Werkvoorbereider  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Werkvoorbereider
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
459,00
of 
6 x €84,50
4.5/5

Beoordeeld door 22 student(en)

 • Begeleiding van vakdocenten
 • Praktijkgerichte opdrachten
 • Studeer in je eigen tempo
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Met de Werkvoorbereider opleiding heb jij alle kennis in huis om projecten vlekkeloos te laten verlopen

De functie van werkvoorbereider is erg veelzijdig. Calculeren, tekenen, plannen, organiseren en nog veel meer kan tot jouw taken behoren. In de cursus Werkvoorbereider leer jij berekenen wat nodig is aan machines, materialen én mankracht om een product te maken. Je bent een onmisbare schakel in het proces!

De precieze invulling van je werk na de Werkvoorbereider opleiding is afhankelijk van het bedrijf of de branche waarin je actief bent.

Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in de procesindustrie, bijvoorbeeld bij het ontwerpen of onderhouden van machines. Je dient dan offertes op te stellen, een netwerk op te bouwen en zorg te dragen dat de benodigde materialen en producten op tijd aanwezig zijn.

Met de Werkvoorbereider opleiding kun jij ook aan de slag in de bouw. Je bent dan betrokken bij de uitvoering van bouwprojecten. De gehele werkvoorbereiding, planning en begroting van projecten kunnen tot jouw taken behoren.
 

Werkvoorbereider opleiding voor elke branche

De opleiding Werkvoorbereider kan door iedereen worden gevolgd. De opleiding is bijzonder geschikt voor zowel startende als ervaren werkvoorbereiders voor alle branches zoals bouw, productie, installatie, onderhoud en procesindustrie.

De opleiding is laagdrempelig. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig om te kunnen starten.

Van basis tot de essentiële vaardigheden

Je leert alles over het beroep werkvoorbereider in deze opleiding. Werkvoorbereider is een belangrijke functie voor het proces in een organisatie om producten of diensten conform klanteisen te leveren.

De cursus Werkvoorbereider start bij de basis. Je ontdekt bijvoorbeeld wat de rol van een werkvoorbereider precies is en welke taken bij de functie kunnen behoren. Vervolgens doe je kennis op over projectvoorbereiding. Je leert hoe je op eenvoudige wijze een begroting kunt maken op basis van directe en indirecte kosten. Ook doe je kennis op over wet- en regelgeving en aanvullende eisen.

Vervolgens leer je hoe je offertes opstelt én aanvraagt. Ook leer je hoe je een projectplan en onderhoudsplan kunt opstellen en werk je aan je sociale en commerciële vaardigheden. Tenslotte doe je kennis op over de nazorgfase tijdens deze cursus. Werkvoorbereider worden is meer dan alleen rekenen en tekenen.

Kortom, tijdens de Werkvoorbereider opleiding leer je alle essentiële vaardigheden en theorie om projecten in goede banen te leiden. 


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Werkvoorbereider

Tijdens de opleiding Werkvoorbereider komen diverse onderwerpen aan bod. Het studieprogramma bestaat onder andere uit de volgende onderdelen:

 • functieprofiel van de werkvoorbereider;
 • de organisatie, bedrijfsprocessen en werkvoorbereiding;
 • projectvoorbereiding;
 • wet- en regelgeving en aanvullende eisen;
 • offertes;
 • project- en onderhoudsplan;
 • sociale en commerciële vaardigheden;
 • projectadministratie;
 • logistiek en inkoop;
 • productieproces en processtromen;
 • kwaliteit;
 • projectafronding.
REVIEWS

Dit zijn specifieke reviews over Werkvoorbereider, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Werkvoorbereider

Duidelijk commentaar op het huiswerk

10/10
Werkvoorbereider

De cursus werkvoorbereider is een zeer uitgebreide cursus waar alle belangrijke onderdelen voor een werkvoorbereider aan bod komen. Ik ben erg tevreden over de lesstof en de docent. Ik raad iedereen deze cursus aan.

6/10
Werkvoorbereider

De inhoud van de cursus is goed. Hoewel ik de Nederlandse taal zeer goed lees en begrijp, moet de mogelijkheid om de tekst naar het Engels of een andere taal te vertalen mogelijk worden gemaakt. Als u Engels als hoofdtaal kiest, wordt de tekst niet vertaald, maar alleen de hoofdkoppen. Ook zou ik tekst normaal moeten kunnen kopiëren/plakken zonder de reden "De reden hiervan is om fraude tegen te gaan, dit kunnen wij helaas niet aanpassen. Ik kan je aanbevelen om de tekst die je graag vertaald wilt hebben om over te hebben typen bij Google Translate". Dit is totale verspilling van mijn tijd. Het kan geen fraude worden genoemd, vooral niet omdat u mij al een gedrukt exemplaar hebt gegeven.

10/10
Werkvoorbereider

De cursus werkvoorbereider is goed te volgen, duidelijke uitleg en je kan alles opzoeken op het internet. Maar vooral je eigen motivatie helpt je de cursus door te komen op je eigen tempo.

DIPLOMA

Diploma Werkvoorbereider

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Werkvoorbereider valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Werkvoorbereider uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Werkvoorbereider, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Werkvoorbereider duurt 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van 2 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

LESGELD

Lesgeld

Werkvoorbereider
€459,00
of  6x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€459,00
of  6x 84,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Veel werkgevers stellen namelijk Persoonlijke Ontwikkel Budgetten beschikbaar voor zelfontwikkeling. Jouw werkgever heeft immers ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Een extra pluspunt voor jouw werkgever: NHA is Cedeo erkend. Dit belangrijke keurmerk binnen de HR-sector biedt zekerheid van kwaliteit. 

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

De cursus werkvoorbereider is een zeer uitgebreide cursus waar alle belangrijke onderdelen voor een werkvoorbereider aan bod komen. Ik ben erg tevreden over de lesstof en de docent. Ik raad iedereen deze cursus aan.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!