Snellezen  

Tijdelijk met GRATIS tablet óf GRATIS met STAP-budget
Snellezen
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
289,00
of 
4 x €76,00
4.4/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Tijd besparen in het dagelijkse leven? Volg de cursus Snellezen! 

Elke dag worden we overvallen door een informatie-overdaad.Krijg jij in het dagelijkse leven veel te maken met teksten? Dan bespaar je veel tijd als jij snel kunt lezen. Bereik je doelen sneller en leer effectief snellezen met de cursus Snellezen! 

Of het nu de lesstof van een studie is, documenten voor het werk, post, of ’s ochtends de krant. Snellezen kan enorm veel tijd besparen in verschillende situaties. Start vandaag nog met de cursus Snellezen en ontdek welke voordelen deze bijzondere vaardigheid te bieden heeft. 

Verslind teksten met de cursus Snellezen

Ben jij een student, manager, advocaat of heb jij een andere functie waarbij je veel moet lezen? Dan is de cursus Snellezen ideaal voor jou! Ook als jij een langzame lezer bent kun je met deze cursus perfect uit de voeten. Je begint namelijk bij de absolute basis. Zo leer jij eenvoudig sneller én beter lezen!

Verhoog je leessnelheid en tekstbegrip

Snellezen is een compleet andere vaardigheid dan normaal lezen. Stap voor stap ga jij tijdens de cursus Snellezen aan de slag met verschillende technieken en oefeningen. Met de juiste technieken van lezen, wordt lezen steeds leuker en bespaar je tijd waardoor je efficiënter te werk gaat. Met deze Snellezen cursus verhoog je niet alleen je leessnelheid, maar ook je tekstbegrip. Aan het eind van de cursus kun je tot wel 900 woorden per minuut lezen. 

Snellezen is gebaseerd op drie zaken; woordkennis, het brein, en tekststructuren. Alle drie de principes komen uitgebreid aan bod tijdens de cursus Snellezen zodat jij deze vaardigheid optimaal ontwikkelt.  


Leer verschillende leestechnieken beheersen

In de Snellezen cursus van NHA leer je het verschil tussen verkennend en begrijpend lezen en ontdek je wanneer je welke techniek gebruikt. Ook ga je dieper in op technieken als scannen, skimmen en fotografisch lezen om zo snel mogelijk een beeld te krijgen van de tekst die jij voor je hebt liggen. Je leert verbanden tussen woorden begrijpen en ontdekt hoe jouw korte- en langetermijngeheugen een rol spelen in snellezen. 

Daarnaast komt het maken van spiekbriefjes en mindmaps uitgebreid aan bod in de cursus Snellezen. Zo verhoog je niet alleen jouw leessnelheid maar ook je tekstbegrip. Aan het eind van de cursus weet jij hoe je deze speciale vaardigheid optimaal benut en hoe je effectief grote hoeveelheden tekst leest in korte tijd.

Begin vandaag nog aan de cursus Snellezen en verlies nooit meer tijd met het inefficiënt lezen van teksten!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

In de cursus Snellezen worden de volgende onderwerpen behandeld:  

 • Wat is snellezen?
 • Kies je voor verkennend of begrijpend lezen?
 • Hoe kun je het brein optimaal inzetten?
 • Lezen in woordgroepen en fotografisch lezen
 • Scannen en skimmen
 • Verbanden begrijpen, korte- en langetermijngeheugen
 • Spiekbriefjes en mindmapsmaken 
 • 'Verklanken’ vertraagt de snelheid!
 • Technieken om te onthouden
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Snellezen, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

4/5
Snellezen

Wat mij betreft zou het aantal lessen wat omlaag kunnen. Inhoudelijk ben ik tevreden

4/5
Snellezen

Prima cursus. Goede begeleiding en terugkoppeling van ervaren docent.Cursus op papier en digitaal te maken en volgen.

5/5
Snellezen

Zeer leerrijk voor elke studie, en in het bijzonder bij het volgen van een vwo studie. Met vriendelijke groet ***

5/5
Snellezen

Het is vooral heel fijn dat je overal aan de cursus kan beginnen even inloggen en je gaat verder waar je gebleven bent. Cursus is logies ingedeeld en duidelijk. Verder erg interessant. Ben al aan het kijken welke het volgend jaar gaat worden via STAP-budget

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

STAP-BUDGET UITLEG

STAP-budget

Wil jij GRATIS studeren? Met de STAP-subsidie kun jij een NHA-opleiding met tot wel € 1.000,- korting volgen door gebruik te maken van het STAP-budget. In veel gevallen is de opleiding dus gratis!

Je kunt één keer per jaar een STAP-budget ontvangen van maximaal € 1.000,-.

Subsidie aanvragen met het STAP-aanmeldbewijs

Het aanvragen van jouw STAP-budget kan via een speciaal portaal (via UWV) van de overheid. Per jaar zijn er verschillende subsidie rondes. De volgende aanmeldronde start op maandag 1 mei om 10:00 uur. Voor deze aanmelding heb je een STAP-aanmeldbewijs nodig van de specifieke opleiding die je wilt volgen.

Met dit STAP-aanmeldbewijs kun je een aanvraag voor het STAP-budget indienen. Vraag nu al jouw STAP-aanmeldbewijs aan en dien jouw aanvraag op tijd in. Wij sturen je van tevoren ook nog een herinnering als de subsidieperiode van start gaat.

Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt. Wees er snel bij en loop deze kans niet mis! Op = op.

Kom ik in aanmerking voor het STAP-budget?

Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Wij zetten ze voor je op een rij:

 • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd.
 • Op het moment van de aanvraag ontvang je geen andere financiering op het gebied van onderwijs (zoals studiefinanciering, lerarenbeurs, etc).
 • Je opleiding of cursus start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn. Bij NHA start je zodra jouw aanvraag is goedgekeurd.
 • Je hebt in het betreffende jaar nog niet eerder de STAP-subsidie ontvangen. Let op: in 2023 kun je opnieuw gebruikmaken van het STAP-budget! 
 • Jouw gekozen opleiding is arbeidsmarkt-relevant.


Hoe vraag ik mijn STAP-budget aan?

Kom jij in aanmerking voor het STAP-budget? Dan wil je natuurlijk weten hoe je dit kunt aanvragen. Doorloop de volgende stappen van het aanmeldproces:

 1. Kies de opleiding die jij wilt volgen.
 2. Klik op de button “STAP-aanmeldbewijs” op de pagina van jouw gekozen opleiding en vul het formulier in. Binnen een uur ontvang je jouw STAP-aanmeldbewijs in de mail. 
 3. Dien jouw STAP-aanmeldbewijs in op de STAP-aanmeldpagina van het UWV. Voor de volgende aanmeldronde kan dit vanaf 1 mei om 10:00 uur. Let op: het aantal STAP-budgetten is beperkt, dus verstuur jouw aanvraag op tijd!
 4. Houd je mailbox goed in de gaten. Je ontvangt automatisch bericht of jouw aanvraag is goedgekeurd.
 5. Is jouw aanvraag goedgekeurd? Gefeliciteerd! Wij gaan voor jou aan de slag en zetten jouw aanmeldbewijs om in een definitieve inschrijving. Jij hoeft hier zelf verder niks voor te doen, lekker makkelijk!


Meer weten? Klik hier.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Snellezen uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Snellezen, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Snellezen staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Snellezen
€289,00
of  4x 76,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€289,00
of  4x 76,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Headphone of Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Ontvang €1.000 opleidingssubsidie via STAP!

Ben jij werkend of werkzoekend en wil je jouw positie op de arbeidsmarkt versterken? Met het STAP-budget krijg jij tot €1.000 subsidie voor een opleiding. Dat betekent dat jij in veel gevallen GRATIS kunt studeren bij NHA.

Wil je meer weten over jouw persoonlijke STAP-budget? Ontdek het hier!

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Zeer leerrijk voor elke studie, en in het bijzonder bij het volgen van een vwo studie. Met vriendelijke groet ***

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!