Snellezen  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met 'lente10'
Snellezen
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
299,00
of 
4 x €78,50
4.4/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Tijd besparen in het dagelijkse leven? Volg de cursus Snellezen! 

Elke dag worden we overvallen door een informatie-overdaad.Krijg jij in het dagelijkse leven veel te maken met teksten? Dan bespaar je veel tijd als jij snel kunt lezen. Bereik je doelen sneller en leer effectief snellezen met de cursus Snellezen! 

Of het nu de lesstof van een studie is, documenten voor het werk, post, of ’s ochtends de krant. Snellezen kan enorm veel tijd besparen in verschillende situaties. Start vandaag nog met de cursus Snellezen en ontdek welke voordelen deze bijzondere vaardigheid te bieden heeft. 

Verslind teksten met de cursus Snellezen

Ben jij een student, manager, advocaat of heb jij een andere functie waarbij je veel moet lezen? Dan is de cursus Snellezen ideaal voor jou! Ook als jij een langzame lezer bent kun je met deze cursus perfect uit de voeten. Je begint namelijk bij de absolute basis. Zo leer jij eenvoudig sneller én beter lezen!

Verhoog je leessnelheid en tekstbegrip

Snellezen is een compleet andere vaardigheid dan normaal lezen. Stap voor stap ga jij tijdens de cursus Snellezen aan de slag met verschillende technieken en oefeningen. Met de juiste technieken van lezen, wordt lezen steeds leuker en bespaar je tijd waardoor je efficiënter te werk gaat. Met deze Snellezen cursus verhoog je niet alleen je leessnelheid, maar ook je tekstbegrip. Aan het eind van de cursus kun je tot wel 900 woorden per minuut lezen. 

Snellezen is gebaseerd op drie zaken; woordkennis, het brein, en tekststructuren. Alle drie de principes komen uitgebreid aan bod tijdens de cursus Snellezen zodat jij deze vaardigheid optimaal ontwikkelt.  


Leer verschillende leestechnieken beheersen

In de Snellezen cursus van NHA leer je het verschil tussen verkennend en begrijpend lezen en ontdek je wanneer je welke techniek gebruikt. Ook ga je dieper in op technieken als scannen, skimmen en fotografisch lezen om zo snel mogelijk een beeld te krijgen van de tekst die jij voor je hebt liggen. Je leert verbanden tussen woorden begrijpen en ontdekt hoe jouw korte- en langetermijngeheugen een rol spelen in snellezen. 

Daarnaast komt het maken van spiekbriefjes en mindmaps uitgebreid aan bod in de cursus Snellezen. Zo verhoog je niet alleen jouw leessnelheid maar ook je tekstbegrip. Aan het eind van de cursus weet jij hoe je deze speciale vaardigheid optimaal benut en hoe je effectief grote hoeveelheden tekst leest in korte tijd.

Begin vandaag nog aan de cursus Snellezen en verlies nooit meer tijd met het inefficiënt lezen van teksten!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Snellezen worden de volgende onderwerpen behandeld:  

 • Wat is snellezen?
 • Kies je voor verkennend of begrijpend lezen?
 • Hoe kun je het brein optimaal inzetten?
 • Lezen in woordgroepen en fotografisch lezen
 • Scannen en skimmen
 • Verbanden begrijpen, korte- en langetermijngeheugen
 • Spiekbriefjes en mindmapsmaken 
 • 'Verklanken’ vertraagt de snelheid!
 • Technieken om te onthouden
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Snellezen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Snellezen

Wat mij betreft zou het aantal lessen wat omlaag kunnen. Inhoudelijk ben ik tevreden

8/10
Snellezen

Prima cursus. Goede begeleiding en terugkoppeling van ervaren docent.Cursus op papier en digitaal te maken en volgen.

10/10
Snellezen

Zeer leerrijk voor elke studie, en in het bijzonder bij het volgen van een vwo studie. Met vriendelijke groet ***

10/10
Snellezen

Het is vooral heel fijn dat je overal aan de cursus kan beginnen even inloggen en je gaat verder waar je gebleven bent. Cursus is logies ingedeeld en duidelijk. Verder erg interessant. Ben al aan het kijken welke het volgend jaar gaat worden via STAP-budget

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Snellezen valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Snellezen uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Snellezen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Snellezen staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Snellezen
€299,00
of  4x 78,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€299,00
of  4x 78,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Zeer leerrijk voor elke studie, en in het bijzonder bij het volgen van een vwo studie. Met vriendelijke groet ***

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!