Menu
Gratis studiegids

Makelaar  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Makelaar
svm%20nivo%20test
Winnaar Website van het jaar
Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€1538,00
769,00
of betaal
24 x €35,50
4.4/5

Beoordeeld door 34 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding:

  SVM NIVO-diploma

 • Studieduur: 24 maanden
ALGEMEEN

Opleiding Makelaar: in 24 maanden gecertificeerd makelaar

Woningen aankopen en verkopen, de waarde bepalen en onderhandelen. De opleiding Makelaar leert je de kneepjes van het vak. Binnen twee jaar kun je aan de slag als gecertificeerd makelaar.


Het is een vrij beroep, iedereen kan het worden. Maar niet iedereen heeft het in zich om Register-makelaar te worden. Kennis van zaken en onderscheidend werken, dat zijn de succesfactoren.


Wees betrouwbaar, denk met de klant mee en nog belangrijker: behaal het diploma zodat je in aanmerking komt voor het register van de Stichting Certificering Registermakelaars.


Makelaar

Iedere makelaar heeft basiskennis nodig om optimaal te functioneren. Ook marktkennis is essentieel om woningen op waarde in te schatten. Je leert het in de studie makelaardij van NHA.

Voor officiële certificering is het diploma Basistheorie Vastgoeddeskundige vereist. 


Daarnaast heb je een specialisatie nodig.  De meeste makelaars kiezen voor de specialisatie Register-Makelaar-Wonen maar je kunt aanvullend ook de specialisatie Bedrijfsmatig vastgoed of de specialisatie Agrarisch & Landelijk vastgoed volgen.

 

Juridisch, vastgoedeconomie en bouwkunde

In de basistheorie Vastgoeddeskundige krijg je leerstof over de volgende onderwerpen:

 • privaatrecht;
 • publiekrecht;
 • vastgoedeconomie;
 • financiën & fiscaliteiten;
 • bouwkunde A&B. 

Bij de opleiding Makelaar ontvang je duidelijke instructiefilms en professionele bouwtekeningen.

Specialisatie Register-Makelaar-Wonen

Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte “Praktijkleer Wonen” en het vaardigheidsgedeelte “Vakbekwaamheid Wonen”. Hierin worden allerlei zaken behandeld, waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, erfpacht, pacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie, en nog meer.

Na het examen kun je aan de SVM NIVO praktijktoets deelnemen. Je mag dan de titel RMT achter je naam voeren en de weg is vrij voor opname in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars. Start vandaag nog met de opleiding Makelaar!


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Opleiding Makelaar

Steeds vaker specialiseren makelaars zich. Een makelaar die zich met alle disciplines bezighoudt wordt een zeldzaamheid. Daarom is landelijk bepaald dat de examens worden afgestemd op het specialisme van de betreffende makelaar.


Maar iedere makelaar heeft uiteraard een bepaalde basiskennis nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom is er nu het diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’. Iedere makelaar, die zich uiteindelijk wil laten certificeren, zal om te beginnen het basisdiploma moeten hebben.


Nadat je de basistheorie hebt behaald, kun je kiezen welke richting je op gaat middels
een specialisatie: Wonen of Bedrijfsmatig vastgoed of Agrarisch & Landelijk vastgoed. Voor iedere discipline geldt er een ander theorie-examen en praktijktoets. De meest gekozen richting is natuurlijk de specialisatie Register-Makelaar-Wonen en deze biedt NHA jou dan ook aan.


Deze opleiding is speciaal ontwikkeld om je doelgericht voor te bereiden op de examens. Deze officiële examens worden afgenomen door SVM NIVO. In de opleiding Makelaar vind je geen overbodige ballast, maar heldere uitleg en praktijkgerichte voorbeelden en opdrachten. Wij raden jou aan om te kiezen voor de vakkundige hulp van onze ervaren leraar, die beschikt over een enorme praktijkervaring. Op een efficiënte manier doe je kennis op over de verschillende examenvakken.


Basistheorie Vastgoeddeskundige bestaat uit de volgende vijf modules:

Privaatrecht
Belangrijke juridische onderwerpen, zoals bijvoorbeeld koop- en huurovereenkomsten en pand- en hypotheekrecht worden aan de hand van interessante praktijkvoorbeelden toegelicht.


Publiekrecht
Onderwerpen: ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, milieuwetgeving, staats- en bestuursrecht.


Vastgoedeconomie
Dit onderdeel geeft je de juiste achtergrondinformatie. Veel ontwikkelingen hebben invloed op de huizenmarkt. Tekst en uitleg over onder andere marktverhoudingen, consumenten- en producentengedrag, geldverkeer en macro-economie zorgen voor extra inzicht bij het uitoefenen van jouw beroep.


Financiën & fiscaliteiten
Dit onderwerp is onder andere van groot belang voor het berekenen van kostprijzen, het kiezen van de beste financieringsmogelijkheden, het bijhouden van jouw boekhouding.


Bouwkunde A&B
Als makelaar moet je antwoord kunnen geven op allerlei vragen over gebruikte materialen, installaties als cv en elektriciteit, de constructie van een huis, enzovoort. Ook moet je bepaalde tekortkomingen of pluspunten hierin als eerste onderkennen. Middels deze opleiding doe je hiervan de vereiste kennis op. Duidelijke productafbeeldingen en meerdere professionele bouwtekeningen verrijken de heldere lesstof over bestek- en tekeninglezen en materialenkennis. Dit zeer praktijkgerichte studiepakket is boeiend en goed te begrijpen. Een echte aanrader!


Specialisatie module:

Specialisatie Register-Makelaar-Wonen (+ instructiefilms)
Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte “Praktijkleer Wonen” en het vaardigheidsgedeelte “Vakbekwaamheid Wonen”. Hierin worden allerlei zaken behandeld, waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, erfpacht, pacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie, en nog meer.


Modulair examen

Het officiële SVM NIVO-examen voor makelaardij wordt modulair afgenomen. Je kunt in één keer examen doen voor meerdere certificaten, je kunt ze ook één voor één halen. Bij de opleiding tref je specifieke informatie aan over het examen. Na het examen kun je aan de SVM NIVO praktijktoets deelnemen, om opgenomen te worden in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars en om RMT als titel achter jouw naam te mogen zetten.


Met een beetje doorzettingsvermogen en hulp van de gespecialiseerde NHA ligt een afwisselende baan als makelaar binnen handbereik. Een baan met veel aanzien en een uitstekend salaris!

REVIEWS

Reviews

4/5
Bouwkunde

De stof is duidelijk en het gemaakte huiswerk wordt snel nagekeken. Helemaal top!

4/5
Bouwkunde

Lijkt vrij compleet. Verbeterpunten: -Inmiddels ook wel lessen afgewerkt waarin de antwoorden op de vragen niet helemaal duidelijk kon vinden (niet in de leerstof en ook niet als ik andere bronnen raadpleegde). -Qua niveaumeting zou ik nog graag een of meer proefexamen(s) van Bouwkunde A en B terugzien. .

5/5
Bouwkunde

Product (thuisstudie Hbo Bouwkunde) bevalt uitstekend. Komt overeen met wat ik verwachtte uit alle brochures en webpagina's. Prettige diepgang in stof en op een eenvoudige manier uitgelegd. Geen specifieke voorkennis of -opleiding nodig. Dat spreekt aan!

5/5
Bouwkunde

Prima studie (Bouwkunde A/B)! Mooie aanbieding, goed studiemateriaal en leraar die online uitgebreid commentaar geeft op huiswerk.

DIPLOMA

Diploma Makelaar

Je kunt voor bijna alle vakken doorlopend examen doen voor het officiële SVM NIVO-diploma. Deze examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Aanmelden voor een examen doe je bij:

 

SVM NIVO
Villawal 11
3432 NX Nieuwegein
Telefoon: (030) 602 30 60
Internet: www.svmnivo.nl

Bij de opleiding Makelaar tref je de specifieke exameninformatie aan.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Maar met een vooropleiding op minimaal HAVO-niveau heb je grotere kans van slagen.

 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

NHA best beoordeelde online opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Multiscope heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van online opleidingen. Duizenden studenten werden gevraagd hun online opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste online opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. 


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Makelaar kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Makelaar, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 


Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Alleen voor de vakken Privaatrecht en Publiekrecht dien je een actueel wetboek aan te schaffen (kosten: circa € 50). Het lesmateriaal wordt per module toegezonden.

STUDIEDUUR

Studieduur

De complete opleiding Makelaar duurt 24 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur.


Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Makelaar (compleet: 6 modules)
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1638,00 €819,00
of betaal 24x 38,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€1538,00 €769,00
of betaal 24x 35,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

5/5

Prima studie (Bouwkunde A/B)! Mooie aanbieding, goed studiemateriaal en leraar die online uitgebreid commentaar geeft op huiswerk.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!