Menu
Gratis studiegids

Bartender  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Bartender Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€798,00
399,00
of 
6 x €73,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Word een internationaal top bartender met deze Bartender cursus

Sta jij in de avonden thuis te oefenen, struin je in de weekenden de beste bars af om te kijken hoe de professionals het doen en is het jouw droom om als bartender op de meest exotische plekken te werken? Of wil je juist thuis en op feestjes iedereen versteld doen staan van jouw cocktailkunsten? Dan is deze Bartender cursus jou op het lijf geschreven.

Tijdens deze Bartender opleiding behandelen we alles van de historie van cocktails, de verschillende klassieke cocktails en cocktailfamilies tot uitgebreide drankenkennis, de juiste cocktailtechnieken, het bereiden van zelf bedachte cocktails en nog veel meer.

 

Instructievideo's met Nederlands favoriete barman; Victor Abeln

In deze Bartender cursus duiken we diep in de geschiedenis van de cocktail. Van klassiek tot modern, je komt langs de meest prachtige verhalen en bijzondere gebeurtenissen.

Bartender Victor Abeln - bekend van het razend populaire programma First Dates - neemt je in 15 leuke en leerzame instructievideo’s mee op een onvergetelijke en leerzame tour. Deze klassieke cocktails staan nog steeds aan de basis van de meeste moderne cocktails die je tegenwoordig in de bars vindt.

Tijdens deze Bartender cursus ga je niet alleen in op deze mooie verhalen, maar ook op de juiste bereidingswijze van deze cocktails. Je krijgt hands-on tips over het variëren met smaken en het spelen met deze klassieke dranken.

 

Word bartender; cursus gedestilleerde drank

Gedestilleerde drank vormt de basis van iedere cocktail. Kennis hiervan is dan ook onmisbaar voor het maken van de perfecte cocktail. In deze Bartender cursus bespreken we uitgebreid alle drankencategorieën die belangrijk zijn voor het maken van cocktails en longdrinks en staan we stil bij het gebruik van deze categorieën in jouw cocktails. Er gaat een wereld van kennis en smaak voor je open met deze cursus. Bartender worden was nog nooit zo leuk!

 

Zelf experimenteren; maak de 40 populairste cocktails

Deze Bartender cursus daagt jou steeds weer uit de kennis die je opdoet in de praktijk te brengen. Op deze manier leer je zelf jouw ingrediënten te maken, jouw eigen ijs te bereiden, en de juiste cocktail bereidingstechnieken toe te passen voor het beste resultaat. Zo creëer jij jouw eigen unieke signature cocktail.

Van Sex on the beach tot Mojito en van Mai tai tot Bloody Mary. Start vandaag nog met de cursus Bartender en wij maken een echte mixoloog van je!

 

Mét een GRATIS materialenpakket

Speciaal voor deze Bartender opleiding hebben we een gratis materialenpakket samengesteld. Zo maak jij gegarandeerd een vliegende start met jouw cursus. Van een shaker tot een jigger; tover jouw woonkamer om tot een professionele cocktailbar!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma cursus Bartender

Tijdens de Bartender cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

Onderdeel cocktails & longdrinks bereiden

 • De geschiedenis van de cocktail
 • Verantwoord schenken
 • De professionele cocktailbar en de juiste cocktail bereidingstechnieken
 • Destillatie en fermentatie en de belangrijkste categorieën gedestilleerde drank
 • Meer dan veertig klassieke cocktails met de juiste ingrediënten, bereidingswijze en geschiedenis
 • Het maken van zelfgemaakte ingrediënten
 • Het juiste gebruik van ijs en het maken van de juiste garneringen
 • Het ontwerpen van jouw eigen signature cocktail

Onderdeel sociale hygiëne

 • Horecamarkt
 • Alcohol, drugs en kansspelen
 • Het sociaal hygiënisch beleid
 • Sociale vaardigheden
 • Inrichtingseisen en voorzieningen
DIPLOMA

Diploma

Na het afronden van de cursus Bartender, kun je meerdere diploma’s behalen. Je kunt voor de module Sociale Hygiene doorlopend examen doen voor het branche-erkende diploma. Daarnaast heb je de mogelijkheid om de module Cocktails bereiden af te sluiten met het NHA-instituutsdiploma.

Heb je beide certificaten behaald, dan kun je deze verzilveren voor het NHA-diploma Bartender.

Het Sociale Hygiëne examen kan je boeken bij een van de examenaanbieders van SVH: Lamark of MSH. https://svh.nl/Sociale-Hygiene/Examens/Computerexamens

Of je kunt contact opnemen met het examenbureau Lamark via:
Telefoon: 088 - 51 41 777

 

NHA-instituutsdiploma

De module Cocktails bereiden kun je afronden met een NHA-examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 •  geen lange reistijd;
 •  niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 •  geen examenstress;
 •  de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 •  examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Bartender uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Bartender, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding Bartender staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Bartender
€798,00 €399,00
of  6x 73,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€798,00 €399,00
of  6x 73,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf: Alleen nog tot 1 januari krijg je 37% of 49% van je studiekosten terug

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250,-. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger! Dus schrijf je vandaag nog in. 

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
MATERIALENPAKKET

Gratis Materialenpakket

Start vandaag nog met de cursus Bartender en ontvang een gratis materialenpakket! Zo staat niks jouw carrière als bartender meer in de weg.

Om de beste longdrinks en cocktails te maken, heb jij essentiele bar tools nodig. Tover je woonkamer om tot een professionele bar met de exclusieve barkit tube van BAR Professional! Met deze kwalitatieve materialen, die gebruikt worden door de échte bartender, maak jij eenvoudig de perfecte cocktails. In de extra luxe uitvoering van de barkit vind jij;

 • Boston shaker set
 • Stainless muddler
 • Hawthorn strainer
 • Jigger 2cl/4cl
 • Professional Barspoon 30 cm
 • 2x freeflow pourer

Profiteer tot 1 januari van belastingvoordeel!

Alleen nog dit jaar kun je de studiekosten voor een opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte.

Jouw voordeel berekenen? Ga naar het lesgeld tabblad »

Tablet incl. toetsenbord of headphone

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!