Fit en Gezond Leven  

Tijdelijk met GRATIS tablet 10% korting met LENTE10
Fit en Gezond Leven
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
269,00
of 
9 x €33,00
4.6/5

Beoordeeld door 13 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Volg de cursus Fit en Gezond Leven en ontwikkel een gezonde leefstijl

Wil jij je lichamelijk topfit voelen? Wil je je lichamelijke én geestelijke conditie verbeteren? De cursus Fit en Gezond Leven helpt je hierbij en reikt je de mogelijkheden aan om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. In 20 lessen leer je wat je nodig hebt voor een fitter en gezonder leven. Schrijf je in voor deze cursus in gezonde leefstijl en ervaar zelf hoe je in een gezondere balans kunt leven!

Vind een goede balans met de cursus Fit en Gezond Leven

Een goede lichamelijke en mentale gezondheid is in onze moderne samenleving ontzettend belangrijk. Met een goede gezondheid kun jij weerstand bieden aan belastende factoren die jouw gezondheid negatief beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan stress, te weinig lichaamsbeweging of onregelmatig en ongezond eten. Hierdoor neemt je weerstand af. 

Gelukkig kun je zelf veel doen om je gezondheid te verbeteren en meer in balans te leven. De cursus Fit en Gezond Leven helpt jou om je lichamelijke en mentale conditie op peil te houden. Door bewust om te gaan met voeding en te luisteren naar de signalen die jouw lichaam je geeft krijg je een gezonde leefstijl!

Aan de slag met lichaamsbeweging en goede voeding

Je conditie verbeteren en op peil houden, dat klinkt misschien ingewikkeld. Er komen allerlei vragen bij je op over sport en voeding. 

 • Heb ik fitnesstoestellen nodig?
 • Moet ik dagelijks hardlopen en zwemmen om in topconditie te blijven?
 • Moet ik meer eten als ik meer energie verbrand?

In de cursus Fit en Gezond Leven verbeter je jouw leefstijl op verantwoorde wijze en met minimale middelen. Je leert je conditie te verbeteren met lichaamsbeweging en gezonde voeding. Werken aan een gezonde leefstijl is voor iedereen haalbaar. Je hoeft hiervoor dus zeker geen topsporter te zijn.

Je lichamelijke conditie verbeteren kan met minimale hulpmiddelen. Fitnesstoestellen heb je hiervoor niet per se nodig. In de cursus Fit en Gezond Leven ontdek je hoe je met lichaamsbeweging je conditie enorm kunt verbeteren. De voor- en nadelen van verschillende manieren van bewegen komen aan bod. 


Cursus in gezonde leefstijl: verdiep je in gezonde voeding

De cursus Fit en Gezond Leven besteedt ook aandacht aan het belang van goed en gezond eten. Wat is goede voeding eigenlijk? Wat is gezond? Hoeveel calorieën heb je nodig? Hoe werkt een energietabel? Hoe bereken je jouw BMI?

De juiste voeding is natuurlijk erg belangrijk. Maar ook hoe je eet, wanneer je eet en in welke hoeveelheden. Met de gerichte adviezen van jouw docenten ben je na afloop van de cursus Fit en Gezond Leven in staat om de juiste hoeveelheid calorieën te bepalen die je nodig hebt.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Programma Fit en Gezond Leven

In 20 boeiende lessen leer je in de cursus Fit en Gezond Leven precies wat je kunt doen om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Binnen korte tijd voel jij je als herboren!

Verbeter je lichamelijke conditie

Het verbeteren en op peil houden van je lichamelijke conditie kan met erg beperkte hulpmiddelen. Fitnesstoestellen heb je er niet bij nodig. De cursus belicht de voor- en nadelen van diverse manieren van bewegen. Verder wordt precies beschreven hoe je met lichaamsbeweging jouw lichamelijke conditie enorm kunt verbeteren.

Aan de slag met goede voeding

De juiste voeding is natuurlijk erg belangrijk. Maar ook hoe je eet, wanneer je dat doet en in welke hoeveelheden. We besteden aandacht aan het belang van goed en gezond eten. In de cursus Fit en Gezond Leven vind je energietabellen waarin je precies kunt zien hoeveel energie je verbruikt bij bepaalde activiteiten. Samen met de gerichte adviezen van jouw docenten ben je in staat de juiste hoeveelheid calorieën aan te vullen. Test zelf jouw conditie! Je docenten geven je precies de aanwijzingen die nodig zijn om jouw leefwijze optimaal gezond te maken.

REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Fit en Gezond Leven, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Fit en Gezond Leven

Hele goede en snelle service van mijn coach en als je iets niet weet dan krijg je heel snel een antwoord terug. Het is een mooie maar wel pittige opleiding

10/10
Fit en Gezond Leven

ik ben heel erg tevreden met nha. en de meesters en juffen die we hebben ze zijn heel erg vriendelijk en behulp zaam ik zal iedereen dit activeren om te gaan doen,

8/10
Fit en Gezond Leven

ik ervaar de cursus als goed te doen, alleen voor ouderen is het beter bewegen best wel veel over het sporten en dan bedoel ik echt sporten.

10/10
Fit en Gezond Leven

De cursus die ik momenteel volg ervaar ik als goed het sluit goed bij mijn intresses en vorige studies aan, ook heb ik er wat aan in mijn dagelijkse werkzaamheden.. Ook de begeleiding erbij ervaar ik als goede steun. 1 Opm: Ik zou het fijn vinden als ik rechtstreeks kan mailen naar mijn studie begeleider .Ik begrijp dat dit onmogelijk is daar hij/zij vele cursi ten zal hebben.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Fit en Gezond Leven

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).
 

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Fit en Gezond Leven uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Volg je een cursus met hulp? Dan mag je bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Fit en Gezond Leven, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving. Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Fit en Gezond Leven
€269,00
of  9x 33,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€269,00
of  9x 33,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Hele goede en snelle service van mijn coach en als je iets niet weet dan krijg je heel snel een antwoord terug. Het is een mooie maar wel pittige opleiding

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!