Bewaar al jouw favoriete cursussen handig op dit verlanglijstje. Lijstjes bewaren, bekijken of delen? Mail het lijstje dan naar jezelf!
077 - 30 67 000
24 uur/dag bereikbaar Bel mij
Gratis studiegids

Office Management  

50% korting + gratis tablet
Office Management
associatie%20test
Gratis proefles
Inschrijven
15x
33,00
of ineens
€898,00 €449,00
ALGEMEEN

Bereid je voor op de meest veelzijdige baan met de cursus Office Management

Wil je de spreekwoordelijke spin in het web zijn bij een bedrijf? Een daadkrachtige vogelspin die op managementniveau alle touwtjes van het web tot in de kleinste details kent? De superheld op de werkvloer (Spiderman?) die van alle markten thuis is? Met de cursus Office Management leg je een goede en brede basis voor een veelzijdige en uitdagende functie als office manager.  

Een office manager is veelal de spil van een bedrijf of organisatie en zorgt ervoor dat alles op rolletjes verloopt. Je geeft leiding aan het secretariaat, je maakt afspraken, hebt inzicht in de organisatie en doet nog 1001 andere dingen die op je pad komen.

Je bent een echte allrounder: veelzijdig, flexibel, stressbestendig en communicatief.

Laagdrempelige cursus

In de cursus Office Management raak je vertrouwd met alle aspecten van het kantoorvak. De opleiding bestaat uit vijf modules:

 • kantoorpraktijk;
 • secretariële vaardigheden;
 • zakelijke correspondentie Nederlands;
 • Office;
 • management.

De gevarieerde cursus is laagdrempelig en vooral ook leuk om te volgen. Met praktische oefeningen en interessante huiswerkopdrachten krijg je al snel veel kennis en vaardigheden. Uiteraard direct in de praktijk toepasbaar.

Verder leren?

Heb je de cursus afgerond, dan kun je snel aan de slag in een afwisselende en uitdagende baan.

De cursus is een prima voorbereiding voor deze officiële examens:

 • Zakelijke Correspondentie Nederlands;
 • Basiskennis Management;
 • Office.

Directiesecretaresse of managementassistent

Wil je werken als office manager of werk je als administratief medewerker en wil je graag een stap hogerop? Dan is de cursus Office Management een prima keuze. Ook wanneer je een baan als directiesecretaresse of managementassistent op het oog hebt, is de opleiding een goede aanvulling op je cv.

Meer doen met management op kantoorniveau? Volg de cursus Office Management.

PROGRAMMA

Studieprogramma Office Management

De cursus Office Management bestaat uit 5 modules:

Kantoorpraktijk

Je leert welke tools het best helpen om jouw werkzaamheden optimaal te managen.

Secretariële vaardigheden

Een zo soepel mogelijk verloop van klantaanname tot en met het organiseren van een evenement, is noodzakelijk. Wij leren jou hoe je het best een adequate planning maakt en deze naleeft zodat je altijd stipt bent.

Zakelijke correspondentie Nederlands

Als office manager zul je veelvuldig schriftelijk communiceren. Foutloze communicatie is dan een must.

Office

Beheersing van het meest gebruikte softwarepakket onder Windows is een randvoorwaarde om jouw projecten te kunnen documenteren.

Management

Je leert de vaardigheden om een klein kantoor of afdeling te leiden. Daarnaast maak je kennis met thema's als leidinggeven, personeelsbeleid, marketing en bedrijfseconomie.

Tijdens de opleiding Office Management ontwikkel je je tot duizendpoot via oefenopgaven en huiswerkopdrachten. De benodigde lesstof en de praktische oefeningen maken de cursus leuk om te doen en bieden tegelijkertijd een uitstekende voorbereiding op jouw gewenste vaardigheden.

De opleiding Office Management is zeer laagdrempelig en start bij de absolute basis. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om met deze opleiding te starten.

DIPLOMA

Diploma Office Management

De examens Zakelijke correspondentie Nederlands en Basiskennis Management worden flexibel per computer afgenomen en je kunt zelf aangeven wanneer je de examens wenst af te leggen. De examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Je kunt je voor dit examen aanmelden bij:
Associatie voor Examinering

associatie

Postbus 642
3800 AP Amersfoort
Telefoon: 033-4612159
Internet: www.associatie.nl

Voor het onderdeel Office kun je examen doen bij de NHA.

Nadat je bovenstaande drie examens met succes hebt afgerond kun je het NHA-instituutsdiploma Office Management aanvragen.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhavig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 5 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

12 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Office Management met Office 2016
meest gekozen Met hulp
15x 37,00
of ineens €998,00 €499,00
Inschrijven
Zonder hulp
15x 33,00
of ineens €898,00 €449,00
Inschrijven
Office Management met Office 2013
Met hulp
15x 37,00
of ineens €998,00 €499,00
Inschrijven
Zonder hulp
15x 33,00
of ineens €898,00 €449,00
Inschrijven
Office Management met Office 2010
Met hulp
15x 37,00
of ineens €998,00 €499,00
Inschrijven
Zonder hulp
15x 33,00
of ineens €898,00 €449,00
Inschrijven

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie.

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van 250 euro. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen op proef
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
Wij helpen je graag!
Stuur een mail
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!