Gratis studiegids

Lukas maakte een carrièreswitch

Leestijd: 3 minuten

Als IT’er had Lukas een afwisselende baan en een prima salaris. Toch knaagde er wat aan hem. “Ik had het idee dat ik niet alles uit mezelf haalde en besloot te onderzoeken hoe ik dat wel kon doen. Een thuisstudie tekstschrijven bleek het steuntje in de rug dat ik nodig had voor een carrièreswitch.”

 

Taal is zeg maar echt zijn ding

Taal liep als een rode draad door Lukas’ leven. Op de middelbare school schreef hij al in de schoolkrant en bij zijn eerste baan schreef hij voor het personeelsblad. Toen hij iets anders wilde dan IT, werd schrijven al snel een goede kanshebber. Lukas: “Schrijven trok me meer en meer. Ik besloot daarom in het diepe te springen en het gewoon te gaan doen.”

 

Meteen van start

Lukas had behoefte aan scholing, maar geen zin om te wachten op een nieuw schooljaar. Hij zette zijn kersverse motivatie het liefst direct in. Zo kwam hij op een thuisstudie. “Ik was op zoek naar een opleiding waarbij ik meteen kon beginnen en mijn eigen tijd in kon delen. Het moest een toegankelijk lespakket zijn met de basis van communicatie en tekstschrijven, waarbij er ruimte was voor feedback. Dat vond ik bij NHA.”

"Ik wilde zo snel mogelijk beginnen.”

 

 

”Kom maar op”

De cursus copywriting ging Lukas goed af. Zo goed dat zijn docent hem vroeg of hij te porren was voor een officiële opdracht, voor de Dit is jouw tijd-campagne van NHA zelf. “Wat een toffe eerste opdracht. Mijn bedrijf was net uit de startblokken en dit bood een mooie kans om mezelf in de kijker te spelen. Ik dacht meteen: kom maar op! Deze kans wilde ik niet laten schieten.”
 

Op pad

Onder begeleiding van een ervaren tekstschrijver maakte Lukas drie artikelen voor de campagne. “Ik ging onder meer op pad voor mijn eerste professionele interview, dat was echt spannend en leuk. Ik kreeg er energie van. Terwijl ik nog midden in het interview zat, was ik het voor mezelf al aan het uitwerken in mijn hoofd. Het is grappig om te merken dat het zo natuurlijk voelt om een tekst te regisseren.”

 

 

Ga ervoor

Als ondernemer voelt Lukas zich als een vis in het water. “Ondernemen is heel leuk. Je bouwt je eigen winkeltje op. Het is heel tastbaar en overzichtelijk. En omdat niemand je aan het handje houdt, kun je het invullen zoals je zelf wilt. Overweeg je een carrièreswitch en heb je de mogelijkheid om een stap te maken? Mijn advies is: doen!”

 

Lukas zette met hulp van NHA zijn eerste stappen in een nieuw werkveld. Volg zijn voorbeeld en luister ook naar jouw hart. Dit is jouw tijd

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!