Gratis studiegids

Top 10 goede voornemens voor 2022

Nieuws Leestijd: 3 Minuten

Het jaar loopt weer op zijn einde. Traditiegetrouw beginnen we in december met het maken van goede voornemens, een lijstje met doelen die we in het nieuwe jaar graag willen bereiken. Een nieuw jaar is namelijk een frisse start, toch? In deze blog kijken we naar de top 10 goede voornemens voor 2022, in willekeurige volgorde. Heb jij nog geen goede voornemens? Haal je inspiratie uit onze top 10!

top-10-goede-voornemens-2022

1. Meer sporten en bewegen

Meer bewegen is goed voor lichaam én geest, en is voor iedereen mogelijk. Als je dit in jouw persoonlijke top 10 goede voornemens zet, zorg er dan voor dat je je doelen realistisch houdt. Wanneer je nooit veel hebt gesport, stel dan niet als doel om ineens 6x per week naar de sportschool te gaan. Kies dan liever voor een half uurtje wandelen per dag, bijvoorbeeld na het eten. Blijf realistisch, want dan zorg je ervoor dat je jouw goede voornemens zult volhouden!
 

2. Gezonder leven (& afvallen)

Dit blijft toch nog altijd een van de populairste goede voornemens: gezonder leven, en wellicht enkele kilo’s kwijtraken. Gezonder leven, iets wat ook aansluit bij het hierboven genoemde punt, zorgt ervoor dat je beter in je vel zit. Dit zal uiteindelijk een weerslag hebben op je complete welzijn. Niet raar dus dat veel mensen dit in hun top 10 goede voornemens hebben staan.

Hulp nodig? Kies de cursus Snel en Blijvend Afslanken >
 

3. Minder stressen, meer genieten

Stress is hard op weg om volksziekte nummer 1 te worden. Daarom willen veel mensen stress zoveel mogelijk vermijden en wat meer genieten. Oftewel: stressmanagement on point. Een mooi streven en beslist een voornemen dat op ieders lijstje zou moeten staan. Want laten we eerlijk zijn: minder stress en meer genieten klinkt toch als muziek in de oren? 
 

4. Iets nieuws leren

Heb jij altijd al een nieuwe hobby willen ontdekken? Of wil je je toekomstmogelijkheden verbreden? Iets nieuws leren staat erg hoog in de top 10 goede voornemens. Wist je trouwens dat je daar de deur niet voor uit hoeft? Je kunt in het comfort van je eigen huis gemakkelijk een thuisstudie volgen die aansluit bij jouw behoeften en wensen. Van een hobbycursus tot een beroepsopleiding: de keuze is aan jou!
 

5. Beter met geld omgaan

Meer sparen, minder uitgeven en beter nadenken over uitgaven: dit zijn mooie doelen voor 2022! Daarnaast is het afbetalen van schulden hier ook onderdeel van. Een beter financieel overzicht en minder schulden zorgen voor meer rust in je leven. Zeker iets om mee aan de slag te gaan!

TIP: Wil je  punt 4 en 5 uit deze top 10 goede voornemens meteen waarmaken? Kies dan voor de cursus Wijzer met Geld.
 

6. Stoppen met roken

Niet erg verrassend, maar stoppen met roken staat ook hoog in de top 10 goede voornemens. Wanneer je stopt met roken kies je niet alleen bewust voor een gezonder leven maar houd je ook meer geld over. Het mes snijdt aan twee kanten!
 

7. Een andere baan vinden

Droom jij al een tijdje over een andere baan? Ga jij achter die mooie promotie aan, of wil je een compleet andere kant op qua werk? Of wil je misschien als zzp-er beginnen? Ga er mee aan de slag! 2022 wordt jouw jaar!

Pssst... je kunt de startdatum van een NHA opleiding gewoon in het nieuwe jaar zetten, en je hoeft dan ook pas in het nieuwe jaar te betalen! Heb jij inspiratie nodig? Bekijk onze beroepsopleidingen en ontdek welke studie het beste bij jou past! 
 

8. Meer tijd met vrienden en familie doorbrengen

Het gemiddelde aantal uren dat iemand op de telefoon of computer zit, vooral privé, is in de laatste jaren explosief toegenomen. Daarom is het goed om je schermtijd te verminderen en méér live contact met vrienden en familie te hebben. Gezellige etentjes, een dagje weg, even op de koffie… Hoe ga jij dit voornemen waarmaken in 2022?
 

9. Meer lezen

Minder schermtijd, maar toch tijd voor jezelf hebben? Lezen is iets dat bij veel mensen in de top 10 goede voornemens staat. Wat je leest maakt niet uit. Van romans tot thrillers en van zelfhulpboeken tot educatieve lectuur, lezen is sowieso een verrijking van je geest. En er zijn genoeg redenen waarom voorlezen belangrijk is voor je kind. Ga jij meer lezen in 2022? 
 

10. Minder alcohol drinken

Het is al meermaals bewezen: alcohol bevat qua voedingswaarde niets goeds. Maar wijn en bier zijn natuurlijk wel echte gezelligheidsdrankjes. Stoppen met alcohol drinken is wellicht dan iets te veel van het goede, maar het alcoholgebruik verminderen staat bij veel mensen wél hoog op het lijstje.

 

Welke punten uit deze top 10 goede voornemens staan ook op jouw lijstje voor 2022?

Lees ook: 5 tips om jouw goede voornemens weer op te pakken

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!