groot. Met de cursus Programmeren voor Beginners leer jij stap voor stap alle basistechnieken. Aan de hand van talloze voorbeelden, video’s en afbeeldingen word je meegenomen in de wereld van het programmeren.
 • C# cursus: wanneer jij besluit je te laten omscholen naar de ICT is kunnen programmeren een must! Tijdens de studie ontdek je stapsgewijs de programmeertechnieken en bepaal je zelf hoe complex je het maakt.
 • Functioneel Beheerder: ben jij niet zo technisch aangelegd maar heb je wel affiniteit met de ICT-wereld? Dan is een opleiding Functioneel Beheerder perfect voor jou. Met vaardigheden op het gebied van communicatie en kennis van ICT, regel jij de informatievoorziening. Met die vaardigheden sla je als het ware een brug tussen afdelingen en zorg je dat de informatie voor iedereen begrijpelijk is.
 • Cursus PHP/MySQL: laat je omscholen naar de ICT met de cursus PHP/MySQL en leer database-applicaties bouwen en integreren in een website. In deze cursus verdiep je je in de programmeertaal PHP en leer je meer over de veelgebruikte database MySQL. 
 • Cyber Security opleiding: wil jij beveiligingsexpert worden? Dan is omscholen naar de ICT als cyber security echt iets voor jou. Je leert tijdens de studie onder andere computersystemen, digitale media en netwerken beveiligen tegen kwaadwillenden.
 • Opleiding Webdesign: met deze studie leer je hoe je zelf een professionele website bouwt. Je gaat aan de slag met HTML-codering, kleurgebruik, CSS-stylesheets, zoekmachineoptimalisatie en JavaScript. Kortom dé kennis die jij nodig hebt wanneer jij je wilt laten omscholen naar een ICT baan.
 • Cursus Raspberry Pi Programmeren: met deze cursus doe jij kennis op over het ontwerpen en beheren van the Internet of Things oplossingen. Als jij je laat omscholen naar de ICT is kennis van IoT essentieel. Tijdens de studie ontdek je hoe je een Raspberry Pi kunt programmeren en wat de vele mogelijkheden zijn van deze microcomputer.
 • Opleiding Data Science: Wil jij leren hoe je waarde creëert uit data? En wil je de vele mogelijkheden van Data Science en Machine Learning ontdekken? Dat doe je met deze opleiding! Je ontdekt meer over Big Data, Data Science, Machine Learning en AI, zodat jij van extra waarde bent voor jouw organisatie!
 • Software Developer opleiding: ben jij vooral geïnteresseerd in software en applicaties? Als software developer leer jij software maken en doorontwikkelen. In deze opleiding leer je meer over onder andere de programmeertaal Python, webdesign, veilig programmeren en over de Agile werkwijze. Na deze opleiding ben jij goed voorbereid om in deze groeiende sector aan de slag te gaan! 
 • Front-end Developer opleiding: als front end developer ben jij verantwoordelijk voor alles wat met de voorkant van websites te maken heeft. Je houdt je bezig met ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. In de opleiding verdiep je je onder andere in HTML, CSS, JavaScript en Adobe XD. Zo leer jij hoe je dynamische websites maakt!
 • Back-end Developer opleiding: die front-end is natuurlijk heel belangrijk voor de bezoekers. Maar om die voorkant goed te laten werken is het belangrijk dat ook de back-end soepel werkt en goed communiceert met de front-end. Als back-end developer draag jij hiervoor de verantwoordelijkheid. In de opleiding leer jij alles wat je moet weten over webdesign, Python, Django en Agile Scrum!
 • Full Stack Developer opleiding: vind jij niet alleen de voorkant of de achterkant van de website interessant klinken maar wil jij gewoon allebei kunnen ontwerpen, programmeren en beheren? Met de Full Stack Developer opleiding leer alles wat je moet weten om de verantwoordelijkheid over de volledige website te dragen.
 • Java cursus: wil jij alle ins en outs leren over de programmeertaal Java? Met Java kun je applicaties ontwikkelen die het internet dynamischer maken. Dankzij Java kunnen we online games spelen, chatten, foto's uploaden en nog veel meer. Verdiep je in deze populaire programmeertaal met een cursus van NHA!
 • SQL cursus: met deze cursus verdiep jij je in de database scripttaal SQL. Deze standaartaal wordt gebruikt om gegevens uit databases op te vragen, aan te maken of te wijzigen. Ook het werken in MySQL komt in deze cursus aan bod. De perfecte cursus om meer over SQL te leren!

Naast kennis van scripttalen en programmeertalen  is het ook belangrijk dat jij verstand hebt van projectmanagement wanneer jij je gaat omscholen naar ICT. Grote projecten moeten immers zo effectief en efficiënt mogelijk worden aangepakt om succesvol te zijn.

Ga jij ook voor een opleiding Prince2®Foundation? Dan leer jij de bekendste methode ter wereld waarmee projecten kunnen worden opgestart, uitgevoerd en afgerond. De Prince2® training van NHA staat dan ook erg goed op jouw CV!

 

Zit jouw droombaan niet tussen bovengenoemde ICT studies? Bekijk dan het volledige overzicht van al onze ICT opleidingen. Omscholen naar de ICT branche was nog nooit zo toegankelijk als met een thuisstudie van NHA.

 

Durf jij de stap richting de ICT branche te zetten?

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!