Gratis studiegids

Sommelier worden

Werk je in de horeca en wil je je gasten graag adviseren over de beste wijnen? Of ben je simpelweg dol op wijn en ben je trots op je eigen privéwijnkelder? Voor wie zijn kennis over wijnen graag wil uitbreiden, raden we een sommelier opleiding aan. Wil je je vrienden, gasten of klanten uitgebreid adviseren over geschikte wijnen die passen bij het eten en bij de gelegenheid? Dan moet je sommelier worden! En dat kan met een diepgaande thuiscursus van NHA.

 

Sommelier worden

 

Opleiding sommelier: avondschool of thuiscursus?

Als je al in de horeca werkt, heb je waarschijnlijk niet veel tijd over om een opleiding sommelier in avondschool te volgen. Maar ook als je niet in de horeca werkzaam bent, ligt het niet voor de hand om ‘s avonds in de schoolbanken te gaan zitten voor een sommelier opleiding. Een thuiscursus van NHA biedt de oplossing!

In de NHA-cursus Wijnbrevet maak je kennis met verschillende soorten druivenrassen die de allerbeste kwaliteitswijnen voortbrengen. Je leert ook hoe wijnbouw in zijn werk gaat en hoe je de smaken en geuren van wijnsoorten herkent. Naast een gedrukte cursus maak je gebruik van het online leerplatform van NHA. Een persoonlijk docent, specialist in het wijnvak, helpt je met je studie.

 

Bekijk de cursus Wijnbrevet » 

 

Behaal een wijnbrevet na de sommelier opleiding

Met de NHA-thuiscursus Wijnbrevet word je een professionele wijnkenner zonder een belastende cursus in avondschool te volgen. Je studeert wanneer je er de tijd voor vindt, in je eigen woonkamer, slaapkamer of zelfs in de trein op weg naar je werk. Haast is er niet bij, want je hebt drie jaar recht op begeleiding van je persoonlijke vakdocent.

Op het einde van de cursus mag je deelnemen aan een examen, waarmee je een officieel erkend SDEN Wijnbrevet van de wijnacademie in Maarn behaalt. De Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN) bestaat uit vijf verschillende niveaus. Van het instapniveau tot Magister Vini. Haal jij een voldoende voor je examen, dan behaal jij het diploma Wijnbrevet van niveau 3. Voortaan kun jij serieus aan de slag met de wijnkaart in elk restaurant.

 

 

Review cursus Wijnbrevet

10/10

5 sterren review cursus wijnbrevet

Leuke cursus met bijpassende opdrachten. Cijfers en feedback komen snel terug. Tot nu toe.. zéér tevreden.

 

 

 

Of behaal jouw bierbrevet

Gaat je interesse niet alleen uit naar wijn, maar ook naar bier? Als bierliefhebber wil je ongetwijfeld meer weten over de verschillende biersoorten die in Nederland, België, Duitsland en andere landen gebrouwen worden. Zo kun je namelijk ook een biersommelier worden. 

Voor wie in een horecazaak werkt, is het zeker nuttig om een uitgebreide kennis te bezitten over verschillende biersoorten. Zo kun jij gasten voortaan uitstekend adviseren.  Na de cursus weet jij hoe je moet proeven, hoe je smaken herkent en hoe je de perfecte bier-spijscombinaties maakt. Misschien maak jij zelfs van deze stille hobby je beroep.

Maar ook voor andere liefhebbers is de cursus bierbrevet zeker een nuttige toevoeging. Als je jouw hobby gewoon hobby wil laten kun je ook kiezen voor een cursus Bierbrouwen. Je duikt in de geschiedenis van het bierbrouwen en gaat kennismaken met bierstijlen. Natuurlijk blijft het daar niet bij. Want het echte werk komt al snel aan bod: het brouwen van je eigen bier. 

De NHA-cursus Bierbrevet maakt van jou een rasechte bierspecialist, zowel van Nederlandse bieren als van Belgische abdijbieren, Tsjechische pils en andere biersoorten. Na deze opleiding mag je je inschrijven voor een examen, dat leidt tot het behalen van een officieel erkend Bierbrevet. Want ook onze cursus Bierbrevet is SDEN3 erkend.

 

Bekijk de cursus Bierbrevet »

 

 

 

Review cursus Bierbrevet

10/10

5 sterren review cursus bierbrevet

Snel en super vriendelijk geholpen bij het aanvragen van de cursus! Alles duidelijk uitgelegd. De inhoud van de cursus voldoet aan mijn verwachtingen!

 

 

 

Meer dan wijn en bier: ga voor cocktails!

Ben jij opzoek naar een extra uitdaging? Wil je jouw kennis verder uitbreiden dan enkel wijn en bier? Dan ben je bij NHA aan het juiste adres. Want met de Bartender cursus wordt jij steeds weer uitgedaagd om de kennis die je opdoet in de praktijk te brengen.

Van barmaterialen tot gedistilleerde drank. Tijdens deze cocktail cursus ga jij er mee aan de slag! Jij leert hoe je de 40 populairste cocktails en longdrinks maakt. En die kennis is niet alleen handig als jij in de horeca werkt! Ook thuis en op feestjes laat jij iedereen versteld staan van jouw cocktailkunsten! Wanneer start jij?

 

Sommelier worden met een uitstekende thuiscursus van NHA

Een opleiding sommelier bij NHA opent voor jou brede kansen in de horecasector. Als je een ‘voorproefje’ wilt van de opleidingen Wijnbrevet of Bierbrevet, mag je een gratis proefles aanvragen. In het weinig waarschijnlijke geval dat de thuiscursus van NHA jou toch niet bevalt, stuur je het ontvangen lesmateriaal binnen vijftien dagen terug en wordt je lesgeld volledig terugbetaald.  Geen tijd te verliezen als je sommelier wilt worden! Start snel met een thuisopleiding van NHA.

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek

Bekijk hier hoe Kees zijn droom werkelijkheid heeft gemaakt met de sommelier opleidingen van NHA

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!