Gratis studiegids

Fit en Gezond Leven  

Tijdelijk met GRATIS tablet Nú met 50% korting
Fit en Gezond Leven Winnaar Website van het jaar
Adviesgesprek Gratis proefles
Inschrijven 15 dagen gratis proberen
€438,00
219,00
of betaal
9 x €27,00
5/5

Beoordeeld door 5 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-getuigschrift
 • Studieduur: 9 maanden
ALGEMEEN

Leef in een gezonde balans en volg de cursus Fit en Gezond Leven

Je lichamelijk topfit voelen? Verbeter je lichamelijke en geestelijke conditie. De cursus Fit en Gezond Leven reikt je de mogelijkheden aan. In 36 lessen leer je wat je nodig hebt voor een fitter en gezonder leven.

Lichaamsbeweging en goede voeding

Conditie verbeteren en op peil houden, dat klinkt misschien ingewikkeld. Natuurlijk heb je vragen:

 • Heb je fitnesstoestellen nodig?
 • Vereist een topconditie dagelijks hardlopen en zwemmen?
 • Moet je meer eten als je meer energie verbrandt?

Verbeter je conditie op verantwoorde wijze met minimale middelen. Volg de cursus Fit en Gezond Leven en je leert je conditie verbeteren met lichaamsbeweging.

De cursus besteedt ook aandacht aan het belang van goed en gezond eten. Wat is goede voeding eigenlijk? Wat is gezond? Hoeveel calorieën heb je nodig? Hoe werkt een energietabel? Hoe bereken je de BMI?

Houd vorderingen bij met een voor deze cursus ontwikkeld schema en volg de gerichte adviezen van docenten.

Natuurlijke totaalgeneeswijzen

Hoe verhoudt een gezonde geest zich tot een gezond lichaam? Leer geneeswijzen kennen die je helpen bij fit en gezond leven. Van yoga tot kruidenbaden en homeopathie: fit worden kan ook met eenvoudige middelen.

PROGRAMMA

Programma Fit en Gezond Leven

In 36 boeiende lessen leer je precies wat je kunt doen om fit door het leven te gaan. Binnen korte tijd voel jij je als herboren!

Een goede lichamelijke conditie

Het verbeteren en op peil houden van je lichamelijke conditie kan met zeer beperkte hulpmiddelen. Fitnesstoestellen heb je er niet bij nodig. De cursus belicht de voor- en nadelen van diverse manieren van bewegen. Verder wordt precies beschreven hoe je door lichaamsbeweging jouw lichamelijke conditie enorm kunt verbeteren.

Goede voeding

Juiste voeding is natuurlijk erg belangrijk. Maar ook hoe  je eet, wanneer je dat doet en in welke hoeveelheden. We besteden aandacht aan het belang van goed en gezond eten. In deze cursus tref je energietabellen waarin je precies kunt zien hoeveel energie je verbruikt bij bepaalde activiteiten. Samen met de gerichte adviezen van jouw docenten ben je in staat de juiste hoeveelheid caloriën aan te vullen. Test zelf jouw conditie! Je vorderingen hou je bij in een speciaal voor deze cursus ontwikkeld schema. Je cursusleiders geven je precies de aanwijzingen die nodig zijn om jouw leefwijze optimaal gezond te maken.

Natuurlijke Totaalgeneeswijzen

Ziekten hebben een oorzaak. De meest logische en natuurlijke manier om ziekten te bestrijden is om te kijken naar de algehele gesteldheid van de zieke. Geest en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een gezonde geest functioneert pas echt goed in een gezond lichaam. We nemen de leefwijze en voeding nader onder de loep. We bekijken de effecten van de volgende behandelingen:

 • yoga, hydrotherapie (warm- en koudwaterbehandelingen);
 • kruidenbaden;
 • magnetiseren of drukpuntmassage, enzovoort.


Ook aroma- en bloesemtherapie, fytotherapie (kruidengeneeskunde) en homeopathie komen aan de orde.

GETUIGSCHRIFT

Getuigschrift Fit en Gezond Leven

Een NHA-getuigschrift kun je voor 29 euro aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

ZO STUDEER JE

Zo studeer je

Leer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je leert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de cursus Fit en Gezond Leven uitstekend te combineren met een drukke baan of met andere hobby's. Starten met deze cursus kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd leren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (per post of via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen. Je mag bij alle NHA-cursussen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke begeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de cursus Fit en Gezond Leven, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde cursus volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video’s bekijken en oefeningen beluisteren;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • je digitale coach activeren om je extra te stimuleren;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde cursus volgen.

STUDIEDUUR

Studieduur

9 maanden bij een gemiddeld studietempo. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00 of stuur een e-mail.

REVIEWS

Reviews

4/5
Fit en Gezond Leven

De cursus Fit en Gezond Leven bevalt mij tot nu toe goed. Het is wel redelijk pittig en ik kan niet alle antwoorden terugvinden in de lesstof.

5/5
Fit en Gezond Leven

Ik vind de cursus die ik doe erg leuk. Fit en Gezond. Het studiemateriaal is duidelijk goed leesbaar goed overzichtelijk. De docenten zijn behulpzaam en denken goed mee.

5/5
Fit en Gezond Leven

De studie was supersnel in huis, de docenten zijn zéér behulpzaam en altijd bereid om antwoord te geven op vragen die je hebt die indirect met de lesstof te maken hebben!

5/5
Fit en Gezond Leven

Je leert jezelf goed kennen d.m.v. deze cursus Alleen maar winst

LESGELD

Lesgeld

Fit en Gezond Leven
€438,00 €219,00
of betaal 9x 27,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€438,00 €219,00
of betaal 9x 27,00
Inschrijven
15 dagen gratis proberen
Tablet incl. toetsenbord

Daarom NHA

 • Nu 50% korting op het lesgeld!
 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Met persoonlijke begeleiding

5/5

Erg leuke nieuwe hobby cursus (fit en gezond leven ) met veel informatie . Krijgt er super veel zien in om de lessen te doen en krijg er zelfs veel energie van . In begin gingen er wat dingen fout maar nu loopt het allemaal goed . Een aanrader .

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!