Menu
Gratis studiegids

Sommelier worden

Werk je in de horeca en wil je je gasten graag adviseren over de beste wijnen? Of ben je simpelweg dol op wijn en ben je trots op je eigen privéwijnkelder? Voor wie zijn kennis over wijnen graag wil uitbreiden, raden we een sommelier opleiding aan. Wil je je vrienden, gasten of klanten uitgebreid adviseren over geschikte wijnen die passen bij het eten en bij de gelegenheid? Dan moet je sommelier worden! En dat kan met een diepgaande thuiscursus van NHA.

 

Opleiding sommelier: avondschool of thuiscursus?

Als je al in de horeca werkt, heb je waarschijnlijk niet veel tijd over om een opleiding sommelier in avondschool te volgen. Maar ook als je niet in de horeca werkzaam bent, ligt het niet voor de hand om ‘s avonds in de schoolbanken te gaan zitten voor een sommelier opleiding. Een thuiscursus van NHA biedt de oplossing! In de NHA-cursus Wijnbrevet maak je kennis met verschillende soorten druivenrassen die de allerbeste kwaliteitswijnen voortbrengen. Je leert ook hoe wijnbouw in zijn werk gaat en hoe je de smaken en geuren van wijnsoorten herkent. Naast een gedrukte cursus maak je gebruik van het online leerplatform van NHA. Een persoonlijk docent, specialist in het wijnvak, helpt je met je studie.

 

Behaal een wijnbrevet na de sommelier opleiding

Met de NHA-thuiscursus Wijnbrevet word je een professionele wijnkenner zonder een belastende cursus in avondschool te volgen. Je studeert wanneer je er de tijd voor vindt, in je eigen woonkamer, slaapkamer of zelfs in de trein op weg naar je werk. Haast is er niet bij, want je hebt drie jaar recht op begeleiding van je persoonlijke vakdocent. Op het einde van de cursus mag je deelnemen aan een examen, waarmee je een officieel erkend SDEN Wijnbrevet van de wijnacademie in Maarn behaalt. De Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) bestaat uit vijf verschillende niveaus. Van het instapniveau tot Magister Vini. Haal jij een voldoende voor je examen, dan behaal jij het diploma Wijnbrevet van niveau 3. Voortaan kun jij serieus aan de slag met de wijnkaart in elk restaurant.

 

Niet alleen wijn, maar ook bier

Gaat je interesse niet alleen uit naar wijn, maar ook naar bier? Als bierliefhebber wil je ongetwijfeld meer weten over de verschillende biersoorten die in Nederland, België, Duitsland en andere landen gebrouwen worden. Voor wie in een horecazaak werkt, is het zeker nuttig om een uitgebreide kennis te bezitten over verschillende biersoorten. Zo kun jij gasten voortaan uitstekend adviseren. Maar ook voor andere liefhebbers is de cursus bierbrevet zeker een nuttige toevoeging. Na de cursus weet jij hoe je moet proeven, hoe je smaken herkent en hoe je de perfecte bier-spijscombinaties maakt. Misschien maak jij zelfs van deze stille hobby je beroep.

De NHA-cursus ‘Bierbrevet’ maakt van jou een rasechte bierspecialist, zowel van Nederlandse bieren als van Belgische abdijbieren, Tsjechische pils en andere biersoorten. Na deze opleiding mag je je inschrijven voor een examen, dat leidt tot het behalen van een officieel erkend Bierbrevet. Want ook onze cursus Bierbrevet is SDEN3 erkend.

 

Sommelier worden met een uitstekende thuiscursus van NHA

Een opleiding sommelier bij NHA opent voor jou brede kansen in de horecasector. Als je een ‘voorproefje’ wilt van de opleidingen Wijnbrevet of Bierbrevet, mag je een gratis proefles aanvragen. In het weinig waarschijnlijke geval dat de thuiscursus van NHA jou toch niet bevalt, stuur je het ontvangen lesmateriaal binnen vijftien dagen terug en wordt je lesgeld volledig terugbetaald.  Geen tijd te verliezen als je sommelier wilt worden! Start snel met een thuisopleiding van NHA.

 

Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Bekijk hier hoe Kees zijn droom werkelijkheid heeft gemaakt met de sommelier opleidingen van NHA

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!