Design Thinking  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Design Thinking
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
439,00
of 
4 x €115,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 3 maanden
ALGEMEEN

Design Thinking opleiding: dé manier om problemen op te lossen

Creativiteit, innovatie en het oplossen van problemen komen samen bij Design Thinking! Als je ooit gefrustreerd bent geweest door een probleem en niet wist waar je moest beginnen om het op te lossen, dan is deze cursus Design Thinking iets voor jou.

Design thinking gaat over vragen stellen en observeren. Het is een zoektocht naar de juiste antwoorden. Hierbij staat mensgericht denken centraal. En dat vraagt om een andere mindset dan de meeste mensen hanteren. Tijdens deze cursus Design Thinking leer je hoe je ‘out of the box’ denkt en hoe je design thinking kunt toepassen om te innoveren, ontwikkelen en problemen op te lossen.

 

Design Thinking: cursus naar een nieuwe mindset

Design Thinking is een krachtige en veelzijdige methode die je leert hoe je op een effectieve manier ideeën kunt genereren en oplossingen kunt bedenken die aansluiten bij de behoeften van de gebruiker. Met deze opleiding krijg je niet alleen de vaardigheden om problemen op te lossen, maar ook een mindset die je in staat stelt om creatief en innovatief te denken, zowel persoonlijk als professioneel. Ontdek hoe de opleiding Design Thinking je kan helpen bij het creëren van impactvolle oplossingen voor uitdagingen in de echte wereld!

De opleiding Design Thinking leert je een proces en een mindset aan die je kunt gebruiken om innovatieve en creatieve oplossingen te bedenken voor problemen en uitdagingen, zowel persoonlijk als professioneel. Design Thinking wordt wereldwijd omarmd als een zeer effectieve manier van probleemoplossend denken. Van KLM tot Samsung, talloze grote bedrijven hebben het al omarmd.

 

Behaal nieuwe inzichten en innovatieve resultaten

Design Thinking is een methode die uitgaat van de behoeften en het perspectief van de gebruiker, en zich richt op het creëren van oplossingen die aansluiten bij de behoeften van deze gebruikers. Het proces bestaat uit verschillende fasen, waaronder het begrijpen van de uitdaging of het probleem, het onderzoeken van de gebruikersbehoeften en -gedrag, het bedenken van ideeën en het prototypen en testen van oplossingen. Leer een andere manier van denken en het kijken naar problemen. Tijdens de opleiding Design Thinking ga je aan de slag met één overkoepelende case die je op weg helpt.

Door middel van de cursus Design Thinking leer je hoe je deze fasen op een effectieve manier kunt doorlopen en hoe je de juiste tools en technieken kunt gebruiken om ideeën te genereren en te testen. Je leert ook hoe je de gebruiker centraal kunt stellen bij het ontwerpproces en hoe je kunt samenwerken in een multidisciplinair team om tot innovatieve oplossingen te komen.

Wil jij ook je producten of diensten verbeteren voor jouw klanten? Wil je komen tot vernieuwde klantgerichte inzichten? Of zit je regelmatig in brainstormsessies waarbij het gewenste resultaat vaak achterwege blijft? Start dan vandaag nog met de Design Thinking opleiding en je zult zien dat je tot inzichten komt die je nooit had verwacht.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Met name ontwerpers maken al lange tijd gebruik van design thinking. Ze beginnen met niets en komen met de meest grandioze ontwerpen. Leer denken als een ontwerper en ontdek de kracht van design thinking met deze cursus. Pas het toe in je eigen onderneming, op je werk of in je privé omgeving. Je gaat anders tegen problemen aankijken en komt uiteindelijk met inzichten waar je nooit eerder aan dacht.

Tijdens de Design Thinking opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Een andere denkwijze
 • Designtraject voorbereiden
 • Ideeën vormen
 • Prototypes maken
 • Valideren
 • Toepassen en Storytelling

Met behulp van verschillende modellen ga je stapsgewijs aan de slag met design thinking. Ook leer je werken met verschillende tools.

Met de Design Thinking opleiding leer je hoe je klanten beter begrijpt en daarmee je producten en diensten aanzienlijk verbetert. Leer alles over deze denkwijze, die iedereen kan leren en toepassen.

DIPLOMA

Diploma

Na afloop van deze opleiding kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

 

Vooropleiding

Voor de opleiding Design Thinking is geen specifieke vooropleiding vereist.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Design Thinking valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Design Thinking uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Design Thinking, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Design Thinking opleiding staat een studieduur van 3 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Maar sneller of langzamer studeren kan en mag altijd. Je kunt elke dag van het jaar starten met deze thuisstudie.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Design Thinking
€439,00
of  4x 115,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€439,00
of  4x 115,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!