Makelaar  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Makelaar
svm%20nivo%20test
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€879,00
791,10
of 
24 x €36,45
4.5/5

Beoordeeld door 28 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: SVM NIVO-diploma
 • Studieduur: 24 maanden
ALGEMEEN

Gecertificeerd makelaar worden? Volg de opleiding Makelaar

Wil jij leren hoe je woningen aankoopt en verkoopt en hoe je de waarde van een huis bepaalt? Wil je goed leren onderhandelen? In de opleiding Makelaar leer jij de kneepjes van het vak. Binnen 2 jaar kun je al gecertificeerd makelaar worden. Start dus vandaag nog met de opleiding!

  Praktijktoets van SVM NIVO met diploma
  Inclusief instructievideo's en praktijkopdrachten
   Basistheorie
en specialisatie Register-Makelaar -Wonen

 

 Benieuwd of de opleiding Makelaar iets voor jou is?
Bekijk gratis én vrijblijvend de proefles
De eerste stap naar makelaar worden heb jij al gezet!

 

Vakbekwaam makelaar worden: registreer je in het SCVM

Om een goede register-makelaar te worden is het belangrijk om kennis van zaken te hebben en jezelf te onderscheiden. Betrouwbaar zijn en meedenken met je klant zijn onmisbare eigenschappen voor een makelaar. Ook het behalen van je diploma biedt belangrijke voordelen. Je kunt dan worden opgenomen in het register van de Stichting Certificering Register Makelaars. Het SCVM borgt de kwaliteit van integriteit van makelaars. Hiermee geef jij vertrouwen aan je klanten!

 

Opleiding Makelaar: van basis tot specialisatie

Elke dag besluiten er mensen om een eigen huis te kopen. Er is dus veel vraag naar professionele hulp bij de koop, verkoop of verhuur van een woning. Onderhandelen over de prijs en adviseren over financiering en verzekering behoren tot de veelzijdige taken van een makelaar. Met de opleiding Makelaar leer jij hoe je de rots in de branding wordt voor huizen(ver)kopers.

In de opleiding Makelaar van NHA doe je de essentiële kennis op die je nodig hebt om makelaar te worden en optimaal te functioneren. Ook marktkennis is van groot belang om woningen goed op waarde te schatten. 

Voor officiële certificering is het diploma 'Basistheorie Vastgoeddeskundige' vereist. Daarnaast heb je een specialisatie nodig. De meeste makelaars kiezen voor de specialisatie 'Register-Makelaar-Wonen'. De opleiding Makelaar leidt daarom op voor deze populaire specialisatie.

 

Verdiep je in alle facetten van makelaardij

De opleiding Makelaar bereidt je voor om het diploma 'Basistheorie Vastgoeddeskundige' te behalen. Je verdiept je in onderwerpen als privaatrecht, publiekrecht en vastgoedeconomie. Ook financiën en fiscaliteiten komen aan bod en je doet de nodige bouwkundige kennis op in de modules Bouwkunde A en B.

Ook ontvang je bij de opleiding Makelaar duidelijke instructievideo's en professionele bouwtekeningen. Deze helpen je de lesstof goed te begrijpen. 

 

Specialiseer je met de opleiding Makelaar

Met de opleiding Makelaar bereid je je ook voor op de specialisatie Register-Makelaar-Wonen. Deze specialisatie bestaat uit het theoriegedeelte 'Praktijkleer Wonen' en het vaardigheidsgedeelte 'Vakbekwaamheid Wonen'. Hierin worden allerlei zaken behandeld waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, pacht, erfpacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie en meer.

Na het examen kun je deelnemen aan de SVM NIVO praktijktoets. Je mag dan de titel RMT achter je naam voeren en de weg is vrij voor opname in het register van de Stichting Certificering Register Makelaars (SCVM). Wil jij makelaar worden? Start vandaag nog met de opleiding Makelaar van NHA!

 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Opleiding Makelaar

Wil jij makelaar worden? Dan is het handig als jij je gaat specialiseren in een discipline. Een makelaar die zich met alle disciplines bezighoudt komt daardoor niet meer zo vaak voor. Daarom is landelijk bepaald dat de examens worden afgestemd op het specialisme van de betreffende makelaar.

Om makelaar te worden heb je de juiste basiskennis nodig om goed te functioneren. Daarom is er nu het diploma ‘Basistheorie Vastgoeddeskundige’. Iedere makelaar die zich wil laten certificeren zal om te beginnen dit basisdiploma moeten behalen.

Vervolgens kun je kiezen welke richting je op gaat met een specialisatie: 'Wonen', 'Bedrijfsmatig vastgoed' of 'Agrarisch & Landelijk vastgoed'. Voor iedere discipline is er een ander theorie-examen en praktijktoets. De meest gekozen richting is de specialisatie Register-Makelaar-Wonen. Deze biedt NHA jou daarom ook aan.

De opleiding Makelaar bereidt je doelgericht voor op de officiële examens die worden afgenomen door SVM NIVO. In de opleiding Makelaar vind je geen overbodige ballast, maar heldere uitleg en praktijkgerichte voorbeelden en opdrachten. We raden je aan om te kiezen voor de vakkundige hulp van onze ervaren docent, die beschikt over veel praktijkervaring. Op een efficiënte manier doe je kennis op over de verschillende examenvakken.

 
Basistheorie Vastgoeddeskundige 

Vastgoedeconomie
Veel ontwikkelingen hebben invloed op de huizenmarkt. Je verdiept je o.a. in marktverhoudingen, consumenten- en producentengedrag, geldverkeer en macro-economie. 

Financiën & fiscaliteiten
Dit onderwerp is van groot belang voor het berekenen van kostprijzen, het kiezen van de beste financieringsmogelijkheden en het bijhouden van jouw boekhouding.

Bouwkunde A & B
Als makelaar moet je antwoord kunnen geven op allerlei vragen over gebruikte materialen, installaties als cv en elektriciteit, de constructie van een huis etc. Ook moet je bepaalde tekortkomingen of pluspunten hierin als eerste erkennen. In de opleiding Makelaar doe je de vereiste kennis op. Duidelijke productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen verrijken de lesstof over bestek- en tekeninglezen en materialenkennis. Dit praktijkgerichte studiepakket is boeiend en goed te begrijpen.

Privaatrecht
De eerste module van de opleiding Makelaar behandelt belangrijke juridische onderwerpen zoals koop- en huurovereenkomsten en pand- en hypotheekrecht. Deze worden toegelicht met interessante praktijkvoorbeelden.

Publiekrecht
In deze module komen onderwerpen als ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, milieuwetgeving, staats- en bestuursrecht aan bod.
Het feit dat ook de nieuwe omgevingswet onderdeel uitmaakt van dit programma onderstreept nog eens extra de actualiteit van ons studieprogramma!


Specialisatie module

Specialisatie Register-Makelaar-Wonen (+ instructievideo's)
In de specialisatiemodule van deze opleiding Makelaar, ga je aan de slag met het theoriegedeelte 'Praktijkleer Wonen' en het vaardigheidsgedeelte (inclusief video's) 'Vakbekwaamheid Wonen'. Hierin worden allerlei zaken behandeld waarmee je als makelaar straks te maken krijgt. Huur en verhuur, pacht, erfpacht, financiering, belastingen, de organisatie van het kadaster, taxatie en meer.


Modulair examen

Na de opleiding Makelaar krijg je de kans om examen te doen. Het officiële SVM NIVO-examen voor makelaardij wordt modulair afgenomen. Je kunt in één keer examen doen voor meerdere certificaten, je kunt ze ook één voor één halen. Bij de opleiding tref je specifieke informatie aan over het examen. Na het examen kun je aan de SVM NIVO-praktijktoets deelnemen om opgenomen te worden in het register van de Stichting Certificering Registermakelaars en om RMT als titel achter je naam te mogen zetten.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Makelaar, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10

Ik had meer terugkoppeling van de leraar verwacht op het gemaakte huiswerk. Wanneer ik een vraag stel bij een opdracht krijg ik onvoldoende tot geen inhoudelijke reactie. Kan er dus eigenlijk niet van leren. Geen toegevoegde waarde :(

10/10

Zeer tevreden tot nu toe. Alles werkt soepel en spreekt voor zich. Ook word het huiswerk snel nagekeken met goede feedback.

10/10

Het is een super leuke leerzame opleiding

8/10

De opleiding, vooral het begin is erg taaie stof. Wel interessant om veel te weten te komen over de rechten etc, maar je moet je er goed in verdiepen en induiken. De docenten zijn snel in het nakijken van het huiswerk

DIPLOMA

Diploma Makelaar

Je kunt voor bijna alle vakken doorlopend examen doen voor het officiële SVM NIVO-diploma. Deze examenplaatsen liggen verspreid over Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt.

Voor meer informatie betreffende het examen zoals examendata, uiterlijke aanmelddata en examengelden verwijzen wij je naar SVM NIVO.

 

SVM NIVO
Fultonbaan 80
3949 NE Nieuwegein
Telefoon: (030) 602 30 60
Internet: www.svmnivo.nl

Bij de opleiding Makelaar tref je de specifieke exameninformatie aan.

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Maar met een vooropleiding op minimaal HAVO-niveau heb je grotere kans van slagen.

 

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot 3 jaar na inschrijfdatum.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Makelaar valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Makelaar kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Makelaar, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 


Lesmateriaal

Voor deze opleiding heb je geen extra leerboeken nodig. NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Alleen voor de vakken Privaatrecht en Publiekrecht dien je een actueel wetboek aan te schaffen (kosten: circa € 50). Het lesmateriaal wordt per module toegezonden.

STUDIEDUUR

Studieduur

De complete opleiding Makelaar duurt 24 maanden bij een gemiddeld studietempo van 8 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo. 


Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Makelaar
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€949,00 €854,10
of  24x 39,15
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp

€879,00 €791,10
of  24x 36,45
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Het is een super leuke leerzame opleiding

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!