Middle Management  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Middle Management
associatie%20test nemas%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
299,00
of 
6 x €55,00
4.2/5

Beoordeeld door 23 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NEMAS-erkend diploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Van alle markten thuis zijn: volg de Middle Management opleiding

In het middenkader heb je een positie tussen de top en de werkvloer. Je stuurt een team aan bij het productieproces of je geeft leiding aan kennisspecialisten. In de Middle Management opleiding leer je wat nodig is om een goede middle manager te zijn.

De middle manager is een belangrijke schakel in de organisatie.

Met hogere hand bespreken

Je voert regelmatig overleg met het hoger management. Signalen van de werkvloer én je eigen bevindingen speel je door naar de unitmanager, divisiemanager of directie.

Andersom bespreek je met je team de besluiten die op hoog niveau zijn genomen. Sommige beslissingen zullen je medewerkers welgevallig zijn. Andere keuzes daarentegen zullen soms minder goed vallen.

Mensen motiveren

Je wilt het team meekrijgen in het nieuwe beleid, de nieuwe richting die je met de leidinggevenden besproken hebt. Hoe doe je dat? Hoe krijg je iedereen mee? Hoe krijg je de neuzen dezelfde kant op?

In de opleiding Middle Management doe je veel managementkennis op. Je verneemt bijvoorbeeld hoe het hele besluitvormingsproces verloopt. Ook krijg je allerlei communicatietips.

Organiseren en besturen

Je maakt ook kennis met verschillende manieren waarop een organisatie bestuurd wordt en hoe je beleidsmatig doelen verwezenlijkt.

Ook behandel je diverse beleidsgebieden zoals kwaliteitsmanagement, personeelsmanagement en financieel management.

Je update ook je parate kennis op het vlak van marketing en logistiek management.

Werken op een sleutelpositie?

Na de opleiding ben je van diverse managementmarkten thuis en ben je klaar voor het werk op een sleutelpositie. En wie weet groei je daarna weer verder door.

Het officiële NEMAS-diploma behaal je in een half jaar.

Carrière maken

Creëer een veilige bodem voor je carrière als manager. Volg de Middle Management opleiding.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Middle Management

De inhoud van deze Middle Management opleiding bestaat grotendeels uit op de praktijk toegesneden lesstof, actuele en nuttige informatie en praktijkcases die de middle manager op een efficiënte en effectieve manier naar het gewenste resultaat zullen leiden. De nadruk ligt daarbij vooral op communiceren.

Algemene Managementkennis

In deze module komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

 • maatschappij en organisatie;
 • bestuur, besluitvormingsproces, doelstelling en beleid;
 • planning, procesbeheersing;
 • organiseren;
 • inschakelen van medewerkers, leiding geven;
 • behandelen van cases of praktijkvoorbeelden.

Functionele beleidsgebieden

 • communicatie;
 • personeelsmanagement;
 • financieel management;
 • marketingmanagement;
 • kwaliteitsmanagement;
 • productie- en logistiek management;
 • informatiemanagement;
 • behandelen van cases of praktijkvoorbeelden.

NHA leidt je op voor het NEMAS examen Middle Management. Dit officieel erkende diploma is een veelgevraagd en gewaardeerd document. Deze op de praktijk gerichte cursus Middle Management is beslist aan te raden.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Middle Management, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Middle Management

De opleiding bevat duidelijke tekst en leest gemakkelijk weg. Ook word het huiswerk snel nagekeken en je krijgt goede feedback van de leerkracht. Het is goed te combineren met werk en gezinsleven. Met een verbouwing is het ook fijn dat je het op eigen tempo kan doen. Het is handig dat je de lesstof zowel digitaal als fisiek krijgt, zodat je vragen en informatie naast elkaar kan leggen waarmee je jezelf kan controlleren. Ook de studietips die je er bij krijgt zijn zeker handig. Na een tijd niet in de schoolbanken te hebben gezeten, is dit zeker een aanrader om jezelf verder te ontwikkelen.

10/10
Middle Management

Tot nu toe leuke opleiding met snelle begeleiding

8/10
Middle Management

Eerlijk gezegd is het nog niet mogelijk een goede beoordeling te geven. Ik ben vrij recentelijk met de opleiding begonnen.

6/10
Middle Management

Ik vind het best moeilijk en veel theorie.

DIPLOMA

Diploma Middle Management

Je kunt doorlopend examen doen (op een locatie bij u in de buurt) voor het officieel erkende diploma Middle Management. Het examen bestaat uit 2 delen.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar de Associatie voor Examinering.
Internet: www.associatie.nl 

Het examen wordt door de Associatie afgenomen namens de Nederlandse Management Stichting (NEMAS).
Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor de opleiding Middle Management is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Middle Management valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Middle Management uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Middle Management, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Middle Management
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€379,00
of  6x 69,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€299,00
of  6x 55,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De opleiding bevat duidelijke tekst en leest gemakkelijk weg. Ook word het huiswerk snel nagekeken en je krijgt goede feedback van de leerkracht. Het is goed te combineren met werk en gezinsleven. Met een verbouwing is het ook fijn dat je het op eigen tempo kan doen. Het is handig dat je de lesstof zowel digitaal als fisiek krijgt, zodat je vragen en informatie naast elkaar kan leggen waarmee je jezelf kan controlleren. Ook de studietips die je er bij krijgt zijn zeker handig. Na een tijd niet in de schoolbanken te hebben gezeten, is dit zeker een aanrader om jezelf verder te ontwikkelen.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!