Energetisch therapeut  

Tijdelijk met GRATIS tablet
Energetisch therapeut
KTNO-klein-geaccrediteerde-vakopleiding
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
789,00
of 
8 x €108,50
4.7/5

Beoordeeld door 9 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 8 maanden
ALGEMEEN

Laat levensenergie weer vrij stromen met de Energetisch Therapeut opleiding

Een hele bijzondere wereld, dat is waar je je als Energetisch Therapeut in zult bevinden. De wereld van chakra’s, meridianen, Aartsengelen en levensenergie. Voel jij je aangetrokken tot deze prachtige spirituele wereld? Wil jij alles leren over energieblokkades, aura-healing en edelsteentherapie? Dan is deze Energetisch Therapeut opleiding echt iets voor jou!

Als Energetisch Therapeut ga jij aan de slag met levensenergie. Onze levensenergie bevindt zich in chakra’s. Meridianen zorgen ervoor dat de chakra’s in verbinding staan met elkaar. Door allerlei omstandigheden kunnen chakra’s geblokkeerd raken. De levensenergie kan daardoor niet meer vrij stromen.

Als Energetisch Therapeut ben jij in staat deze blokkades op te sporen én op te lossen. De levensenergie stroomt weer optimaal door het lichaam, vrij van alles dat de lichamelijke balans verstoort. Leer blokkades opheffen en laat de levensenergie weer vrij stromen met de opleiding Energetisch Therapeut.
 

Ontwikkel je energetische, intuïtieve en spirituele vaardigheden

Open je derde oog en betreed de bijzondere spirituele wereld vol verwondering. Ontdek de kracht van de pendel en beschermengelen.

Spreekt dit je aan? Leer dan alles hierover in de opleiding Energetisch Therapeut. De opleiding begint bij de basis, je hebt dus geen voorkennis nodig. Na de basiskennis ga je aan de slag met verschillende technieken in de praktijk.

Wil je andere mensen helpen om hun levensenergie weer volop te laten stromen? In de opleiding werk je aan de energetische, intuïtieve en spirituele vaardigheden die je daarbij helpen. Of heb je al een praktijk in dit vakgebied en wil je je diensten uitbreiden en extra technieken leren? Ook dat is een ontzettend goede reden om de opleiding Energetisch Therapeut te volgen.
  

Energetisch Therapeut opleiding: ontdek de kracht van een healing

In deze Energetisch Therapeut opleiding ga jij kennismaken met deze therapievorm. Dit is een alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van levensenergie. Deze energie is te vinden in onszelf en in alles om ons heen.

Als (toekomstig) Energetisch Therapeut weet jij na het volgen van deze opleiding verstoringen in chakra’s en meridianen op te sporen en op te lossen. Je leert werken met diverse technieken om het energiesysteem weer in balans te brengen. Jij gaat mensen helpen om hun energie weer vrij door het lichaam te laten stromen.

Na afronding van deze opleiding ben jij in staat zelfstandig een kwalitatief goede healing uit te voeren.
 

Combinatiecursus Energetisch Therapeut + Reiki

Vind je energetische therapie interessant maar wil je je graag verder specialiseren? Dan is Reiki perfect voor jou! Met de voordelige combinatiecursus Energetisch Therapeut + Reiki leer jij hoe je de energy healing techniek Reiki toepast om de universele levensenergie via je handen door te geven aan anderen.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma

Ben jij benieuwd hoe je met een pendel de chakra kan meten en welke betekenis iedere pendelbeweging heeft? Dit én meer ga je leren tijdens de opleiding tot Energetisch Therapeut. Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Levensenergie
 • Chakra’s
 • Chakradiagnostiek (werken met een pendel)
 • Aura en healing van de aura
 • Yin en Yang
 • Energieblokkades en schaduwwerk
 • Edelsteentherapie
 • Helen met engelen
 • Aan de slag als Energetisch Therapeut

 

Combinatiecursus Energetisch Therapeut + Reiki

Naast de bovengenoemde onderwerpen ga je tijdens de combinatiecursus Energetisch Therapeut + Reiki ook aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • de geschiedenis van Reiki;
 • de werking van de chakra’s;
 • handposities, mantra’s en symbolen;
 • zelfbehandeling en behandeling van anderen;
 • het doorgeven van Reiki;
 • werking van de energiekanalen;
 • de energielichamen KI.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Energetisch therapeut, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

8/10
Energetisch Therapeut + Reiki

Ik he.b weinig tijd zelf 3 kinderen en een drukke baan. Ben alleenstaand. Deze opleiding kan ik in de avond uurtjes doen. Het fijnste is dat je op je eigen tempo kan studeren. Dus voor iedereen toegankelijk!

10/10
Energetisch Therapeut

Opnieuw weer studeren. Ik dacht na xo wel haren eruit niet haalbaar. Maar toch. Nha cursus biedt mij uitdaging, genoeg tijd om eigen planning te maken en lessen te volgen. Goede lesstof variërend en leerzaam. Nakijken gebeurd heel snel. Ruimte voor open vragen. Waarop duidelijk antwoord en goede feedback. Leren en studie volgen is weer leuk !

10/10
Energetisch Therapeut

De combinatie van leerboek en syllabus werkt prettig. Het schema is duidelijk en overzichtelijk. Het leest ook prettig qua taalgebruik.

8/10
Energetisch Therapeut + Reiki

Ik ben onlangs begonnen met deze opleiding. Tot nu toe ben ik tevreden, duidelijke informatie, uitleg van de lesstof. Vragen kun je gemakkelijk online stellen maar je moet er wel omdenken dat je ze in een keer stelt, dat vind ik wel een klein min puntje. Het zou fijn zijn als je elk moment een vraag kan stellen aan de docent.

DIPLOMA

Diploma

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Het theorie-examen kun je dagelijks afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend;
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao.

Ook aanmelden voor het praktijkexamen is heel eenvoudig. In het lespakket tref je een uitnodiging aan om je aan te melden voor het examen. Het examengeld bedraagt € 132,50 voor het theorie-examen en € 132,50 voor het praktijkexamen.

Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

Combinatiecursus Energetisch Therapeut + Reiki

De combinatiecursus Energetisch Therapeut + Reiki kun je afronden met een theorie-examen en een praktijkexamen. Ben je geslaagd voor de examens, dan ontvang je van ons het overkoepelende NHA-instituutsdiploma.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Energetisch therapeut valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Deze opleiding is geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding en kan nascholingspunten opleveren.

 
BATC-erkend

Deze opleiding is ook erkend door de beroepsvereniging BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument). De opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als vakopleiding op MBO-niveau.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je ontvangt de leszending in delen thuis. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is deze opleiding uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met de opleiding Energetisch therapeut kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt de lessen in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met de opleiding Energetisch therapeut, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

Voor de Energetisch Therapeut opleiding staat een studieduur van 8 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Combinatiecursus Energetisch Therapeut + Reiki

Voor de Combinatiecursus Energetisch Therapeut + Reiki staat een studieduur van 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4 uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.

 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Energetisch Therapeut
€789,00
of  8x 108,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€789,00
of  8x 108,50
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Energetisch Therapeut + Reiki
€1069,00
of  12x 98,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!
€1069,00
of  12x 98,00
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Opnieuw weer studeren. Ik dacht na xo wel haren eruit niet haalbaar. Maar toch. Nha cursus biedt mij uitdaging, genoeg tijd om eigen planning te maken en lessen te volgen. Goede lesstof variërend en leerzaam. Nakijken gebeurd heel snel. Ruimte voor open vragen. Waarop duidelijk antwoord en goede feedback. Leren en studie volgen is weer leuk !

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!