Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

Cafébedrijf

Cafébedrijf
Gratis proefles
Inschrijven
6x
43,50
of ineens
€482,00 €241,00
5/5

Beoordeeld door 2 student(en)

ALGEMEEN

Droom je van een eigen café? Volg de cursus Cafébedrijf

Nergens zo gezellig als in het café. Houd je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid? Dan ben je een geboren kroegbaas. Volg de cursus Cafébedrijf en over 6 maanden ben je de trotse eigenaar van een goedlopend café.

Als eigenaar van een cafébedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes maakt en hoe je ze schenkt.

Hygiëne in de horeca

In de cursus Cafébedrijf leer je over hygiëne en horeca-apparatuur in het bedrijf dat je exploiteert. Ook de fastfood sector en het petit restaurant komen uitgebreid aan bod.

Klantgerichtheid

Verder krijgt je tips voor het ontwikkelen van commerciële en sociale vaardigheden, klantgerichtheid, klachtenafhandeling, arbeidsomstandigheden en brandveiligheid.

Combinatie basisvaardigheden horeca

De cursus Cafébedrijf combineert de deelcursus Sociale Hygiëne en Basisvaardigheden Horeca.

Cursus HOV Horeca Ondernemer

De meeste toekomstige eigenaren van een horecazaak volgen naast de cursus Cafébedrijf ook de cursus HOV Horeca Ondernemer.

De cursussen HOV en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan. Samen zijn de twee cursussen een logische, extra voordelige combinatie.

Zet de eerste stap richting uitbater van een Cafébedrijf en verwezenlijk je droom. Na de cursus ben je goed voorbereid op de beroepspraktijk en weet je waar je aan toe bent als toekomstig café-eigenaar.

PROGRAMMA

Studieprogramma Cafébedrijf

De cursus bestaat uit de volgende deelcursussen:

  • Sociale Hygiëne;
  • Basisvaardigheden Horeca.

Hierin komen o.a. de volgende onderwerpen aan bod:

Bedrijfsformules

  • Welke formules zijn er in de horeca?
  • Het typische gedrag van de verschillende horeca doelgroepen.
  • Wat voelt een klant bij een bepaalde bedrijfsformule?
  • De gastvrijheidsbeleving en het gevoel van veiligheid.

Alcohol, drugs en kansspelen

Hoe de maatschappij hierover denkt. Wat de lichamelijke gevolgen ervan zijn. Met welke wettelijke regels men te maken heeft.

Het gastvrijheidsconcept

Je leert op een duidelijke manier het gastvrijheidsconcept op te stellen. Welke formule het beste bij jouw doelgroep past. Welke sociale en commerciële vaardigheden hierbij van belang zijn. Hoe je omgaat met klantvriendelijkheid en klachtenafhandeling.

Sociaal-hygiënebeleid

Hoe je een plan opzet voor een goed hygiënebeleid. De instructie voor medewerkers en het formuleren van gedragsregels met betrekking tot het sociaal-hygiënebeleid.

Veiligheid

Welke eisen de wet stelt aan de technische en bouwkundige inrichting en de ruimtelijke voorzieningen. Ook brandveiligheid is een belangrijk onderdeel.

Productkennis

Alcoholische en niet-alcoholische dranken, kleine etenswaren, productinkoop, de wijze van bereiding, bewaren en de houdbaarheid, algemene hygiëne, voedingswaarde, persoonlijke hygiëne.

Apparatuur

Welke apparatuur het meest wordt gebruikt. In welk bedrijf wordt welke apparatuur gebruikt. Onderhoud en veiligheid. Gebruiksvriendelijkheid.

Combinatiecursus

Velen volgen naast de cursus Cafébedrijf ook de cursus HOV Horeca Ondernemer. De cursussen HOV en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie.

DIPLOMA

Diploma Cafébedrijf

Je kunt voor het onderdeel Sociale Hygiëne bij de SVH doorlopend examen doen voor het branche-erkende diploma.

Aanmelden voor dit examen kun je bij:
SVH examenwinkel
Telefoon: (0800) 050 15 00

Voor het onderdeel Basisvaardigheden Horeca kun je examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Persoonlijke begeleiding via internet

Wanneer je kiest voor de persoonlijke begeleiding van een deskundige docent sta je er niet alleen voor.  Je kunt de huiswerkopgaven aan het eind van een les voorzien van eventuele vragen. Deze stuur je per post of via internet naar jouw docent. Deze kijkt de opgaven na en voorziet ze van uitleg, tips, aanwijzingen en een beoordeling. Je mag bij alle NHA-opleidingen tot 6 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Studeer in je eigen tempo

Je ontvangt deze beroepsopleiding compleet thuis. Je bepaalt dan zelf waar, wanneer en hoe je studeert. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze beroepsopleiding kan op elke dag van het jaar!

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je direct in contact met studiegenoten die dezelfde beroepsopleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Daarnaast ontvang je gratis een fraaie ringband om je lessen in te bewaren. Zo hou je overzicht en bespaar je geld.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Studietijd

Per les moet je rekenen op 4 tot 6 uur.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

4/5
Cafébedrijf

Goede en makkelijk te lezen uitleg

5/5
Cafébedrijf

Leuke en leerzame cursus voor wie geïnteresseerd is waar je allemaal aan moet denken of als jezelf de horeca in wilt.

LESGELD
Cafébedrijf
meest gekozen Met hulp
6x 49,50
of ineens €548,00 €274,00
Inschrijven
Zonder hulp
6x 43,50
of ineens €482,00 €241,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

Cafébedrijf
5/5

Leuke en leerzame cursus voor wie geïnteresseerd is waar je allemaal aan moet denken of als jezelf de horeca in wilt.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!