Heb jij een echte passie voor bier en wil je alles leren wat er te weten valt over deze drank? Bijvoorbeeld omdat je in de horeca werkt en je je gasten beter wilt kunnen adviseren? Of wil je je bierkennis gebruiken om bierproeverijen te organiseren? Een Biersommelier opleiding is de perfecte manier om je kennis te vergroten.
Wil jij biersommelier worden? Met een Biersommelier opleiding leer je alles wat je moet weten. Je begint met de basiskennis van bier. Denk hierbij aan de verschillende biersoorten en de grondstoffen van bier, maar ook aan het maken van proefnotities, bier-spijs combinaties en kennis over bier en gezondheid.
Je leert hoe je de verschillende biertypen kunt onderscheiden tijdens een blindproeverij en hoe je proefnotities maakt. Daarnaast ontdek je met een Biersommelier opleiding biersoorten uit verschillende landen en leer je hun typerende kenmerken.
Om jouw kennis, inzicht en toepassing tot het hoogst haalbare niveau te tillen, is niet alleen kennis van alle verschillende soorten bier nodig, maar moet je ook smaakafwijkingen leren herkennen. Leren proeven is dan ook een essentieel onderdeel van een opleiding Biersommelier!
Overweeg jij om te starten met een opleiding? Biersommelier word je met de cursus Bierbrevet van NHA. Deze Biersommelier cursus is jouw opstapje naar een unieke carrière als biersommelier.
Twijfel je nog of een opleiding Biersommelier iets voor jou is?
Volg de gratis proefles Bierbrevet en krijg vrijblijvend een voorproefje van wat jou te wachten staat!
Tijdens een Biersommelier opleiding leer je naast die specifieke kennis van bier ook over de belangrijkste procedures rondom de ontvangst, opslag, verkoop en het serveren van bier. Om de kwaliteit van bier te behouden, is achtergrondkennis van deze onderwerpen van belang.
Daarnaast is het belangrijk om stil te staan bij het effect van alcohol op de gezondheid en verantwoord alcoholgebruik. Als biersommelier heb jij een verantwoordelijke positie!
Een Biersommelier opleiding is zeer geschikt voor iedereen die een goede basiskennis van bier nodig heeft, bijvoorbeeld als je in de horeca of in een slijterij werkt. Maar ook als jij hobbymatig geïnteresseerd bent in bier, is een cursus Biersommelier een goed idee. Of het nu gaat om een blond of een donker biertje, een IPA of trappisten- en abdijbieren, voor een Biersommelier kennen de verschillende biersoorten geen geheimen meer.
De NHA-cursus ‘Bierbrevet’ maakt van jou een rasechte bierspecialist. Rond jij deze Biersommelier opleiding met succes af? Dan behaal jij het officieel erkend Bierbrevet. Want onze cursus is SDEN3 erkend. Na deze opleiding mag je je Internationale Biersommelier noemen.
Start vandaag nog met jouw Biersommelier opleiding en word een expert op het gebied van bier!
Is jouw interesse breder dan enkel bier? Dan wil jij ongetwijfeld meer dan een papiertje van een Biersommelier opleiding. De cursussen van NHA bieden de oplossing. Je behaalt bij ons namelijk niet alleen jouw officieel erkende Bierbrevet, maar ook een erkend diploma Wijnbrevet én een erkend diploma Gedistilleerdbrevet. Loop jouw droombaan niet langer mis. Schrijf je vandaag nog in voor jouw opleiding!
Bekijk hier hoe Kees zijn droom werkelijkheid heeft gemaakt met de biersommelier opleidingen van NHA;
Een tablet is altijd handig bij de studie. Bijvoorbeeld om onderweg in te loggen op onze digitale leeromgeving.
Lees hier meer over de tablet en de actievoorwaarden »
*Let op: vanwege een wijziging in de regelgeving rondom het STAP-budget mogen we geen welkomstcadeau meer aanbieden bij opleidingen die met het STAP-budget worden gevolgd.
Selecteer een optie
Jouw bewaarde opleidingen
Onderstaand tref je een overzicht van jouw bewaarde opleidingen.
Stap 1: Opleiding | Studieduur | Lesgeld | |
---|---|---|---|
Stuur dit overzicht naar je e-mail
Wachtwoord wijzigen?
Lees hem thuis eens rustig door en ben er zeker van dat je de juiste keuze maakt wanneer jij je inschrijft.
Als je kiest voor de digitale studiegids, ontvang je deze binnen enkele minuten in je mailbox
Kosteloos naar de volgende stap in jouw carrière!
Ben je werkend of werkzoekend? Of ben je juist toe aan een carrièreswitch?
Met het STAP-budget krijg jij tot € 1.000,- subsidie om je te ontwikkelen. Zo krijg jij regie over je positie op de arbeidsmarkt!
Op 28 februari start een nieuwe ronde van het STAP-budget. Om jouw STAP-budget aan te kunnen vragen, heb je wel eerst een STAP-aanmeldbewijs nodig.
Door deze nu alvast vrijblijvend aan te vragen, zorg je ervoor dat je als één van de eerste je STAP-budget kunt regelen!
Wij sturen je dan ook herinnering hiervoor. Wel zo handig, er zijn namelijk maar een beperkt aantal STAP-budgetten per ronde (Op=Op).
Die kans laat jij toch niet liggen?