Cafébedrijf  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Cafébedrijf
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€339,00
305,10
of 
6 x €56,25
4.5/5

Beoordeeld door 8 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Droom je van een eigen café? Volg de cursus Cafébedrijf

Nergens zo gezellig als in het café. Houd je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid? Dan ben je een geboren kroegbaas. Volg de cursus Cafébedrijf en over 6 maanden ben je de trotse eigenaar van een goedlopend café.

Als eigenaar van een cafébedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes maakt en hoe je ze schenkt.

Hygiëne in de horeca

In de cursus Cafébedrijf leer je over hygiëne en horeca-apparatuur in het bedrijf dat je exploiteert. Ook de fastfood sector en het petit restaurant komen uitgebreid aan bod.

Klantgerichtheid

Verder krijgt je tips voor het ontwikkelen van commerciële en sociale vaardigheden, klantgerichtheid, klachtenafhandeling, arbeidsomstandigheden en brandveiligheid.

Cursus HOV Horeca Ondernemer

De meeste toekomstige eigenaren van een horecazaak volgen aanvullend op de cursus Cafébedrijf ook de cursus HOV Horeca Ondernemer.

Zet de eerste stap richting uitbater van een Cafébedrijf en verwezenlijk je droom. Na de cursus ben je goed voorbereid op de beroepspraktijk en weet je waar je aan toe bent als toekomstig café-eigenaar.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Cafébedrijf

De cursus bestaat uit de volgende deelcursussen:

 • Sociale Hygiëne;
 • Basisvaardigheden Horeca.

Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Bedrijfsformules

 • Welke formules zijn er in de horeca?
 • Het typische gedrag van de verschillende horeca doelgroepen.
 • Wat voelt een klant bij een bepaalde bedrijfsformule?
 • De gastvrijheidsbeleving en het gevoel van veiligheid.

Alcohol, drugs en kansspelen

Hoe de maatschappij hierover denkt. Wat de lichamelijke gevolgen ervan zijn. Met welke wettelijke regels men te maken heeft.

Het gastvrijheidsconcept

Je leert op een duidelijke manier het gastvrijheidsconcept op te stellen. Welke formule het beste bij jouw doelgroep past. Welke sociale en commerciële vaardigheden hierbij van belang zijn. Hoe je omgaat met klantvriendelijkheid en klachtenafhandeling.

Sociaal-hygiënebeleid

Hoe je een plan opzet voor een goed hygiënebeleid. De instructie voor medewerkers en het formuleren van gedragsregels met betrekking tot het sociaal-hygiënebeleid.

Veiligheid

Welke eisen de wet stelt aan de technische en bouwkundige inrichting en de ruimtelijke voorzieningen. Ook brandveiligheid is een belangrijk onderdeel.

Productkennis

Alcoholische en niet-alcoholische dranken, kleine etenswaren, productinkoop, de wijze van bereiding, bewaren en de houdbaarheid, algemene hygiëne, voedingswaarde, persoonlijke hygiëne.

Apparatuur

Welke apparatuur het meest wordt gebruikt. In welk bedrijf wordt welke apparatuur gebruikt. Onderhoud en veiligheid. Gebruiksvriendelijkheid.

 

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Cafébedrijf, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Cafébedrijf

Was precies wat ik verwacht had,alleen verschil van beoordeling docenten sociale hygiene,welke ik eerder al bij een andere docent had gedaan. Door dit aan te geven is er onderzoek gedaan door jullie en een eindoordeel gegeven aan mij!

8/10
Cafébedrijf

De informatie in de boeken is goed te begrijpen en dat maakt het ook leuk, het is fijn om huiswerk in te kunnen leveren zodat ik weet hoeveel stof ik ken!

10/10
Cafébedrijf

Lesstof is duidelijk en ter zake doende

8/10
Cafébedrijf

Goed bevallen. Niet moeilijk.

DIPLOMA

Diploma Cafébedrijf

Je kunt voor het onderdeel Sociale Hygiëne bij de SVH doorlopend examen doen voor het branche-erkende diploma. Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de SVH. 

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) 
Postbus 303
2700 AH Zoetermeer
Telefoon: 088 - 050 1500
Internet: www.svh.nl

Voor het onderdeel Basisvaardigheden Horeca kun je examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Cafébedrijf is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Cafébedrijf valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Cafébedrijf uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Cafébedrijf, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De cursus Cafébedrijf duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Cafébedrijf
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€389,00 €350,10
of  6x 64,35
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€339,00 €305,10
of  6x 56,25
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Was precies wat ik verwacht had,alleen verschil van beoordeling docenten sociale hygiene,welke ik eerder al bij een andere docent had gedaan. Door dit aan te geven is er onderzoek gedaan door jullie en een eindoordeel gegeven aan mij!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!