Casemanagement  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Casemanagement
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
499,00
of 
4 x €131,00
4.7/5

Beoordeeld door 6 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Succesvol aan de slag als Casemanager? Volg de opleiding Casemanagement

Wil jij kennis opdoen over het vak casemanagement of aan de slag als casemanager en bemiddelen tussen hulpvragers, hun sociale netwerk en professionals? Dan is de cursus Casemanagement écht iets voor jou! Deze praktijkgerichte cursus Casemanagement biedt jou alle kennis en handvaten die je nodig hebt om als sociaal professional effectief aan de slag te gaan binnen het werkveld.


Een carrière als casemanager

Als casemanager realiseer en organiseer je samen met hulpvragers de dienst- en hulpverlening bij ingewikkelde en langdurige problemen. Dit sluit naadloos aan op de ontwikkelingen die zich momenteel voordoen in het sociale domein en de stijgende vraag naar casemanagers.

Casemanagement is een methodiek voor integrale en interdisciplinaire hulpverlening, waarin de samenwerking tussen verschillende beroepsgroepen centraal staat. Deze methodiek kan bijdragen aan jouw empowerment als (aankomend) sociaal werker, zodat je ook beter uitgerust bent om hulpvragers en burgers te empoweren.


Praktijkgerichte aanpak

De cursus Casemanagement biedt jou kaders, inzichten en hulpmiddelen om zowel met de hulpvragers, hun omgeving en andere professionals integraal samen te werken. Je ontwikkelt tijdens de cursus Casemanagement alle vaardigheden die nodig zijn om als casemanager aan de slag te gaan.

Deze vaardigheden zijn onder andere: onderhandelen, aansluiten bij de persoon-in-context, onderzoek doen naar de hulpvraag, een hulpverleningsplan maken, de teamcohesie bevorderen, samenwerken met andere disciplines, monitoren en evalueren. De theorie die je opdoet tijdens de cursus Casemanagement kun je dan ook meteen toepassen in de praktijk.

Tijdens de cursus Casemanagement leer je methodisch handelen op basis van kennis, kunde en visie. Deze visie is jouw visie op hulpverlening en hoe jij je als hulpverlener verhoudt tot hulpvragers en instellingen en organisaties. Als casemanager begeleid en ondersteun je hulpvragers om zelf de greep op hun leven terug te krijgen en ga je uit van de behoeften die zij zelf aangeven.

 
Voor wie?

De cursus Casemanagement is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het vak casemanagement of aan de slag wil als casemanager. Iedereen die in het sociale domein werkt met hulpvragers, zoals in een sociaal team, kan namelijk casemanager zijn. Daarvoor is niet een bepaalde opleiding of functie te noemen. Het gaat erom dat diegene optreedt als casemanager, die het beste met de hulpvrager kan samenwerken.

Na afronding van de cursus Casemanagement bezit jij de kennis die nodig is om als professional effectief te bemiddelen tussen hulpvragers, sociale netwerken, instellingen en organisaties. Met de cursus Casemanagement van NHA geef jij jouw carrière als sociaal professional een extra verdieping.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Casemanagement

De cursus Casemanagement bestaat uit een aantal hoofdonderwerpen, namelijk:

 • de uitgangspunten van casemanagement;
 • jouw rol als casemanager;
 • vormen van casemanagement;
 • jouw visie op hulpverlening;
 • assessment en het werken met sociale netwerken;
 • het opstellen van een hulpverleningsplan;
 • verbindingen leggen tussen hulpvragers, hun omgeving en andere professionals;
 • teamsamenwerking;
 • het bewaken van het hulpverleningsproces;
 • het evalueren van het proces en het resultaat.


De hoofdonderwerpen komen aan bod in verschillende lessen die jou alles leren over het vak casemanagement en welke vaardigheden nodig zijn om effectief te kunnen bemiddelen tussen hulpvragers, sociale netwerken en professionals.


Casemanagement

Tijdens de eerste lessen van de cursus Casemanagement maak je kennis met de basis van casemanagement en de rol van de casemanager. Ook de verschillende vormen van casemanagement worden nader toegelicht en besproken. Vervolgens komt het assessment en werken met sociale netwerken aan bod.

Nadat je de basis beheerst, ga je aan de slag met het opstellen van een hulpverleningsplan. Je leert hoe je zo’n hulpverleningsplan opstelt en hoe je verbindingen legt tussen hulpvragers, hun omgeving en professionals.

Vervolgens leer je meer over effectieve teamsamenwerking. Ten slotte komt ook het bewaken van het hulpverleningsproces en het evalueren van het proces en resultaat uitgebreid aan bod tijdens de cursus Casemanagement.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Casemanagement, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Casemanagement

ik vindt het cursus heel goed en efficient. Alles is makkelijk ta maken en ook toegangkelijk

8/10
Casemanagement

Ik beb heel erg tevreden met de opleiding. De boek is heel duidelijk en met veel interesante info erin. Mijn huiswerk wordt snel gecontroleerd en krijg volfoende feedback.

10/10
Casemanagement

Het is een cursus die diepgang heeft en leerzaam is. Ik kan in de toekomst hiermee verder bij de thuisbegeleiding van ouderen en mensen met dementie. Zeker met oa. de hulpvragen formulering, hulpverleningsplan en de monitoring van de zorg bij de mensen thuis, heb ik meer verdieping uit kunnen halen mede dankzij mijn mentor die de lessen beoordeelde en voorzag van positief commentaar waar ik mee verder kon. Voor een vervolg cursus of opleiding met deze functie heb ik een opstap, waarmee ik in de toekomst een dankbaar beroep kan uitoefenen!

10/10
Casemanagement

De stof is goed opgebouwd. Bruikbaar als verbreding in mijn werk, maar ook handvaten voor thuis als mantelzorger.

DIPLOMA

Diploma Casemanagement

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist. Wel wordt een denk- en werkniveau op MBO 4 of HBO niveau geadviseerd.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Casemanagement valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Casemanagement uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Casemanagement, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Casemanagement duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Casemanagement
€499,00
of  4x 131,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€499,00
of  4x 131,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een cursus die diepgang heeft en leerzaam is. Ik kan in de toekomst hiermee verder bij de thuisbegeleiding van ouderen en mensen met dementie. Zeker met oa. de hulpvragen formulering, hulpverleningsplan en de monitoring van de zorg bij de mensen thuis, heb ik meer verdieping uit kunnen halen mede dankzij mijn mentor die de lessen beoordeelde en voorzag van positief commentaar waar ik mee verder kon. Voor een vervolg cursus of opleiding met deze functie heb ik een opstap, waarmee ik in de toekomst een dankbaar beroep kan uitoefenen!

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!