Gratis studiegids

persoonlijke trainer

 

Word persoonlijke trainer en breng mensen in een topconditie

Wil jij mensen helpen om aan hun gezondheid te werken? Een persoonlijke trainer brengt de fysieke conditie van mensen op peil en geeft raad over een gezonde levenswijze. De cursus Personal Trainer van NHA bereidt je voor op dit uitdagende beroep. Vraag nu een gratis proefles aan! 

Personal training is een vorm van coaching die steeds meer ingeburgerd raakt in ons land. Meer en meer mensen doen een beroep op een persoonlijke trainer om hun lichamelijke conditie te verbeteren, gewicht te verliezen, beter in hun vel te zitten en gezonder te leven. 

Wil jij mensen helpen zich fit en gezond te voelen door te werken aan hun gezondheid? Dan past de Personal Trainer opleiding van NHA goed bij jou! 

 

Wat doet een persoonlijke trainer?

Een persoonlijke trainer geeft individuele, doelgerichte en veilige lichamelijke trainingen. Daarnaast adviseren de meeste persoonlijke trainers ook over gezonde voeding en bieden ze hulp bij het stoppen met roken, het afleren van slechte gewoontes, het omgaan met stress en het leiden van een gezond leven.

Een goede personal trainer is niet alleen een topsporter met spierbundels, maar ook een vertrouwenspersoon die zijn cliënt mentaal bijstaat en motiveert.

 

De voordelen van het inhuren van een persoonlijke trainer

Een persoonlijke trainer is ideaal voor een cliënt die zijn lichamelijke conditie wil verbeteren, maar er de tijd niet voor neemt of de motivatie niet vindt. Een persoonlijke trainer zorgt voor een trainingsprogramma op maat van zijn cliënt.

De lichamelijke inspanningen die hij zijn cliënt laat uitvoeren, zijn verantwoord en veilig. Voor lastige zaken als afvallen en stoppen met roken, hebben veel mensen een ‘coach’ nodig die hen motiveert en bijstaat. Een persoonlijke trainer kan op dit vlak veel hulp bieden. 

 

Jorrit volgde zijn droom en werd persoonlijke trainer

Jorrit Oosten (34) volgde na zijn sportcarrière als shorttracker de opleiding Personal Trainer bij NHA. Zo startte hij met succes zijn eigen sportstudio. 

 

Bekijk de video! » 

Of lees het hele verhaal van Jorrit

 

Persoonlijke trainer worden

Wie geïnteresseerd is in een loopbaan als persoonlijke trainer, kan hiervoor een specifieke opleiding volgen bij NHA. In de cursus Personal trainer leer je niet alleen omgaan met trainingsapparatuur, maar studeer je ook de basisbeginselen van de menselijke anatomie en de werking van spieren.

Je maakt kennis met de voedingsleer en je leert alles over de energiebehoefte van het menselijk lichaam. De opleiding Personal trainer omvat bovendien 3 praktijkdagen.  

 

De coaching cursussen van NHA

NHA biedt, naast de opleiding tot persoonlijke trainer, nog veel andere coaching cursussen aan. Je mag deze cursussen op elke dag van het jaar starten. Je studeert thuis, zonder je te hoeven verplaatsen (met uitzondering van de 3 praktijkdagen voor de opleiding ‘Personal trainer’).

NHA wijst je een persoonlijke docent toe, die je tot 3 jaar lang begeleidt. Je studeert in je eigen tempo, afhankelijk van de tijd die je voor je studie kunt vrijmaken.

Het lespakket wordt je per post toegestuurd. NHA beschikt bovendien over de digitale leeromgeving Plaza, waarop de meeste leerstof terug te vinden is. Via die digitale leeromgeving kom je ook in contact met studiegenoten.

In de cursus ‘Personal trainer’ word je voorbereid op een loopbaan als zelfstandige. Als je na je studie als zelfstandige persoonlijke trainer aan de slag wilt, mag je bovendien gratis een beroep doen op een ondernemerscoach van NHA.Wil jij graag iets met sport doen, maar is een opleiding persoonlijke trainer toch niet precies wat je zoekt? Bekijk eens ons volledige cursusaanbod in de categorie 'Voeding en Sport'. Misschien is een opleiding Sportmanagement bijvoorbeeld iets voor jou! 

NHA biedt in elke branche beroepsopleidingen aan

- Beauty en wellness
- Coaching
- Dierenverzorging
- Fotografie en film

Alle beroepsopleidingen bekijken »
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!