Positieve Psychologie  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Positieve Psychologie
nfg_logo_klein
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
499,00
of 
5 x €110,00
4.5/5

Beoordeeld door 24 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 5 maanden
ALGEMEEN

Wil jij een positieve kijk op het leven? Volg de cursus Positieve Psychologie

Wil jij met plezier naar het werk gaan? Lekker in je vel zitten en hechte relaties opbouwen? Dan is de cursus Positieve Psychologie écht iets voor jou. Met de opleiding Positieve Psychologie leer jij jouw persoonlijke krachten en die van anderen vergroten.

Wist je dat Positieve Psychologie de jongste en snelst groeiende stroming is binnen de psychologie? Maar wat is Positieve Psychologie nu eigenlijk?

De cursus Positieve Psychologie legt de focus op de positieve aspecten van het leven. De aandacht wordt dus niet gelegd op het verhelpen van psychische klachten, zoals depressies, angsten en trauma’s. Maar de aandacht wordt juist gelegd op het vergroten van persoonlijke krachten. Denk hierbij aan doorzettingsvermogen, creativiteit en leergierigheid.


Bouwstenen van geluk

De afgelopen jaren hebben positief psychologen uitgebreid onderzoek gedaan, naar wat precies de bouwstenen zijn van een gelukkig leven. In de cursus Positieve Psychologie onthullen wij deze ‘geluksfactoren’ aan jou. Daarnaast biedt de Positieve Psychologie opleiding diverse handvaten om jouw welbevinden en dat van anderen direct en effectief te vergroten.
 

Iets voor jou?

Als jij een positieve kijk op het leven wilt ontwikkelen en het beste uit jezelf en de medemens wilt halen is de cursus Positieve Psychologie écht iets voor jou. De Positieve Psychologie opleiding geeft diverse tips die je je tijdens je werk kan toepassen.

Daardoor is de opleiding ideaal voor een grote groep mensen, waaronder docenten, therapeuten, stressmanagers, coaches, loopbaanbegeleiders, personeelsfunctionarissen, maatschappelijk werkers, verplegers en ga zo maar door.
 

Inclusief videocolleges

Bij de cursus Positieve Psychologie zijn videolessen inbegrepen. Het online videocollege bestaat uit tien videolessen. Tijdens deze videolessen gaat Positief Psycholoog dr. Hugo Alberts dieper in op het ontdekken en beter benutten van jouw kwaliteiten. Je kunt het college op ieder gewenst moment volgen.

 

Combinatie opleiding Positieve Psychologie + Sociale Psychologie

Ben je leergierig en wil je méér leren dan alleen hoe je met Positieve Psychologie een positieve kijk op het leven krijgt? Kies dan voor de voordelige combinatie opleiding Sociale Psychologie + Positieve Psychologie en ontdek op welke manier mensen elkaar beïnvloeden en welke effecten dit heeft.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Positieve Psychologie

De Positieve Psychologie cursus bestaat uit diverse lessen. Door de lessen heen maak je kennis met de laatste wetenschappelijke inzichten, levendige praktijkvoorbeelden en krijg je nuttige tips voor jouw persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Tijdens de cursus Positieve Psychologie komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 • wat is positieve psychologie?;
 • vijf pijlers van geluk;
 • zelfontplooiing;
 • verbondenheid;
 • positieve opvoeding;
 • geluk op de werkvloer;
 • gelukkig ouder worden;
 • omgaan met tegenslag;
 • therapievormen;
 • positieve gezondheidszorg.

Deze opleiding zal jouw leven zeker verrijken.

 

Erkend door beroepsvereniging NFG!

Door het met goed gevolg afleggen van het theorietentamen kom je in aanmerking voor het certificaat Positieve Psychologie van Psychodidact.

Dit certificaat wordt officieel erkend als na- en bijscholing door de meest toonaangevende beroepsvereniging in de psychosociale zorg: de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).

Het volgen van deze thuisstudie levert je voldoende punten op om een jaar vrijgesteld te zijn van verdere na- en bijscholing.

 

Combinatie opleiding Positieve Psychologie + Sociale Psychologie

Naast bovengenoemde onderwerpen komen in de combinatie opleiding Sociale Psychologie + Positieve Psychologie ook de volgende onderwerpen aan bod:

 • sociale vergelijkingstheorie;
 • valse consensuseffect;
 • zelfverificatie;
 • sociale perceptie;
 • stereotype;
 • attributietheorie;
 • affiliatie;
 • affectieve aantrekkingskracht;
 • heuristiek;
 • attitude;
 • cognitieve dissonantie;
 • neuro-linguïstische wisselwerking;
 • ostracisme;
 • sociale facilitatie en social loafing;
 • primaire en secundaire socialisatie;
 • sociale categorisatie;
 • deviant gedrag;
 • conformeren.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Positieve Psychologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Positieve Psychologie

Overzichtelijk en prettig geschreven lesmateriaal. Inhoudelijk sterke cursus

10/10
Positieve Psychologie

Ik vond de cursus positieve psychologie heel erg interessant en ik ging er heel erg snel doorheen . Een aanrader voor ieder die zich meer wilt verdiepen in zichzelf, opvoeding, ouderen en het leuk vind om verschillende oefeningen te doen waar je veel baat bij kan hebben .

10/10
Positieve Psychologie

Duidelijke communicatie, alles is zeer goed uitgelegd en voorbereid. Dat geeft een fijne start! De lesstof is ook helder beschreven en het is fijn dat na iedere module/les een testmoment met huiswerk is opgenomen. Dit helpt om gerichter dingen nog eens goed te bekijken waar nodig.

8/10
Positieve Psychologie

Tot nu toe zeer overzichtelijk en fijn studeren. De huiswerk opdrachten vind ik soms wel pittig omdat dingen niet letterlijk in de tekst staan. Soms google erbij en uiteindelijk gokken. Fijn om thuis te kunnen studeren

DIPLOMA

Diploma

Je ontvangt het NHA-instituutsdiploma, als je het examen met goed gevolg hebt afgelegd.

Of je ontvangt het officieel erkend studiecertificaat van Psychodidact als je je huiswerkopgaven met voldoende resultaat hebt afgerond en het examen met goed gevolg hebt afgelegd. Dit certificaat op HBO-niveau is erkend als na- en bijscholing door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Het examengeld bedraagt € 132,50. Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.
 

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Combinatie opleiding Positieve Psychologie + Sociale Psychologie

Het is mogelijk om de cursus af te sluiten met het Officiële NHA Instituutsdiploma of een Officieel Instituutsgetuigschrift. Om het Officieel NHA Instituutsdiploma te behalen, dien je deel te nemen aan de examens en dit met minimaal een 5,5 als beoordeling af te sluiten. De examens voor deze combinatiecursus Sociale Psychologie + Positieve Psychologie zijn twee theorie-examens. Voor het examen kun je een afspraak plannen bij een testcentrum bij jou in de buurt.
 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Positieve Psychologie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ERKENNINGEN

Erkenningen

Erkend door beroepsvereniging NFG!

Na het met goed gevolg afleggen van het theorietentamen kom je in aanmerking voor het certificaat Positieve Psychologie van Psychodidact. Dit certificaat wordt officieel erkend als na- en bijscholing door de meest toonaangevende beroepsvereniging in de psychosociale zorg: Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG).
 

SNRO

De opleiding Positieve Psychologie is HBO-conform geaccrediteerd door Stichting Nederlands Register Opleidingen (SNRO).
 

NFG

De opleiding Positieve Psychologie is erkend door de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG). Het volgen van deze opleiding levert je voldoende punten op om een jaar vrijgesteld te zijn van verdere na- en bijscholing.
 

LV POH-GGZ

De opleiding Positieve Psychologie is als na- en bijscholing geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging POH-GGZ (LV POH-GGZ)
 

Registerplein

De opleiding Positieve Psychologie is als na- en bijscholing geaccrediteerd door Registerplein, het kwaliteitskeurmerk voor sociaal professionals. Kijk in onderstaande tabel voor het aantal toegewezen accreditatiepunten per categorie:

Registerplein Categorie
Accreditatie-punten
Cliëntondersteuners 100
Ervaringsdeskundigen 100
Kinderwerkers/Jongerenwerkers 100
GGZ-Agogen 100
GHO 100
Maatschappelijk werk 100
Sociaal Agogen 100
Sociaal Werker 100
Psychodiagnostisch werkenden 100
ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Positieve Psychologie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Positieve Psychologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de cursus Positieve Psychologie staat een studieduur van 5 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Combinatie opleiding Positieve Psychologie + Sociale Psychologie

Voor de combinatie opleiding Positieve Psychologie + Sociale Psychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 6 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Positieve Psychologie
€499,00
of  5x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€499,00
of  5x 110,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik vond de cursus positieve psychologie heel erg interessant en ik ging er heel erg snel doorheen . Een aanrader voor ieder die zich meer wilt verdiepen in zichzelf, opvoeding, ouderen en het leuk vind om verschillende oefeningen te doen waar je veel baat bij kan hebben .

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!