Gratis studiegids

Bedrijfsorganisatie  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Bedrijfsorganisatie Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€698,00
349,00
of betaal
12 x €32,00
 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Doorzie dynamieken in organisaties. Volg de cursus Bedrijfsorganisatie

Stel: een bedrijf bestaat nog maar 8 jaar en is inmiddels een wereldwijd succes. Natuurlijk, het platform hanteert een geniaal concept. Maar welke bedrijfsorganisatorische factoren dragen bij aan de sterke positie? Volg de cursus Bedrijfsorganisatie en je geeft zelf de antwoorden.

Naarmate een bedrijf groeit, komen er meer functies, teams en afdelingen bij. Soms zelfs complete divisies. De bedrijfsonderdelen zijn net puzzelstukjes. En met iedere verandering, verandert de puzzel. 

Helicopterview

Hoe houd je overzicht op alle bedrijfsonderdelen? Hoe bestuur je een conglomeraat?

Met een bedrijf dat wild om zich heen marktaandeel opslokt bijvoorbeeld. Als je niet oplet, ontstaat er al snel een lappendeken van afdelingen en vestigingen.

Strak stroomlijnen

Hoe voorkom je dat er steeds een afdeling ergens op ‘geplakt’ wordt? Hoe leid je natuurlijke, organische ontwikkeling en groei in goede banen? Hoe maak je van de organisatie een constructief bouwwerk?

Hoe organisaties ontstaan, in elkaar steken en zich verder ontwikkelen leer je in de beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie.

Reorganisatie leiden

Ook ontdek je welke krachtenvelden een organisatie heeft en hoe je een reorganisatie leidt.

Je zoomt in op verschillende organisatiestructuren en bedrijfsculturen. Je verdiept je in het beroemde model van Mintzberg. En je kent straks de voor- en nadelen van diverse organisatievormen.

Verdiepen

Ook raak je thuis in vakgebieden als marketing, timemanagement, personeelsbeleid, leidinggeven en milieubeleid.

De opleiding is ideaal als je jezelf breed wilt ontwikkelen en spanningsvelden binnen een organisatie in de juiste context wilt plaatsen. Ook voor mensen die van organisatieadvies hun werk willen maken of een reorganisatie willen doorvoeren is de opleiding zeer geschikt.

Processen doorgronden

Hoe het werk is georganiseerd en hoe het nóg efficiënter kan? Inzicht in bedrijfs- en werkprocessen is een must.

Leer organisaties en bijbehorende processen doorgronden als een echte pro. Investeer ongeveer 6 maanden tijd en volg de beroepsopleiding Bedrijfsorganisatie.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Bedrijfsorganisatie

Een bedrijf bestaat uit heel veel onderdelen. Als je je bezighoudt met bedrijfsorganisatie, krijg je met deze onderdelen te maken. Het cursuspakket is nauwkeurig samengesteld zodat je geen onderdeel mist. Om je een indruk te geven van de cursus Bedrijfsorganisatie zijn hier alvast een aantal belangrijke onderwerpen:

Bedrijfsoriëntatie

In deze lessen wordt aandacht besteed aan de opbouw van een organisatie. Aan de wijze waarop een organisatie is ingericht, de verschillen die hierin te ontdekken zijn en de consequenties hiervan.

Leidinggeven

In deze lessen komen de verschillende onderdelen van het leidinggeven aan de orde. De boeiende lessen behandelen o.a. communicatie, leiderschapsstijlen, gesprekstechnieken, geven van instructies, plannen, motiveren, controleren, delegeren en omgaan met conflicten.

Persoonsbeleid

Werving en selectie, personeelsplanning, functioneringsgesprek, beoordelingsgesprek.

Marketing

In dit vak worden je instrumenten aangereikt om de verkoop te ondersteunen. Onderwerpen: verkoopbeleid, marktonderzoek, reclame en massamedia, verzorgingsstaat.

Timemanagement

Als het je lukt je tijd optimaal te gebruiken, zul je in staat zijn veel problemen op te lossen, stress te verminderen en zo een nieuwe verantwoorde levensstijl te ontwikkelen. In deze module zullen je de mogelijkheden aangereikt worden om het doel te bereiken: tijd hebben voor het essentiële, tijd voor creatieve bezigheden en voor leidinggevende taken.

Kwaliteits-, milieu- en arbozorg

Kwaliteitszorgsystemen (ISO), milieuwetgeving, Arbeidsomstandighedenwet.

Deze greep uit de aanwezige onderwerpen geeft aan dat bedrijfsorganisatie niet alleen bestaat uit regelen. Organiseren betekent ook dat je verband ziet tussen alle onderwerpen onderling. De opbouw van onze lessen, in combinatie met ons leersysteem maken het mogelijk dat je de stof snel begrijpt en toe kunt passen. Jouw leraar geeft je graag advies. Na het volgen van deze cursus zijn er voor jou interessante, nieuwe kansen in de bedrijfsorganisatie. Door het brede lesprogramma zijn onze cursisten gemakkelijker inzetbaar op meerdere posities binnen een bedrijf.

DIPLOMA

Diploma Bedrijfsorganisatie

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

De opleiding Bedrijfsorganisatie kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 125,-
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Om de opleiding te kunnen volgen is echter een algemene ontwikkeling op VMBO-niveau gewenst.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Bedrijfsorganisatie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Bedrijfsorganisatie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Bedrijfsorganisatie
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€798,00 €399,00
of betaal 12x 37,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€698,00 €349,00
of betaal 12x 32,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!