Je hebt nog geen opleiding als favoriet toegevoegd.

077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar voor studieadvies Bel mij
Gratis studiegids

HOV Horeca Ondernemer

HOV Horeca Ondernemer
Gratis proefles
Inschrijven
7x
25,50
of ineens
€328,00 €164,00
5/5

Beoordeeld door 3 student(en)

ALGEMEEN

Een horecazaak starten? Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer

Van kroegbaas tot eigenaar van een lunchroom: iedereen weet, de horeca is een dynamisch vakgebied. Hou je van mensen, het uitgaansleven en gezelligheid en wil je daar je beroep van maken? Start als horeca ondernemer.

Volg de cursus HOV Horeca Ondernemer en over 7 maanden ben jij de trotse eigenaar van een goedlopende horecazaak.

Als eigenaar van een horecabedrijf weet je alles over alcoholische en niet-alcoholische dranken. Over de houdbaarheid, hoe je drankjes kunt bereiden en hoe je ze schenkt.

Ook leer je over hygiëne en horeca-apparatuur. Verder krijg je tips voor het ontwikkelen van commerciële en sociale vaardigheden, klantgerichtheid, klachtenafhandeling, arbeidsomstandigheden en brandveiligheid.

Basisvaardigheden horeca

De cursus HOV Horeca Ondernemer bestaat uit 7 modules. Hierin leer je alles om een succesvolle horecaondernemer te worden.

Van marketing en bedrijfsformule tot personeel en organisatie, CAO en Arbo, wetten, belastingen en verzekeringen en nog veel meer: je leert alle ins en outs van het horecavak.

Cursus Cafébedrijf

De meeste toekomstige eigenaren van een horecazaak volgen naast de cursus HOV Horeca Ondernemer ook de cursus Cafébedrijf.

Voordeel

De cursussen HOV Horeca Ondernemer en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan en zijn samen een logische, extra voordelige combinatie.

Ga goed voorbereid de uitdaging aan en volg HOV Horeca Ondernemer.

PROGRAMMA

Studieprogramma Horeca Ondernemervaardigheden (HOV)

De opleiding HOV bestaat uit 7 modules. Elk van deze modules belicht een belangrijk aspect van de bedrijfsvoering.

Marketing

In deze module wordt aandacht besteed aan de meest belangrijke aspecten waarmee marketing zich bezighoudt. De marketinginstrumenten zijn de P's en vormen samen de horeca bedrijfsformule, waarbij de wensen en behoeften van de gast centraal staan. De in de module vaak luchtig beschreven praktijkvoorbeelden maken het onderdeel marketing prettig leesbaar en makkelijk te begrijpen.

Personeel en organisatie

Personeel en organisatie wil zeggen: begeleiden, motiveren en stimuleren van mensen en zorgdragen voor een optimale communicatie. In deze module worden de meest belangrijke aspecten en methoden beschreven bij de bepaling van kwalitatieve en kwantitatieve personeelsbehoeften. Het organogram heeft als doel de opbouw van de organisatiestructuur binnen een bedrijf op overzichtelijke wijze weer te geven. Specifieke wettelijke onderwerpen met betrekking tot de CAO en ARBO worden in begrijpelijke taal uiteengezet.

Wetten, belastingen en verzekeringen

In deze module staan wetten, belastingen en verzekeringen centraal. Een startende ondernemer merkt al snel dat er talrijke wetten zijn waaraan hij met zijn bedrijf moet voldoen en regels waaraan hij zich moet houden. Er zijn wetten en regels die te maken hebben met het starten van een onderneming en met de exploitatie van de onderneming. Er zijn wetten die te maken hebben met de relatie tussen ondernemer/werkgever en zijn werknemers. Verder zijn er natuurlijk belastingwetten waarmee je als ondernemer te maken krijgt. Ondernemen is risico nemen. Risico's die te groot zijn kun je verzekeren. Het bedrijf kan schade oplopen. De ondernemer of zijn personeel kan ziek worden. Hoe en welke zaken verzekerd kunnen worden, wordt hier belicht.


Operationeel management

Branche-specifiek wordt aandacht besteed aan de inrichting van bedrijfsruimten, de routing en de logistiek. Je leert een investeringsbegroting op te stellen alvorens tot een definitieve beslissing te komen. Automatisering valt ook binnen de horeca niet meer weg te denken. Hierbij valt te denken aan het automatiseren van jouw boekhouding, inkoop- en voorraadbeheer en omzetverwerking. Verder komt kostenbewaking aan de orde en leer je verkoopprijzen calculeren en weet je een succesvolle offerte op te stellen.

Financiële administratie

De financiële administratie is over het algemeen niet het populairste onderdeel van een horecaonderneming. Sterker nog, veel ondernemers zijn blij als ze hun financiën veilig hebben kunnen onderbrengen bij een accountant of boekhouder. Na het volgen van deze boeiende module heeft de financiële administratie voor jou geen geheimen meer. Je kunt een omschrijving geven van veranderingen in vorderingen en schulden en hoe deze veranderingen administratief verwerkt moeten worden.

Financieel management

Na het bestuderen van de module financiële administratie heb je de basis gelegd voor het financieel management. Managen betekent coachen en sturen, problemen oplossen, maar vooral vooruitzien. Je stuurt als het ware jouw onderneming op cijfers, zonder daarbij het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Door het kunnen opstellen van een liquiditeitsbalans kun je door middel van ratio's en kengetallen jouw onderneming doorlichten en bepaalde acties ondernemen. Na bestudering van deze module kun je het verschil tussen cash-in en cash-out aangeven en weet je wat cash flow voor jouw onderneming betekent en waarvoor deze dient.

Het ondernemingsplan

Iedere startende, maar ook gevestigde ondernemer heeft inzicht nodig in de markt, de doelstellingen van het te starten bedrijf, de financieringsmogelijkheden van de noodzakelijke investeringen en de financiële haalbaarheid van de plannen. In een tweetal onderdelen komen de omschrijvingen van het plan, de marketingaanpak, de investeringsbegroting, de exploitatiebegroting en de liquiditeitsbegroting aan de orde. Het inzicht verkrijgt de ondernemer door systematisch een aantal feiten en schattingen op papier te zetten en deze te verwerken tot een ondernemingsplan.

Door systematisch een aantal feiten en schattingen op een rij te zetten dwingt de ondernemer zichzelf na te denken over de toekomstige onderneming en de levensvatbaarheid ervan. De ondernemer wordt gedwongen keuzes te maken in bijvoorbeeld de bedrijfsformule met een bepaalde marketingmix.

Het ondernemingsplan vormt in vele gevallen de basis voor een lening bij de bank, maar geef je tevens een beeld van jouw toekomstige inkomen uit de onderneming. Een perfect ondernemingsplan vormt een sterke basis. En een goed begin is het halve werk, niet waar?

Combinatiecursus

Als eigenaar van een Horeca-vestiging ben je met een HOV-diploma op zak perfect voorbereid. Velen volgen hiernaast ook de cursus Cafébedrijf. Deze cursus bestaat uit Sociale Hygiëne en diverse vakbekwaamheidsonderdelen. De cursussen HOV en Cafébedrijf vullen elkaar perfect aan en vormen een logische, extra voordelige combinatie.

DIPLOMA

Diploma Horeca Ondernemersvaardigheden (HOV)

Je kunt examen doen voor het NHA-instituutsdiploma.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

  • de studiehandleiding doornemen
  • lessen bestuderen
  • video’s bekijken en oefeningen beluisteren
  • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen
  • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren
  • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij
  • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads
  • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen

STUDIEDUUR

Studieduur

7 maanden bij een gemiddeld studietempo van zes uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS

Reviews

5/5
HOV Horeca Ondernemer

Veel informatie die duidelijk te lezen is, de hoofdstukken zijn niet te lang

4/5
HOV Horeca Ondernemer

ben pas een maand bezig maar volgens mij lig ik op schema , dat mis ik wel dan jullie geen richtlijnschema zodat iemand weet of ie op schema studeerd

5/5
HOV Horeca Ondernemer

Zoals in de eerdere vraag; duidelijk en goede lessen. Hebben beslist betrekking op de praktijk en ik ben in de overtuiging dat ik met deze opleiding dat wat ik wil bereiken ook ga bereiken

LESGELD

Lesgeld

HOV Horeca Ondernemer
meest gekozen Met persoonlijke begeleiding
14x 19,50
of ineens €504,00 €252,00
Inschrijven
Zonder hulp
7x 25,50
of ineens €328,00 €164,00
Inschrijven
Combinatiecursus HOV Horeca Ondernemer + Cafébedrijf
meest gekozen Met persoonlijke begeleiding
12x 40,00
of ineens €878,00 €439,00
Inschrijven
Zonder hulp
12x 30,00
of ineens €658,00 €329,00
Inschrijven
Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

  • Nu 50% korting op het lesgeld!
  • 15 dagen op proef
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt

HOV Horeca Ondernemer
5/5

Veel informatie die duidelijk te lezen is, de hoofdstukken zijn niet te lang

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!