Gratis studiegids

SQL leren doe jij gewoon vanuit huis

Webshops schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond en bieden allerlei producten online aan. Webdesigners hebben hun handen vol met het ontwerpen, beveiligen en optimaliseren van databases en websites voor webshops. SQL, MySQL en PHP zijn onmisbare gereedschappen voor webdevelopers. SQL leren via een cursus is dan ook een populaire manier voor programmeurs om zich te ontwikkelen in hun vakgebied. 

Ben je webdesigner en wil je meer over MySQL, PHP of SQL leren om veilige en klantvriendelijke websites te ontwikkelen voor je klanten? Of is het jouw droom om een carrière op te bouwen in de ICT-sector en een succesvolle webdeveloper of database-ontwikkelaar te worden? Dan is SQL leren met een cursus van NHA ongetwijfeld iets voor jou!
 SQL leren: bereid je voor op de toekomst

De toekomst is aan het internet. De ICT-sector is voortdurend op zoek naar bekwame programmeurs en ontwikkelaars die goed functionerende websites bouwen. Wil jij je laten omscholen naar ICT? Of werk je al in deze branche maar wil jij je verder ontwikkelen? Dan is het leren van een programmeertaal een goed idee.

Zo helpt SQL leren jou bijvoorbeeld om de gegevens van bezoekers en klanten veilig en gestructureerd op te slaan in een MySQL-database, die je vervolgens feilloos integreert in een website. Of ontdek hoe je zelf een webserver bouwt en dynamische webpagina’s creëert met PHP. De weg naar de professionele ontwikkeling van databases en websites ligt voor je open met een cursus van NHA. 

 

Het verschil tussen SQL en MySQL

Het grootste verschil tussen SQL en MySQL is dat het SQL een databasetaal is waarmee je gegevens beheert in een relationele database, terwijl MySQL een Open Source Relational Database Management System is dat helpt bij het beheren van de relationele databases. Met andere woorden, SQL leren houdt in dat je leert om instructies of opdrachten te maken voor MySQL. Met deze opdrachten kan de gebruiker gegevens in relationele databases opslaan en openen.SQL leren met een thuisstudie

Met een cursus van NHA zul je optimaal met de database scripttaal SQL leren omgaan, gewoon vanuit huis. Je leert bijvoorbeeld hoe je zelf databases onderhoudt en hoe je met SQL snel en handig gegevens opvraagt uit een database. Ook binnen apps wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van SQL, waarbij de scripttaal als brug fungeert tussen de app en de database. Je verdiept je in  de cursus verder in relationele databases en je gaat aan de slag met queries, statements en operatoren. De SQL cursus van NHA maakt SQL leren voor iedereen bereikbaar! 

 

Verdiep je in PHP en MySQL

Met de cursus PHP/ MySQL van NHA verdiep je je verder in de programmeertaal PHP en de database MySQL. Je leert hoe je zelf database-applicaties bouwt én integreert in een website. Met de server side programmeertaal PHP leer je hoe je PHP-scripts maakt die vervolgens met databases, zoals de popularie MySQL database, communiceren. PHP is wereldwijd de meest gebruikte scripttaal, dus met PHP en MySQL leren werken is zeker een goed idee als je carrière wilt maken in de ICT! 

 

 

Niet programmeren maar wel aan de slag in ICT?

Heb je nog geen verstand van programmeertalen en alles wat daarbij komt kijken? Dan is de cursus Programmeren voor Beginners de perfecte eerste stap voor jou. Zo begin je namelijk helemaal bij de basis. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat programmeren gewoon niks voor jou is. Wil jij evengoed wel graag aan de slag in de ICT-branche? Dan is de opleiding Functioneel Beheerder perfect voor jou! Voor een functie als functioneel beheerder hoef jij namelijk niet zo technisch aangelegd te zijn, maar moet je wel affiniteit hebben met ICT. Met jouw communicatieve vaardigheden sla jij de brug tussen ICT en de rest van het bedrijf!Met een van onze cursussen word jij specialist in PHP, MySQL en SQL. Leren doe je bij NHA wanneer het jou uitkomt én helemaal op je eigen tempo. Een ervaren docent, specialist in het vakgebied, staat je bij tijdens jouw studie. Zit je met bepaalde vragen over de leerstof of begrijp je iets niet? Dan schiet je persoonlijke vakdocent jou te hulp! SQL leren was nog nooit zo eenvoudig! 

Wil jij zelf ervaren of SQL leren met een NHA-cursus bij jou past? Vraag dan nu een gratis proefles aan en ga direct aan de slag!

Is SQL leren niks voor jou, maar wil jij je wel graag verdiepen in de wereld van ICT? Bij NHA vind je altijd een opleiding die bij jou past! 

Kies bijvoorbeeld een cursus JavaScript mét jQuery! Of leer websites maken met een cursus Wordpress. Ook kinderen kunnen bij NHA spelenderwijs kennis maken met ICT in de cursus Programmeren voor Kinderen!

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!