Gratis studiegids

Biersommelier Opleiding

Heb jij een echte passie voor bier en wil je alles leren wat er te weten valt over deze drank? Werk je in de horeca en wil jij je gasten beter kunnen adviseren? Of wil je je bierkennis gebruiken om bierproeverijen te organiseren? Sluit je aan bij vele NHA-studenten met dezelfde passie door een Biersommelier opleiding te volgen! 

 

Hoe word je biersommelier?

Wil jij biersommelier worden? Met een Biersommelier opleiding leer je alles wat je moet weten. Je begint met de basiskennis van bier. Denk hierbij aan de verschillende biersoorten en de grondstoffen van bier, maar ook aan het maken van proefnotities, bier-spijs combinaties en kennis over bier en gezondheid.

Je leert hoe je de verschillende biertypen kunt onderscheiden tijdens een blindproeverij en hoe je proefnotities maakt. Daarnaast ontdek je met een Biersommelier opleiding biersoorten uit verschillende landen en leer je hun typerende kenmerken.

Om jouw kennis, inzicht en toepassing tot het hoogst haalbare niveau te tillen, is niet alleen kennis van alle verschillende soorten bier nodig, maar moet je ook smaakafwijkingen leren herkennen. Leren proeven is dan ook een essentieel onderdeel van een opleiding Biersommelier!

Overweeg jij om te starten met een opleiding? Biersommelier word je met de cursus Bierbrevet van NHA. Deze Biersommelier cursus is jouw opstapje naar een unieke carrière als biersommelier.

Benieuwd of deze cursus Bierbrevet iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar Biersommelier worden heb jij dan al gezet!

 

 

Word specialist op het gebied van bier

Tijdens een Biersommelier opleiding leer je naast de specifieke kennis van bier ook over de belangrijkste procedures rondom de ontvangst, opslag, verkoop en het serveren van bier. Om de kwaliteit van bier te behouden, is achtergrondkennis van deze onderwerpen van belang.

Daarnaast is het belangrijk om stil te staan bij het effect van alcohol op de gezondheid en verantwoord alcoholgebruik. Als biersommelier heb jij een verantwoordelijke positie hiervoor!

 

Voor wie is de Biersommelier cursus?

Een Biersommelier opleiding is zeer geschikt voor iedereen die een goede basiskennis van bier nodig heeft, bijvoorbeeld als je in de horeca of in een slijterij werkt. Maar ook als jij hobbymatig geïnteresseerd bent in bier, is een cursus Biersommelier een goed idee. Of het nu gaat om een blond of een donker biertje, een IPA of trappisten- en abdijbieren, voor een Biersommelier kennen de verschillende biersoorten geen geheimen meer.

De NHA-cursus ‘Bierbrevet’ maakt van jou een rasechte bierspecialist. Rond jij deze Biersommelier opleiding met succes af? Dan behaal jij het officieel erkend Bierbrevet. Want onze cursus is SDEN3 erkend. Na deze opleiding mag je je Internationale Biersommelier noemen.

Wil je wel graag meer over bier te weten komen en misschien zelfs leren hoe je het zelf maakt? Maar heb je niet de ambitie om hier jouw beroep van te maken? Kies dan voor de cursus Bierbrouwen en verdiep je in jouw nieuwe hobby!

 

Haal ook jouw wijnbrevet

Is jouw interesse breder dan enkel bier? Dan wil jij ongetwijfeld meer dan een papiertje van een Biersommelier opleiding. De cursussen van NHA bieden de oplossing. Je behaalt bij ons namelijk niet alleen jouw officieel erkende Bierbrevet, maar ook een erkend diploma Wijnbrevet én een erkend diploma Gedistilleerdbrevet. Loop jouw droombaan niet langer mis. Hoe word je sommelier? Door je vandaag nog in te schrijven voor jouw opleiding!

 

Bekijk hier hoe Kees zijn droom werkelijkheid heeft gemaakt met de biersommelier opleidingen van NHA;

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!