Lean Green Belt  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Lean Green Belt
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€599,00
539,10
of 
6 x €99,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: Internationaal erkend certificaat
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Zelf bedrijfsprocessen efficiënt maken met de opleiding Lean Green Belt

Ben jij benieuwd hoe je bedrijfsprocessen slimmer kunt maken of wil je verandertrajecten leiden binnen een organisatie? De Lean Green Belt opleiding is precies wat jij nodig hebt! We starten met de basis van Lean en voegen hieraan handige tools toe, zoals Value Stream Mapping en SIPOC, om onder andere verspilling te verminderen. Ben jij klaar om stappen te zetten in slimmer werken?

Tijdens de Lean Green Belt opleiding onderzoek je hoe je bedrijfsprocessen kunt optimaliseren door gebruik te maken van de principes van Lean. Een werkwijze die draait om het maximaliseren van efficiëntie en winst. Leer hoe je als proactieve schakel kunt opereren binnen je team en organisatie.

Identificeer verbeterkansen en benut deze met ondersteuning van data en feiten. De opleiding Lean Green Belt bied je niet alleen inzichten, maar ook praktische tools om direct invloed uit te oefenen op de efficiëntie van je werkprocessen. 

 

Krijg waardevolle inzichten met de Lean Green Belt opleiding

Ongeacht of je nu een ervaren projectmanager, een ambitieuze lijnmanager, een toegewijde adviseur bent of simpelweg geïnteresseerd bent in de principes van Lean, deze Lean Green Belt opleiding biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden binnen deze werkwijze.

De mensen die streven naar aantoonbare procesverbeteringen en effectieve toepassing van Lean-principes in hun dagelijkse werkzaamheden zullen veel waarde uit de opleiding halen.

 

Concrete en praktische vaardigheden

De opleiding Lean Green Belt biedt mensen concrete kennis en praktische vaardigheden voor de toepassing van Lean-methodologieën. Door de oorsprong en ontwikkeling te onderzoeken, bouw je een sterke basis op binnen deze werkwijze. 

De nadruk ligt op het ontwikkelen van zelfstandige vaardigheden in combinatie met niet enkel theoretische kennis maar ook de praktische toepasbaarheid. Zo leer je meer over de begrippen; Jidoka, Kaizen, Kanban en PDCA-Cyclus en hoe je deze doeltreffend gebruikt!

Als jij jouw Lean expertise graag wil aantonen door middel van een officieel erkend certificaat, is dit mogelijk met het online Lean Green Belt examen geaccrediteerd door het Lean Competence System (LCS), ontwikkeld door Cardiff University.

 

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Lean Green Belt opleiding

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de opleiding:

 

Lean en andere concepten

De eerste lessen gaan over Lean en andere concepten zoals Six Sigma en Agile. Er wordt ingegaan op unieke kenmerken, verschillen en toepassingen van deze concepten.

 

Klantwaarde

In deze les van de Lean Green Belt opleiding leer je over de focus op het identificeren en optimaliseren van waardecreatie processen. Organisaties kunnen hierdoor beter voldoen aan de specifieke behoeften en verwachtingen van hun klanten.

 

Lean meeteenheden

Deze module behandeld meeteenheden en -instrumenten die onmisbaar zijn in de Lean-context, zoals Process Cycle Efficiency, Takt Tijd, Cycle Time, First Time Right, en andere metingen die gericht zijn op het evalueren en verbeteren van processen.

 

Verandermanagement

In deze les van de Lean Green Belt opleiding ontwikkel je inzicht in strategieën en vaardigheden die essentieel zijn om effectief om te gaan met veranderingen in organisaties. Het doel is om succesvolle transities te waarborgen en acceptatie van veranderingen te bevorderen.  

DIPLOMA

Diploma Lean Green Belt

Deze opleiding kun je afronden met een digitaal Lean Green Belt theorie-examen bij Watson & Associates. Ben je geslaagd voor dit examen, dan ontvang je het internationaal  erkend certificaat , geaccrediteerd door het Lean Competence System (LCS), ontwikkeld door Cardiff University.

 

Logo LCS geaccredeerde opleiding

 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Lean Green Belt valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Lean Green Belt uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Lean Green Belt, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Lean Green Belt duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Lean Green Belt

€599,00 €539,10
of  6x 99,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€599,00 €539,10
of  6x 99,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!