Gratis studiegids

Dit is jouw tijd

Uren gedachteloos swipen op je telefoon, elke ochtend 5 keer snoozen of oneindig bingewatchen... Ongemerkt verspil je veel tijd met zinloos tijdverdrijf waar je vaak niet eens écht plezier uithaalt. Dat kan anders. 

 

 

 

Bedenk eens wat je met die tijd zou kunnen doen.

Want dit is jouw tijd.

 

Lees ons nieuwe tijdschrift voor inspiratie en pak het eens anders aan!

Elke dag met je hoofd in Frankrijk

Une baguette, s’il vous plaît. Het was een van de zinnetjes waarmee Paulien (40) zich op vakantie in Frankrijk al jaren redde. Ze besloot haar woordenschat bij te spijkeren met een NHA-cursus Frans. Paulien: “Voor mij is het echt een vinkje op mijn bucketlist.”

Het idee voor een taalcursus ontstond na Pauliens laatste vakantie vorig jaar. In haar luie campingstoel leest ze met gemak drie boeken in twee weken. Thuis stoft ze vooral boeken af. “We waren net thuis en brachten de caravan weer naar de stalling. Tussendoor kreeg ik een schermtijdmelding: mijn mobieletelefoongebruik was in een week tijd van 2 uur per week naar 2 uur per dag geschoten. Vooral door social media. Dat was echt een reality check. Ik besloot dat het anders moest. Ik wilde iets zinvols met die tijd doen, mijn tijd!”

Voorpret verlengen

Waarom geen cursus Frans, oppert Pauliens man. Het blijkt een gouden idee. In plaats van eindeloos door Facebook te scrollen, pakt Paulien tegenwoordig haar cursusboek. En omdat ze door al die vakanties al best wat basiswoorden kent, schiet haar taalniveau omhoog.
“Er ging een wereld voor me open. Menukaarten? Van choucroute tot bouillabaisse: ik begreep bijna alles. En ik ontdekte tal van weetjes en uitstapjes die ik nooit eerder had opgemerkt. Door de cursus zat ik elke dag met mijn hoofd in Frankrijk. Ik kan niet wachten tot ik weer in het echt mag gaan oefenen.”

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!