Menu
Gratis studiegids

Data Science (Machine Learning)  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Data Science (Machine Learning) Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€798,00
399,00
of betaal
6 x €73,50
 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Leer hoe je waarde creëert uit data met de opleiding Data Science (Machine Learning)!

Wil jij leren hoe je waarde creëert uit data? En wil je de vele mogelijkheden van Data Science en Machine Learning ontdekken? Dan is deze Data Science opleiding iets voor jou! Start vandaag nog en leer hoe je complexe data omzet in praktische inzichten!

Big Data speelt inmiddels een grote rol in onze samenleving. Het onderzoeken en combineren van deze data is hierdoor essentieel geworden. Data Science en Machine Learning zijn toepassingen om dit doel te bereiken en kansen te creëren. Wil jij de vele mogelijkheden van Big Data ontdekken? Start vandaag nog met de opleiding Data Science (Machine Learning)!

 

Word Data Scientist en geef je carrière een boost

De Data Science opleiding is zeer geschikt wanneer jij werkt met Big Data en wilt ontdekken hoe je deze data omzet in waarde. Door data niet alleen te verwerken maar je tevens toe te leggen op het maken van voorspellingen en bouwen van modellen, ben jij van grote waarde voor het management van jouw organisatie!

De opleiding Data Science (Machine Learning) is laagdrempelig en kan door iedereen worden gevolgd. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te starten.

 

Pas Data Science direct toe!

Big Data en Data Science zijn onderwerpen die tot de verbeelding spreken, zeker binnen moderne organisaties welke vaak zichzelf als Data Driven typeren. Het niet hebben van gestructureerde data is ondenkbaar en bedreigend voor de meeste organisaties. Het is daarom van belang dat jij over de juiste kennis beschikt! Tijdens deze opleiding Data Science (Machine Learning) leer jij begrijpen wat er bij Data Science en Machine Learning komt kijken en hoe je dit binnen een organisatie inzet.

Tijdens deze Data Science opleiding ga je dieper in op onderwerpen als supervised en unsupervised learning, strategieën en de omgeving van data, neutrale netwerken en ethiek. Je leert niet alleen de theoretische componenten behorende bij Data Science maar ook de technologische concepten die begrepen dienen te worden om Data Science in de praktijk te kunnen toepassen. Deze disciplines steunen immers op ontwikkelingen uit de informatica, wiskunde en statistiek. Daarnaast verdiep jij je tijdens de opleiding in het analyseren van grote hoeveelheden data. Je ontdekt trends en signaleert relevante patronen. Deze praktische Data Science opleiding helpt jou eenvoudig die vertaalslag te maken van data naar inzicht!

 

Leer alle aspecten kennen

De opleiding Data Science richt zich niet alleen op de technische kant, maar ook op de sociale, ethische en zakelijke aspecten van Data Science en Machine Learning. Deze multidisciplinaire aanpak maakt de opleiding van NHA uniek.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Tijdens de Data Science opleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod;

 • Big Data
 • Strategie van Data Science
 • Omgeving Big Data en Data Science
 • Machine Learning
 • Supervised learning
 • Unsupervised learning
 • Neutrale netwerken
 • Ethiek
DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via plaza. Het examengeld bedraagt € 125,-.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Data Science (Machine Learning) uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Data Science (Machine Learning), stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Data Science duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van vier uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Data Science (Machine Learning)
€798,00 €399,00
of betaal 6x 73,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€798,00 €399,00
of betaal 6x 73,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!