Gratis studiegids

Patissier worden - hoe doe ik dat?

Patisserieën, je ziet ze steeds meer. Maar wat zijn het eigenlijk? Patisserie is een specialisatie binnen het bakkersberoep. Een patissier wordt ook wel banketbakker of suikerbakker genoemd. En de naam zegt het al: wil je patissier worden, dan specialiseer je je als bakker in banket en zoetwaren. Denk hierbij maar eens aan die eetbare kunstwerken gedecoreerd met chocoladekrullen, marsepeinen, gekonfijte vruchten, crème en bloemen.

Patisserie is niet alleen een traktatie voor je smaakpapillen maar ook voor je ogen door de combinatie van smaak en kunst. Al deze zoetigheden, mooi uitgestald in de etalage van een patissier, doen je ongetwijfeld het water in de mond komen. En patissier worden, dat doe je niet zomaar. Het vak is een echt ambacht.


 

Patissier worden: heb jij oog voor detail?

Wil jij patissier worden? Dan ga je aan de slag bij een ambachtelijke banketbakkerij of een patisserie. Een patissier gooit niet zomaar wat ingrediënten bij elkaar in de hoop dat deze heerlijke zoetwaren eruit voortkomen, maar is een echte vakspecialist.

In dit vak is het van belang om op kwaliteit en details te letten, wil je een goede patissier worden. De smaaknuances, verfijning van de decoratie en vooral creativiteit van de patissier zijn essentieel. Want door de luxueuze ingrediënten krijgt dit fijn gebak een exclusieve uitstraling. Patisserie winkels zijn ook vaak een plaatje om te zien en bij een goede patissier worden zelfs de gebakjes prachtig ingepakt.

Chocolade is een belangrijk onderdeel binnen de patisserie. Heb jij altijd de droom gehad om chocolatier te worden? In de opleiding Patisserie zit een volledige module chocolade. 

 

Hoe kan ik patissier worden? 

Ben je ook verlekkerd op zoet gebak, heerlijke taarten, eclairs, macarons en dergelijke? Wil je zelf aan de slag gaan om het smakelijkste en mooiste gebak te maken? Patissier worden doe je door eerst de kneepjes van het vak onder de knie te krijgen. In een Patisserie opleiding leer je de regels van deze kunst.

Je leert niet alleen hoe je allerlei delicatessen maakt, maar ook hoe je nieuwe producten bedenkt, ontwerpt en verzorgt. Patissier worden vereist meer dan alleen een opleiding. Improvisatievermogen en creativiteit zijn essentieel in dit vakgebied. Ook geduld is hier zeker niet misplaatst en precies kunnen werken is een echte must. Gelukkig ontwikkel je deze eigenschappen in een goede opleiding!

Patissier worden door middel van een opleiding kan bij verschillende onderwijsinstellingen. Maar als je geen tijd of zin hebt om op school lessen te volgen kun je ook thuis aan de slag met het leren bereiden van het allerlekkerste banket. De opleiding tot patissier van NHA is hiervoor heel geschikt. Ook in de opleiding Banketbakker komt patisserie aan bod en leer je daarnaast alles over het maken van heerlijke verse broden. 


 

Maak zelf heerlijke taarten

Twijfel jij nog of patissier worden voor je beroep echt iets voor jou is? Of is het maken van fijn gebak voor jou meer een hobby? In beide gevallen hebben wij een geschikte cursus voor jou. Ook wie als hobby graag bakt kan met een opleiding van NHA direct aan de slag vanuit huis. Wil je liever oefenen en ervaring opdoen met het bakken van heerlijke taarten? Dat kan met de thuiscursus Taarten Maken. Een uitstekende cursus voor wie graag unieke taarten maakt! 

 

Leer thuis heerlijke broden bakken

Ook als je niet zo van zoetigheid houdt maar wel graag in de keuken staat om te bakken hebben we een interessante opleiding voor jou! Patissier worden is dan misschien niet de beste keuze voor jou, maar in de opleiding Bakker leer jij hoe je zelf de lekkerste broden bakt. Ontdek hoe jij een zuurdesembrood bakt en hoe jouw broden de perfecte krokante korst krijgen. In deze opleiding leer je alles over de verschillende broodsoorten, ingrediënten en werkwijzen. Na deze opleiding geniet jij straks elke ochtend van je eigen vers gebakken brood! Wil jij patissier worden met een opleiding van NHA? Vraag dan snel een gratis proefles aan en ontdek of het beroep bij je past!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!