Gratis studiegids

 
Profiteer nu van de scholingscheque voor Twente!

Woon jij in Twente? Wil je je graag omscholen of bijscholen? Dan kun je met de scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap extra voordelig studeren bij NHA. Met de cheque krijg je namelijk 50% van jouw scholingskosten vergoed! Lees hieronder hoe je deze cheque aanvraagt.

 

Wat is het Twents Fonds voor Vakmanschap?

Het Twents Fonds voor Vakmanschap stelt een scholingscheque ter beschikking voor iedereen uit Twente die zich wil omscholen of bijscholen.

Je kunt een cheque van maximaal € 2.500,- aanvragen om jouw studiekosten te verlagen. Met de cheque wordt 50% van jouw scholingskosten vergoed. De andere helft kan worden betaald door je werkgever, een uitkeringsinstantie of jezelf.  

Met deze scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap kun je dus extra voordelig studeren bij NHA!

 

Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt

De scholingscheque is bedoeld om jou te helpen je positie op de arbeidsmarkt te versterken. Wat houdt dit precies in?

Je kunt je bijvoorbeeld verder ontwikkelen binnen je huidige vakgebied, maar je kunt de cheque ook gebruiken om je om te scholen naar een beroep in een andere branche. Denk bijvoorbeeld aan de zorg, ICT of techniek. 

Heb je scholing nodig om weer aan het werk te kunnen? Ook daarvoor mag je de scholingscheque gebruiken! 

 

Kom ik in aanmerking? 

Wil je gebruik maken van de scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap? Dan moet je aan de volgende voorwaarden voldoen: 

      Je woont in Twente

      De gekozen scholing versterkt je positie op de arbeidsmarkt

      De opleider is een erkende onderwijsinstelling (NHA is als opleider erkend)

      Je draagt 50% van de scholingskosten bij

      Alle scholingsniveaus zijn mogelijk*

* Uitzondering: als je al een HBO- of WO-diploma hebt dan kan de gewenste scholing maximaal MBO niveau 4 zijn. 

  

 

Hoe vraag ik de scholingscheque aan?

Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden en wil je gebruikmaken van de scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap? Dat kan door de volgende stappen te doorlopen: 


Via de website van het Twents Fonds voor Vakmanschap meld je je aan voor de scholingscheque. Ga direct naar het aanmeldformulier, vul je gegevens in en klik op verzenden. 

 

Enkele dagen na je aanmelding ontvang je een intakeformulier per mail. Nadat je dit hebt ingevuld neemt een loopbaanconsulent van Leerwerkloket Twente of het Loopbaanstation binnen 4-6 weken telefonisch contact met je op voor een loopbaangesprek.

 

Na het loopbaangesprek maak je een scholingskeuze. Je schrijft een motivatie en vraagt een offerte aan voor de opleiding van jouw keuze. Bij NHA kun je eenvoudig een offerte aanvragen via de mail. Vermeld in je mail de volgende gegevens: 
 

Naam van de opleiding:
Aanhef:

Voornaam:
Tussenvoegsels (indien van toepassing):
Achternaam:
Geboortedatum:
Postcode:
Straat:
Huisnummer:
Toevoeging (indien van toepassing):
Plaats:
Land:
Telefoonnummer:

Stuur je offerte en motivatie vervolgens naar je loopbaanconsulent.

 

De loopbaanconsulent verzamelt alle informatie in een aanvraagformulier. Dit wordt ondertekend en ingestuurd naar de Gemeente Enschede. De gemeente beoordeelt of jouw aanvraag wordt goedgekeurd. 

 

Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan ontvang je per mail een beschikking en scholingscheque van de Gemeente Enschede. Op je beschikking lees je welke stappen je moet nemen voor de betaling van je opleiding. 

 

Wil je meer informatie over deze scholingscheque? Bekijk dan de website van IKBINDR, een initiatief van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Hier vind je ook de meest actuele informatie en voorwaarden.

 

Lees meer »

  

 

Tips voor jouw motivatie!

Bij de aanvraag voor jouw scholingscheque lever je een persoonlijke motivatie in. Hierin leg je uit waarom je deze scholing wilt gaan volgen. Vertel in je motivatie wat jouw gekozen scholing je gaat opleveren. Leg uit hoe jouw positie op de arbeidsmarkt versterkt wordt door het volgen van deze opleiding. 

Weet je al welke NHA-opleiding je met de scholingscheque wil gaan volgen? Dan kun je hier nu al mee beginnen! 

Studeren bij NHA

Wil jij je verder ontwikkelen met een van onze opleidingen? NHA is als opleider erkend voor de scholingscheque van het Twents Fonds voor Vakmanschap. Verder profiteer je bij ons van de volgende voordelen: 
 

      85 jaar ervaring
      Persoonlijke begeleiding van een vakdocent
      Studeer in je eigen tempo
      Maak gebruik van de digitale leeromgeving
      Studeer voor een (branche)erkend diploma

   

 

 

 

Vragen? We staan voor je klaar!

Twijfel je nog? Heb je vragen over de scholingscheque? Of heb je hulp nodig? Geen zorgen! Wij staan voor je klaar.

Neem telefonisch of via WhatsApp contact met ons op!

Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!