Gratis studiegids

Bouwkunde  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Bouwkunde
svm%20nivo
Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€498,00
249,00
of betaal
12 x €23,00
5/5

Beoordeeld door 12 student(en)

 • Kies voor persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding:

  SVM NIVO-diploma

 • Studieduur: 6 maanden
ALGEMEEN

Bouw, verbouw, koop of verkoop een huis

Van uitbouw tot een vergunningaanvraag voor een nieuwbouwwoning: makelaars en ambtenaren moeten bouwkundige kennis hebben, dat hoort bij het werk. Bijvoorbeeld bij beschrijvingen en vergunningaanvragen beoordelen. Maar hoe staat het met jouw bouwkundige kennis?


Een vergunning voor een opbouw, een dakkapel plaatsen, een schuur bouwen of een huis verkopen onder de noemer ‘opknapper’: in de opleiding Bouwkunde leer je wat bouwkunde is, wat bouwkundige eisen inhouden, hoe je tekeningen leest en hoe je de kennis toepast in de praktijk. En meer.


Verbouwen of zelf een nieuw huis bouwen?

Bouwkundige kennis is een must. Laat je niets door anderen wijsmaken. Je weet wat de eisen zijn en je kunt de kwaliteit van geleverd werk beoordelen.

 

Gelijkwaardige gesprekspartner

Na de cursus Bouwkunde praat je met meer kennis van zaken met aannemers, potentiële kopers en verkopers. Je weet waar je op moet letten bij offertes en mensen luisteren aandachtig naar je. Je leert ook technische omschrijvingen (bestek) en bouwtekeningen op een juiste manier lezen.

 

Direct toepassen

Leren is doen. Dat geldt in het bijzonder voor de bouwwereld. Tijdens de opleiding Bouwkunde pas je de opgedane kennis direct toe.


Aan de slag als ondernemer?

Volg de cursus Bouwkunde en benut volop mogelijkheden om opgedane kennis en vaardigheden commercieel toe te passen.

 

Inclusief productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen

Duidelijke productafbeeldingen en professionele bouwtekeningen verrijken de heldere lesstof over bestek- en tekeninglezen en materialenkennis. Je kunt na het volgen van deze opleiding eventueel examen afleggen voor de erkende SVM NIVO Verklaring Bouwkunde waarmee je jouw bouwkundige kennis aantoont. Bovendien biedt deze verklaring een uitstekende basis voor de opleiding Makelaar van NHA.


Dit zeer praktijkgerichte studiepakket is een echte aanrader en wordt beschouwd als één van de beste opleidingen Bouwkunde van Nederland!

PROGRAMMA

Studieprogramma Bouwkunde

In deze duidelijk opgezette opleiding komen onder andere de volgende onderdelen aan bod:

 

Algemene bouwkunde

- wetten en voorschriften; woonvormen; bouwmethoden;
- organisatie bouwproces;
- voorbereidende werkzaamheden, grondwerken;
- bouwplaatsinrichting; beginselen strekteleer
- fundering; scheidingsconstructies;
- houtverbindingen;
- kozijnen, ramen en deuren, hang- en sluitwerk
- vloeren, plafonds, trappen, daken;
- bouwfysica: warmte, vocht, ventilatie, geluid, licht, daglichttoetreding;
- rioleringen, elektrische installaties, gasinstallatie, koudwaterinstallatie;
- centrale verwarming, warmwaterinstallaties, luchtbehandeling;
- afwerkingen; bouwfouten en -gebreken;
- onderhoud en beheer, verbetering van woningen;
- bouwstijlen.

 

Herkenning van bouwmaterialen en installatieonderdelen

- steensoorten;
- hout- en houtproducten;
- metalen;
- kunststoffen, lijmen en kitten;
- dakbedekkingen;
- glas en beglazing.

 

Bestek- en tekeninglezen

Het bestek is de technische beschrijving van een te vervaardigen bouwwerk. De vormgeving van het bouwwerk staat beschreven in de bestektekening. We leren je hoe je het bestek en de bestektekening dient te lezen en welke informatie je hieruit kunt halen.

DIPLOMA

Verklaring Bouwkunde

Voor de onderdelen Algemene Bouwkunde en Bouwmaterialen kun je doorlopend examen doen in een groot aantal plaatsen in Nederland. Je kunt een plaats uitzoeken die bij jou in de buurt ligt. Het onderdeel Bestek- en tekeninglezen wordt driemaal per jaar schriftelijk afgenomen.


Aanmelden voor een examen doe je bij:

 

SVM NIVO
Villawal 11
3432 NX Nieuwegein
Telefoon: (030) 602 30 60
Internet: www.svmnivo.nl

Bij de opleiding treft je de specifieke exameninformatie aan.
Na afronding behaal je een officiële verklaring van brancheorganisatie SVM NIVO!

 

Getuigschrift

Een NHA getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding nodig. Maar met een vooropleiding op minimaal VMBO/HAVO-niveau heb je grotere kans van slagen.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het voortgezet onderwijs. Alle NHA-opleidingen die aan wetgeving onderhevig zijn voldoen aan de kwaliteitsstandaard die vanuit het ministerie van OC&W wordt vereist. NHA past deze hoge kwaliteitsstandaard toe op de ontwikkeling van al haar opleidingen.


Meer kwaliteitsgaranties

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Bouwkunde uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het complete lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving of per post) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Bouwkunde, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur cursus Bouwkunde

Voor de cursus Bouwkunde staat een studieduur van 6 maanden bij een gemiddeld studietempo van acht uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur ons een e-mail.

REVIEWS
4/5
Bouwkunde

Lijkt vrij compleet. Verbeterpunten: -Inmiddels ook wel lessen afgewerkt waarin de antwoorden op de vragen niet helemaal duidelijk kon vinden (niet in de leerstof en ook niet als ik andere bronnen raadpleegde). -Qua niveaumeting zou ik nog graag een of meer proefexamen(s) van Bouwkunde A en B terugzien. .

5/5
Bouwkunde

Prima studie (Bouwkunde A/B)! Mooie aanbieding, goed studiemateriaal en leraar die online uitgebreid commentaar geeft op huiswerk.

5/5
Bouwkunde

Product (thuisstudie Hbo Bouwkunde) bevalt uitstekend. Komt overeen met wat ik verwachtte uit alle brochures en webpagina's. Prettige diepgang in stof en op een eenvoudige manier uitgelegd. Geen specifieke voorkennis of -opleiding nodig. Dat spreekt aan!

4/5
Bouwkunde

De kennis die ik tot nu toe heb opgedaan is enorm. De lessen zijn kort en krachtig beschreven en ook het huiswerk laat je actief met de stof omgaan. Ook de docent reageert snel en geeft antwoord op alle extra vragen die ik heb. Een tip zou ik ook hebben: wellicht zijn soms filmpjes als toelichting handig. Sommige dingen snap ik niet als ik het lees, als ik dan uitleg krijgen en/of het zie dan valt het kwartje wel.

LESGELD
Bouwkunde
meest gekozen Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€598,00 €299,00
of betaal 12x 27,50
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Zonder hulp
€498,00 €249,00
of betaal 12x 23,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen

Betaalt jouw werkgever mee?

Aarzel niet om je werkgever te vragen om je bij jouw studie financieel te steunen. Jouw werkgever heeft namelijk ook profijt van de studie die je volgt. Jij ontplooit jezelf en gaat jouw talenten beter benutten. Bovendien doe je alles in je eigen tijd. Bespreek gerust de mogelijkheden met je chef of de personeelsfunctionaris.

Belastingteruggaaf voor NHA studie

Je kunt de studiekosten voor een NHA-opleiding, die aansluit op jouw beroep of toekomstige beroep, als aftrekpost indienen bij jouw belastingaangifte. In dat geval vergoedt de belastingdienst een gedeelte (afhankelijk van jouw belastingschaal) van jouw studiekosten, boven het drempelbedrag van € 250. Dat maakt je studie bij NHA nog voordeliger!

Bereken jouw belastingvoordeel Bedrag
Studiekosten
Belastingschaal
Drempel
Jouw Voordeel
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt

5/5

Prima studie (Bouwkunde A/B)! Mooie aanbieding, goed studiemateriaal en leraar die online uitgebreid commentaar geeft op huiswerk.

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!