Communicatie & Management  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Communicatie & Management
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
359,00
of 
6 x €66,00
4.3/5

Beoordeeld door 12 student(en)

 • Ontwikkel je communicatie vaardigheden
 • Veelzijdige cursus
 • Ontwikkel je managementkennis
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leer effectief communiceren met de opleiding Communicatie & Management!

Wil jij bijdragen aan een goede communicatie binnen jouw bedrijf? Heb jij de ambitie om door te groeien? Of wil jij jouw werkzaamheden nóg beter uitvoeren? Dan is de opleiding Communicatie & Management van NHA écht iets voor jou. Volg deze cursus en til jouw vaardigheden naar een hoger niveau!

Een mens is een sociaal wezen. We kunnen niet zonder contact met anderen. Met communicatie hebben we dus allemaal te maken, ook binnen een organisatie. Hier goed mee om kunnen gaan, is van belang voor allerlei functies. Of je nu secretaresse of managementassistent bent, jij hebt te maken met communicatie en management. Een opleiding Communicatie & Management komt altijd van pas!
 

Sta steviger in je schoenen met de Communicatie & Management opleiding

Op welke manier je communiceert is afhankelijk van de situatie en de mensen waarmee je communiceert. Ongeacht de uiteindelijke manier van communiceren doorlopen we allemaal hetzelfde communicatieproces. 

Tijdens de opleiding Communicatie & Management ga je hier dieper op in, zodat jij niet alleen steviger in je schoenen staat, maar ook je werkzaamheden beter uit kunt voeren.


Management en organisatie

Effectieve managers worden niet geboren, maar gemaakt. Dat wil zeggen dat jij die managementvaardigheden ook kunt leren. Communicatievaardigheden zijn daar een groot onderdeel van. Met de opleiding Communicatie & Management ontdek jij hoe een organisatie in elkaar steekt en hoe een hiërarchie eruit ziet. Zo leg je een goede basis om aan de slag te gaan als effectief manager.   

Bedrijfscommunicatie

Binnen een organisatie heb je dagelijks te maken met verschillende vormen van communicatie. Simpel gezegd: bedrijfscommunicatie helpt om de organisatie bij elkaar te brengen en houden. Je verbindt afdelingen en teams op de werkvloer en zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van wat er binnen het bedrijf gebeurt. Wil jij ervoor zorgen dat de communicatie binnen jouw bedrijf goed verloopt? Dan zit je met de opleiding Communicatie & Management helemaal goed!

Zakelijke brieven, rapporten, notulen, telefoongesprekken. Ze dragen allemaal bij aan een goede bedrijfscommunicatie. Tijdens de opleiding Communicatie & Management leer jij meer over onderwerpen als schriftelijke communicatie, overleg en besluitvorming en het gebruik van sociale media.


Marketing

Marketing is een belangrijk onderdeel dat nodig is voor een organisatie om te kunnen blijven bestaan. Deze externe communicatie is niet te vergelijken met de interne bedrijfscommunicatie. Tijdens de cursus Communicatie & Management maak je kennis met de verschillende vormen van marketingcommunicatie en online marketing.

Management en Communicatie; boost je CV

De cursus is geschikt voor iedereen die bij wilt dragen aan goede communicatie binnen een organisatie. Na afronding van de cursus Communicatie & Management ben jij op de hoogte van alle aspecten op dit vakgebied en weet jij wat er nodig is om jouw werkzaamheden goed uit te voeren.

Geef jouw CV een boost met de cursus Management & Communicatie van NHA en sta sterker op de arbeidsmarkt!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Communicatie & Management

Tijdens de opleiding Communicatie & Management leer je alles wat je nodig hebt om de communicatie binnen een organisatie soepel te laten verlopen. De opleiding bestaat uit de volgende hoofdonderwerpen;


Management en organisatie

Wanneer je de lesstof uit de opleiding Communicatie & Management gaat toepassen in de praktijk, doe je dit bij een organisatie. Tijdens de eerste lessen leer je alles over organisatievormen, structuren, leiderschapsstijlen en functiewaardering.


Public relations

Zowel mensen als bedrijven communiceren de hele dag door. In deze lessen maak je niet alleen kennis met het communicatieproces, maar leer je ook hoe je communicatie effectief kunt inzetten om het begrip tussen een organisatie en haar publiek te bevorderen.


Bedrijfscommunicatie

Tijdens de opleiding Communicatie & Management wordt er volop aandacht besteed aan de praktische kant van communicatie. In deze lessen worden zowel de schriftelijke als de mondelinge manieren van communiceren uitgebreid besproken. Tijdens deze lessen komen onder andere het opstellen van een zakelijke brief op e-mail, telefoongesprekken, schrijven voor het web en het gebruik van social media aan bod.


Marketing

Naast de bedrijfscommunicatie die plaatsvindt binnen de organisatie is er ook sprake van commerciële communicatie. Tijdens deze lessen leer je meer over marketingcommunicatie waarmee organisaties haar producten of diensten aan de man brengen. Je leert onder andere de zes fasen waaruit de marketing funnel bestaat en welke zes stadia consumenten doorlopen bij het kopen van een product of dienst.


Projectmanagement en evenementenorganisatie

Tot slot besteden we aandacht aan het managen van projecten en het organiseren van evenementen, twee werkzaamheden waarvan de kans groot is dat jij ze in jouw functie zult uitvoeren.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Communicatie & Management, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Communicatie & Management

Ik vind de cursus ontzettend leuk, de begeleiding vind ik goed. Huiswerk wordt snel beoordeeld en je krijgt goede feedback. Ik kan het iedereen aanraden/

8/10
Communicatie & Management

Ik ben tevreden over de opleiding. Het is duidelijk en overzichtelijk

10/10
Communicatie & Management

Top geregeld! Netjes een pakket ontvangen met de benodigdheden. En tot nu toe verloopt het soepel en is het allemaal duidelijk.

8/10
Communicatie & Management

Mijn eerste keer bij NHA is mij tot zoverre goed verlopen. Duidelijke instructies, en het les materiaal is ook erg fijn en overzichtelijk. Super fijn dat je het lesstof ook op papier krijgt aangezien het niet voor iedereen even makkelijk is om het via een laptop/pc te volgen. Ik heb meer behoefte aan het doorbladeren van de teksten/opdrachten zo kon ik toch sneller navigeren naar wat ik nodig had. De opleiding heb ik gekozen met het stap-budget. Tof dat het kan maar weet wel dat je heel veel geduld moet hebben en bij vragen kan het voorkomen dat je van het kastje naar de muur gestuurd kan worden. Communicatie tussen het UWV en een opleider mag veel sterker zodat de cursist ook weet waar die aan toe is. In mijn situatie, ik heb een opleiding in een maand kunnen afronden qua opdrachten en het aanmelden voor het examen gaat nu dus (nog) niet want in dit geval “NHA” moet dus nog wachten op een betaling vanuit het UWV. Dit na meerdere telefoongesprekken achter te moeten komen is dus hinderlijk voor mij als cursist want nu moet ik daar eerst op wachten. Verder over de online docenten: heb ik ook prettig mogen ervaren. Hun feedback vond ik af en toe wel aan de korte kant. Ik zou bijvoorbeeld willen weten (ook al had ik een voldoende voor een opdracht) wat er wellicht miste in mijn presentatie en/of opdracht dan alleen kort feedback te geven of iets goeds of dat er wat ontbrak. Ik begrijp dat er niet altijd evenveel tijd is om iemand ruim feedback te geven maar misschien is dit iets om over na te denken over de structuur in hoe om te gaan met het beoordelen en feedback van opdrachten. Toekomst; ja ik zal wellicht ook weer een nieuwe opleiding volgen via NHA.

DIPLOMA

Diploma Communicatie & Management

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Communicatie & Management valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Communicatie & Management uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Communicatie & Management, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Communicatie & Management duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Communicatie & Management
€359,00
of  6x 66,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€359,00
of  6x 66,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Top geregeld! Netjes een pakket ontvangen met de benodigdheden. En tot nu toe verloopt het soepel en is het allemaal duidelijk.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!