Gratis studiegids

Wat te doen in coronatijd? Zo overleef jij de lockdown!

Leestijd: 3 Minuten

Verveel jij je ook tijdens de lockdown? Is jouw huis nog nooit zo opgeruimd geweest en heb jij alle series die je nog wilde kijken inmiddels wel gezien? Begrijpelijk dat je soms even niet meer weet wat te doen. In coronatijd kun jij wel wat tips gebruiken voor corona-proof activiteiten. Wij geven je 10 leuke tips om weer te genieten van jouw (vrije) tijd!

1.     Boek een overnachting in een hotel

Hoe fijn is het om er af en toe even tussenuit te gaan? Je hoeft echt niet altijd ver weg te gaan om wat te doen in coronatijd. Gelukkig blijven de meeste hotels gewoon open. Boek een overnachting in een hotel en maak er een heerlijk weekendje weg van. Waai bijvoorbeeld uit aan het strand, ga wandelen op de Veluwe of ontdek een leuke stad in Nederland waar je nog nooit geweest bent. Er zijn genoeg leuke opties!


2.     Leer een nieuwe taal

Heb jij altijd al een vreemde taal willen leren? Dit is het perfecte moment om ermee te beginnen. Of je nu SpaansKoreaans of Russisch wilt leren, het kan allemaal! Besteed je tijd in lockdown nuttig en voor je het weet kun jij een gesprekje voeren in de taal van jouw keuze. Handig voor als we straks weer op vakantie kunnen en je hebt meteen wat te doen in coronatijd!

3.     Houd een cocktailavond

Maak jij thuis wel eens cocktails? Vaak neem je voor dit soort dingen niet echt de tijd, maar cocktails maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn als je weet hoe je ze maakt! Haal de ingrediënten van jouw favoriete cocktail in huis en ga aan de slag met je shaker en strainer. Schenk de cocktail in een mooi glas en voeg nog wat garnering toe. Zo haal je de sfeer van de cocktailbar toch een beetje in huis!
 

4.     Geef je op voor vrijwilligerswerk

Weet jij even niet meer wat te doen in coronatijd en heb je tijd over? Ga eens vrijwilligerswerk doen! Veel organisaties zijn op zoek naar vrijwilligers en zo kun jij jouw steentje bijdragen aan de maatschappij. Vrijwilligerswerk hoeft je ook niet veel tijd te kosten. Met een paar uurtjes per week kun jij al helpen en waarschijnlijk haal je er ook nog eens voldoening uit!


5.     Leer een instrument spelen

Wil jij zelf een instrument leren spelen? Als je niet weet wat te doen in coronatijd is dit ontzettend leuk om te doen. Nu je toch voldoende tijd hebt om te oefenen zul je merken dat je snel vooruit gaat! Of je nou gitaarkeyboard of piano wilt leren spelen, met het leren spelen van een instrument vermaak jij je goed in de lockdown. Verbaas je vrienden als jij straks zelf je favoriete nummers kunt spelen.


6.     Speel een ouderwets bordspel

Bordspellen spelen is altijd leuk om te doen, als je tenminste tegen je verlies kunt. Trek je Monopoly of Mens erger je niet spel maar uit de kast en daag je familie uit. Lekker ouderwets een bordspel spelen is een perfecte activiteit als je niet weet wat te doen. In coronatijd zijn ook online spelletjes die je samen kunt doen weer populair geworden. Handig als er iemand in quarantaine zit bijvoorbeeld.

Lees ook: Terug in de tijd: deze 7 dingen vonden we vroeger heel normaal

7.     Ga aan de slag met fotografie

Heb jij ook weinig leuke foto’s gemaakt het afgelopen jaar omdat er minder te doen was? Pak eens je camera of mobiele telefoon en houd je eigen fotoshoot. Met fotografie kun je je creativiteit de vrije loop laten. Zoek bijvoorbeeld eens op internet naar leuke ideeën voor creatieve foto’s. Of ga de natuur in en leg op beeld vast wat je daar tegenkomt.


8.     Lees een goed boek

Wat te doen in coronatijd? Lees eens een goed boek! Heb jij nog een boek liggen dat al maanden op jou wacht? Dan is dit hét moment om er in te beginnen. Maak het jezelf gemakkelijk op de bank en ga op in de belevenissen van de hoofdpersoon. Of lees een informatief boek over een onderwerp dat jou interesseert. De lockdown is het perfecte moment om nieuwe kennis op te doen!

9.     Leef je uit in de keuken

Ook koken is zo’n activiteit waar je vaak niet genoeg tijd voor neemt. Trek je kookboek uit de kast en probeer eens een nieuw recept uit. Maak bijvoorbeeld een driegangen maaltijd en neem lekker de tijd om uitgebreid te koken. Of ga aan de slag met bakken. Bak zelf een taart of andere zoete lekkernij en maak je eigen high tea. Je kunt zelfs je eigen brood leren bakken!

10.      Ga skeeleren

Heb jij thuis nog skeelers liggen? Waarschijnlijk gebruik je ze nooit. Ga eens een stuk skeeleren! Zo heb je beweging, kom je ook direct buiten en heb je weer wat te doen. In coronatijd is het niet altijd makkelijk om genoeg te blijven bewegen, maar dit is wel heel belangrijk! Heb je geen skeelers? Misschien kun je ze van iemand lenen of via Marktplaats een paar tweedehands skeelers kopen. Je kunt ook iets anders gaan doen, zoals springtouwen of hoelahoepen!


Denk je na deze tips nog steeds: wat te doen in coronatijd? Bekijk dan eens ons cursusaanbod. Er zit vast een interessante cursus voor jou tussen waarmee jij thuis kunt studeren!

 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!