HR Analytics  

Tijdelijk met GRATIS tablet
HR Analytics
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
669,00
of 
6 x €123,00
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

HR Analytics opleiding: kies voor een datagedreven HR-aanpak

Wil je leren hoe je data effectief inzet om betere HR-beslissingen te nemen? Als HR-professional heb je vaak waardevolle data voorhanden. Doe er je voordeel mee: kies voor de HR Analytics opleiding. Leer waarde creëren met datagedreven HR-beleid, en tackle uitdagingen zoals talent-identificatie en ziekteverzuimbeheer met behulp van data. 

Tijdens de opleiding HR Analytics leer je de grondbeginselen van HR Analytics. Daarbij leer je hoe je data kunt inzetten om HR-interventies, -tools en - strategieën te ontwerpen, uit te voeren en te evalueren. 

Na deze opleiding ben je klaar om waarde toe te voegen aan je organisatie door middel van data-analyse, trendvoorspellingen en modelontwikkeling. Een waardevolle toevoeging voor iedere organisatie! 

 

Tijd om de eerste stap te zetten richting datagedreven HR?

Kom er binnen 1 minuut achter of deze opleiding HR Analytics iets voor jou is:

Klik hier en krijg een exclusief inkijkje in de de inhoud van de cursus. Check de gratis proefles en het extra lesmateriaal van de eerste les.Een must voor iedere HR-professional

Deze HR Analytics opleiding is geschikt voor iedereen die wil profiteren in de voordelen van datagedreven HR-beleid en het toepassen van data-analyse in een organisatie. De opleiding richt zich met name op HR-managers, HR-directeuren, HR-businesspartners, HR-adviseurs, HR-analysten en andere HR-professionals.

We beginnen bij de basis van HR Analytics met deze opleiding. Dat maakt de opleiding geschikt voor iedereen die wil leren werken met datagedreven HR-beleid, zelfs als je nog weinig ervaring hebt met dit onderwerp. Stap voor stap nemen we je mee in deze fascinerende wereld. Je ontwikkelt inzichten en leert werken met verschillende soorten data.
 

Ontdek de talloze mogelijkheden van datagedreven HR beleid

Tijdens de opleiding HR Analytics leer je de kunst van het creëren van waarde met datagedreven HR-beleid. Je ontdekt hoe je HR-analytics in de praktijk kunt toepassen, van het identificeren van talent in sollicitanten tot het beheersen van langdurig verzuim en het meten van klanttevredenheid.

Je krijgt inzicht in het proces van het verzamelen, voorbereiden en analyseren van data, evenals het rapporteren, visualiseren en adviseren op basis van deze gegevens. Je leert ook hoe je de inzichten vertaalt naar effectief HR-beleid en hoe je de resultaten nauwlettend kunt monitoren.

Daarnaast verkrijg je tijdens de HR Analytics opleiding kennis over het organiseren en implementeren van het HR-analyticsproces en hoe je persoonsgegevens in overeenstemming met privacyregels kunt gebruiken voor HR-analytics.
 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma HR Analytics opleiding

In de opleiding HR Analytics komen diverse onderwerpen aan bod. Enkele van deze onderwerpen zijn:

 • HR-analytics en wat we eronder verstaan
 • Data verzamelen, prepareren en analyseren
 • Rapporteren, visualiseren en adviseren
 • De insights vertalen in HR-beleid
 • De metrics - bereikte resultaten meten en monitoren
 • Het HR-analyticsproces organiseren en implementeren
 • Privacy: persoonsgegevens gebruiken voor HR-analytics
DIPLOMA

Diploma HR Analytics

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Aanmelding
Aanmelden voor het examen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Enige ervaring met de computer is gewenst.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. HR Analytics valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding HR Analytics uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding HR Analytics, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de opleiding HR Analytics staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 3 à 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

HR Analytics
€669,00
of  6x 123,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€669,00
of  6x 123,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!