Gratis studiegids

Dit is jouw tijd

Heb jij wel eens het gevoel dat de tijd tussen je vingers doorglipt? Dat je weer een paar uur hebt weg geswiped op je telefoon? Dat je weer een avond nutteloos voor de tv hebt gehangen? Of dat je dat ene klusje alwéér hebt uitgesteld, ook al weet je dat het toch nog moet gebeuren.

 

Stop met tijd verspillen, want dit is jouw tijd!

Neem het heft in eigen hand en grijp deze kans om te doen wat je écht graag wil. Iets waar je energie van krijgt en wat zinvol is. Iets dat je méér oplevert dan alleen tijdverdrijf.

Lees onze nieuwe tijdschrift voor inspiratie en pak het eens anders aan!

NHA Opleidingen Magazine Maart 2020

 

Wat als je een gedeelte van deze tijd beter kunt besteden? Bijvoorbeeld aan een cursus of opleiding. Iets wat je écht heel leuk vindt, of iets wat je verder brengt in je carrière.

Want dit is jouw tijd!

Dayenne:

“Ik wil niet weten hoeveel uren ik op Instagram door beauty-accounts heb gescrolld. Elk momentje dat ik moest wachten of even niets te doen had, werd de app weer opgestart. Ik wilde altijd al iets met beauty doen, dus ik praatte dit gedrag goed door te zeggen dat ik het deed om inspiratie op te doen.

Totdat ik op een gegeven moment besefte dat ik nooit ook maar íets van actie had ondernomen op dat gebied. Dat was het moment dat ik besloot om mijn telefoontijd met minimaal de helft te beperken en met de overige tijd iets nuttigs te doen. Ik startte de opleiding Nagelstyling… de beste keuze die ik heb gemaakt!

Nu heb ik mijn eigen nagelstudio. Het begon met de nagels van vriendinnen, naast mijn normale baan, maar inmiddels heb ik een mooie klantenkring opgebouwd. Ik ben dan ook gestopt met mijn andere baan en werk nu fulltime in mijn eigen salon."

Marco:

“Mijn favoriete tv-programma’s zijn autoprogramma’s. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor oldtimers, maar ook shows over modernere auto’s vind ik razend interessant. Ik keek dan ook dagelijks de nodige uren weg.

Toch bleef het maar ronddwalen in mijn hoofd: Ik zou maar al te graag zélf aan auto’s willen sleutelen… Wat houdt me tegen? Ik besloot om mij te gaan verdiepen in populaire autotechniek en ik kan zeggen dat ik écht een nieuwe hobby heb gevonden. Na de cursus ben ik zelfs doorgegaan met leren, en nu ben ik hobby-automonteur. Natuurlijk kijk ik nog steeds autoprogramma’s, maar een stuk minder dan eerst. Ik doe het liever zelf!”

Nancy:

“Sinds ik gepensioneerd ben, heb ik ontzettend veel tijd over. De stap uit het werkend leven heb ik lastiger ervaren dan ik had verwacht. Ik verveelde me vaak en werd daardoor somber. Naast mijn wekelijkse oppasdag op de kleinkinderen had ik geen verplichtingen of dagvulling. Uiteindelijk kwam mijn dochter met de oplossing. Ze zei: ‘mam, is iets creatiefs niets voor jou?’.

Ik heb altijd al willen leren tekenen en schilderen, dus ik besloot de stap te wagen. Ik kan de cursus doen wanneer ik zin en tijd heb, dus ik ga er snel doorheen. Heerlijk! Het is fijn om terugkoppeling te krijgen op de ingestuurde opdrachten. En ik moet eerlijk zeggen dat ik ook steeds beter wordt.

Een goede vriendin is ook begonnen met de cursus, dus we hebben nu regelmatig schildermiddagen samen.“

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!