Vertrouwenspersoon  

Tijdelijk met GRATIS tablet óf GRATIS met STAP-budget
Vertrouwenspersoon
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
659,00
of 
9 x €81,00
4.8/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Met de Vertrouwenspersoon opleiding zorg jij voor een vertrouwde werkomgeving

Werknemers kunnen op hun werk geconfronteerd worden met vormen van ongewenst gedrag. Door een vertrouwenspersoon aan te stellen biedt een organisatie een veilige plek waar werknemers met hun verhaal terecht kunnen om het ongewenste gedrag op te lossen en voor een volgende keer te voorkomen. Wil jij werknemers opvangen en begeleiden? Start vandaag nog met de cursus Vertrouwenspersoon!

Wanneer werknemers grensoverschrijdend gedrag ervaren of het vermoeden hebben dat de integriteit wordt geschonden, kunnen zij een vertrouwenspersoon benaderen voor een luisterend oor, ondersteuning en advies. Met de Vertrouwenspersoon opleiding draag jij bij aan een veilige en vertrouwde omgeving binnen de organisatie.

 

Gebruik je inlevingsvermogen in de cursus Vertrouwenspersoon

Weet jij hoe je met vertrouwelijke informatie om moet gaan en heb je een groot inlevingsvermogen? Werk jij zorgvuldig en wil je medewerkers die ongewenst gedrag of vervelende situaties rondom integriteit hebben meegemaakt, begeleiden en helpen? Dan past de Vertrouwenspersoon opleiding zeer goed bij jou!    

Ook als je nog niet werkzaam bent binnen een organisatie kun je met dit beroep aan de slag. Een vertrouwenspersoon kan namelijk niet alleen een medewerker binnen een organisatie zijn, maar ook een derde die door de organisatie is aangesteld. In de opleiding Vertrouwenspersoon leer je de vaardigheden die je als vertrouwenspersoon nodig hebt vanaf de basis. Ook zonder voorkennis draag jij straks bij aan een veilige werkomgeving.          

Verminder ongewenst gedrag in de organisatie

De primaire rol van de vertrouwenspersoon ligt in de opvang en begeleiding van medewerkers die ongewenst gedrag of situaties met betrekking tot integriteit ervaren.

Daarnaast is de vertrouwenspersoon binnen de organisatie ook van betekenis voor de voorlichting over ongewenst gedrag en het adviseren van het management. In de Vertrouwenspersoon opleiding ontdek je hoe je dit het beste aanpakt. Op die manier creëer je als vertrouwenspersoon een veilige omgeving binnen een organisatie.

In deze Vertrouwenspersoon opleiding leer jij alle aspecten van het vak om je functie goed te kunnen vervullen. Alle taken, bevoegdheden en voorwaarden van de vertrouwenspersoon komen aan bod. Zo ga je dieper in op ongewenste omgangsvormen zoals seksuele intimidatie, agressie, discriminatie en pesten.

Ook leer je meer over jouw functie-eisen, competenties en integriteit in deze cursus. Vertrouwenspersoon is namelijk een verantwoordelijk rol, en zo leer jij om zorgvuldig en vertrouwelijk te werk te gaan.

Wil jij direct meer weten over wat een vertrouwenspersoon is of wat  deze Vertrouwenspersoon opleiding jou te bieden heeft? Bekijk dan snel de introductievideo en ontdek het!
 

 

Verdiep je in gesprekstechnieken in de Vertrouwenspersoon opleiding     

Daarnaast ga je in de Vertrouwenspersoon cursus dieper in op verschillende gesprekstechnieken zodat jij medewerkers optimaal kunt ondersteunen bij een eventuele melding. Aan de hand van video’s leer jij hoe de verschillende fases van een gesprek met een vertrouwenspersoon verlopen.

Je leert in de cursus Vertrouwenspersoon hoe je om moet gaan met klachten en hoe je medewerkers adviseert en waar nodig doorverwijst wanneer jij niet de juiste hulp kunt bieden.

Kortom, na de Vertrouwenspersoon opleiding weet jij alles wat je moet weten om een vertrouwde omgeving te creëren op de werkvloer. Schrijf je vandaag nog in voor een proefles!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de Vertrouwenspersoon opleiding worden de onderstaande onderwerpen behandeld. Tevens wordt de theorie op enkele plaatsen ondersteund met video.

 • Waarom een vertrouwenspersoon?
 • Ongewenste omgangsvormen
 • Integriteit
 • Functie eisen en competenties
 • Gesprekstechnieken
 • Adviseren en doorverwijzen
 • Klachten
 • Voorlichten en informeren
 • Rapporteren en adviseren
 • Uitdaging voor de vertrouwenspersoon: Ik als vertrouwenspersoon
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Vertrouwenspersoon, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

5/5
Vertrouwenspersoon

Goede heldere opzet waarbij alle facetten waar je als VP mee geconfronteerd kan worden behandeld worden. Veel praktische voorbeelden krijg je mee

5/5
Vertrouwenspersoon

Opleiding is echt super goed opgebouwd! Lesstof is duidelijk en de docenten zijn heel fijn met hun feedback!

5/5
Vertrouwenspersoon

Fijn lesmateriaal. NHA Plaza is super handig en heel overzichtelijk. Huiswerk en vragen online insturen en snel nagekeken. Daarnaast ook het lesmateriaal op papier in een map. Kan ik lekker alles met een gekleurde highlighter onderstrepen. Heel fijn.

4/5
Vertrouwenspersoon

De vragen/huiswerkopdrachten zijn soms heel breed geformuleerd, maar uit de lesstof komt wel duidelijk naar voren wat belangrijk is.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Ook aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 voor het theorie-examen en € 132,50 voor het praktijkexamen.

Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Maar let op, dit is het laatste jaar dat je nog gebruik kunt maken van deze regeling. Het STAP-budget komt volgend jaar namelijk te vervallen. Wacht dus niet langer en profiteer nu nog van het STAP-budget! Hoe? Dat lees je hieronder.

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidierondes. De volgende aanmeldronde start op maandag 3 juli om 10:00 uur. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen. Let op: heb je in 2022 je STAP-budget gebruikt? Dan kun je in 2023 opnieuw STAP-budget aanvragen! 
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

 1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
 2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
 3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 3 juli om 10:00 uur. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
 4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Vertrouwenspersoon uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Vertrouwenspersoon, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De studieduur voor de Vertrouwenspersoon opleiding is 9 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Vertrouwenspersoon
€659,00
of  9x 81,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€659,00
of  9x 81,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Wil jij jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding.

Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA. Maar wees er snel bij, want dit is het laatste jaar dat je nog STAP-budget kunt aanvragen.

Wil je meer weten over het STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Goede heldere opzet waarbij alle facetten waar je als VP mee geconfronteerd kan worden behandeld worden. Veel praktische voorbeelden krijg je mee

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!