Gratis studiegids

Behaal jouw SVH diploma met een cursus van NHA!

Ben jij werkzaam in de horeca en wil je jouw SVH diploma Sociale Hygiëne behalen? Door een cursus te volgen bij NHA ben jij goed voorbereid op het examen. In onze cursussen komen alle belangrijke onderwerpen aan bod waardoor je goed op de hoogte bent van de geldende regelgeving.

 

Het SVH diploma is een diploma van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca. Je ontvangt dit diploma nadat je geslaagd bent voor het theorie-examen SVH Sociale Hygiëne. Ook word je ingeschreven in het Register Sociale Hygiëne als je geslaagd bent. Het SVH diploma is onmisbaar voor verschillende beroepen. Een cursus van NHA bereidt jou voor op je examen!

 
Haal al in 3 maanden jouw SVH diploma

Wil jij graag snel jouw SVH diploma behalen? Dan is de cursus Sociale Hygiëne de perfecte opleiding voor jou. Met deze cursus kun jij in 3 maanden tijd jouw SVH diploma behalen. Wil je nog sneller studeren? Dat kan ook! Jij bepaalt namelijk zelf jouw studietempo.

In de cursus komt de regelgeving waaraan horeca ondernemingen moeten voldoen uitgebreid aan bod. Onderwerpen als alcohol, drugs en kansspelen, verslavingen, sociale vaardigheden, ethiek en regelgeving worden uitgebreid behandeld. Ook leer je wat de wettelijke verplichtingen zijn wat betreft veiligheid en arbeidsomstandigheden. Aan het einde van de cursus ben jij klaar om jouw SVH diploma te halen!Wil jij jouw SVH diploma behalen voor een specifiek beroep? Bekijk dan ook eens de volgende cursussen waarin je ook direct kennis opdoet over de beroepspraktijk!

.
Behaal jouw SVH diploma én open je eigen café

Ben jij van plan om zelf een café te openen? Dan heb je een SVH diploma nodig. De cursus Cafébedrijf bereidt jou voor op de praktijk van het runnen van een eigen café. Daarnaast volg je in deze cursus ook de volledige module Sociale Hygiëne zodat jij ook direct jouw SVH diploma kunt behalen.

Je verdiept je in deze cursus in verschillende basisvaardigheden die onmisbaar zijn in de horeca. Je doet niet alleen productkennis op over (alcoholische) dranken en kleine etenswaren, maar je leert ook over de apparatuur die het meest wordt gebruikt, hoe je gastgericht handelt en welke bedrijfsformules er zijn in de horeca. Daarnaast doe je dus alle benodigde kennis op om jouw SVH diploma te behalen.
 

Werken in een cocktailbar? Verdiep je in sociale hygiëne

Wil jij aan de slag in een cocktailbar? In de Bartender cursus leer je alles over cocktails; van de bereiding tot de geschiedenis van cocktails, de verschillende cocktailfamilies en kennis van verschillende alcoholische dranken. Ook in een cocktailbar is kennis van sociale hygiëne belangrijk. Daarom volg je ook in deze cursus de module Sociale Hygiëne die jou voorbereidt om het SVH diploma te behalen.

Na deze cursus maak je zelf de lekkerste cocktails en weet je precies met welke wet- en regelgeving je te maken hebt als je in een cocktailbar werkt. Als bartender is kennis over drank- en drugsmisbruik bijvoorbeeld onmisbaar en zijn goed ontwikkelde sociale vaardigheden een groot pluspunt. Met een SVH diploma op zak ben jij klaar voor een baan als bartender!  

SVH diploma: onmisbaar als slijter

In een slijterij werk je dagelijks met allerlei soorten alcoholische dranken. Wil jij een slijterij of een drankhandel beginnen? Dan is het SVH diploma Sociale Hygiëne verplicht voor een slijtersvergunning. In de cursus Slijtersvakdiploma word je voorbereid om examen te doen voor dit diploma. Ook leer je alles over de verschillende dranken en bereid je je voor om het Wijnbrevet, Bierbrevet en Gedistilleerdbrevet te behalen.

Aan het einde van deze cursus ben jij dé expert op het gebied van alcoholische drank. Zo kun je jouw klanten perfect adviseren over de dranken die je verkoopt. Jij weet namelijk alles over de herkomst en de brouwprocessen van deze dranken. En met een SVH diploma op zak ben je in staat om op een verantwoorde manier jouw zaak te runnen.
 

Ga jij aan de slag als Horecaportier?

Naast het Sociale Hygiëne diploma kun je bij de SVH nog meer diploma’s behalen. Wil jij aan de slag als horecaportier? Dan heb je het SVH diploma Horecaportier nodig. Ook voor dit examen heeft NHA een cursus ontwikkeld die jou uitstekend voorbereidt! Als horecaportier heb je een afwisselende baan waarin je zorgt voor veiligheid. Hiervoor moet je gastvrij zijn, maar ook stevig in je schoenen staan.

In de cursus Horecaportier leer je alles over het handhaven van de orde binnen een horecagelegenheid. Je ontwikkelt de juiste vaardigheden om goed met dronken of agressieve gasten om te gaan en je leert meer over strafbare feiten en welke wapens verboden zijn. Ook herken je de effecten van alcohol- en drugsmisbruik en weet je wat te doen bij brand en ongevallen. Na afloop kun je examen doen voor het SVH diploma Horecaportier.

 

 

Welke cursus ga jij volgen om je SVH diploma te behalen? Vraag vandaag een gratis proefles aan en ga direct aan de slag!  

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!