Gratis studiegids

Opleiding voor volwassenen zonder diploma

Heb je door familiale omstandigheden, schoolmoeheid, gezondheidsproblemen of andere oorzaken de schoolbanken verlaten zonder diploma? Dan is het misschien niet zo gemakkelijk voor jou om de job van je dromen te vinden. Zou je nog een tweede kans willen benutten om alsnog een diploma in de wacht te slepen?

Als je op zoek bent naar een opleiding voor volwassenen zonder diploma, bekijk dan eens het uitgebreide cursusaanbod van NHA. Thuisopleidingen voor de meest diverse beroepen, van directiesecretaresse tot drogist en van dierenverzorger tot reisadviseur: je vindt ze allemaal bij NHA!

 

Geen voorkennis nodig!

 

Voorkennis is niet vereist voor deze opleidingen voor volwassenen, dus ook zonder een diploma van het middelbaar of hoger onderwijs kun je starten met een cursus.

 

Bekijk de  mogelijkheden »

 

opleiding voor volwassenen zonder diploma

 

Opleiding voor volwassenen zonder diploma: studeren in je eigen omgeving

Vrees je dat je nooit meer een diploma kunt behalen omdat je voortijdig gestopt bent met je studies? Niets is minder waar! Je hebt zelfs meerdere opties om je diploma alsnog te behalen, bijvoorbeeld terug de schoolbanken in met een VAVO opleiding.

Voor mensen met een baan, kinderen of andere verplichtingen is dit vaak niet de ideale oplossing, aangezien die beiden op locatie is én op vaste tijden. Wat ook mogelijk is: vanuit huis een of meerdere VMBO, HAVO en VWO certificaten halen. Zo haal je alsnog je missende vakken óf een compleet VMBO, HAVO of VWO diploma.  

 

Je mag rustig de tijd nemen om je opleiding te voltooien, tot drie jaar toe zelfs, om zo een begeerd diploma te behalen.

 

 

Perfect te combineren met een druk leven

Een opleiding voor volwassenen zonder diploma volg je zonder naar school te gaan. Op eender welke plaats kun je je verdiepen in een NHA-thuiscursus: bij jou thuis, op het strand, in de trein, in de wachtzaal bij de dokter, het maakt allemaal niets uit.

Het is perfect mogelijk om een thuisopleiding van NHA te combineren met je werk, je hobby’s en je gezinsleven. Heb je per dag slechts een half uurtje tijd om te studeren? Ook dat is geen probleem. Je mag rustig de tijd nemen om je opleiding te voltooien, tot drie jaar toe zelfs, om zo een begeerd diploma te behalen.

 

 

Hulp en ondersteuning tijdens je studie

Moet je dan zo’n opleiding voor volwassenen zonder diploma helemaal in je eentje volgen? Helemaal niet! Een thuiscursus van NHA volg je inderdaad individueel in je eigen omgeving, maar je staat er zeker niet alleen voor. Vanaf de start van je cursus volgt een vakdocent van NHA jouw vorderingen. Je communiceert met je persoonlijke docent via de digitale leeromgeving Plaza. Je mag je docent alle mogelijke vragen stellen over de leerstof.

Bovendien is het mogelijk om via de digitale leeromgeving contact te leggen met andere cursisten die dezelfde opleiding volgen. Zo kun je met je ‘virtuele klasgenoten’ chatten over de cursusinhoud, moeilijke hoofdstukken, de cijfers die je behaald hebt enzovoorts. En waarom zou je met je medecursisten niet eens afspreken om samen wat te gaan drinken? Misschien leer je zo jouw toekomstige collega’s kennen!

 

man studeert voor opleiding volwassenen zonder diploma

 

Nog niet overtuigd? Gratis proeflessen beschikbaar!

Heb je er wat schrik voor om te beginnen met een opleiding voor volwassenen zonder diploma? Dat is begrijpelijk; misschien is het al een hele tijd geleden dat je nog lessen hebt gevolgd. Om jou te overtuigen mag je van alle NHA-thuiscursussen een gratis proefles aanvragen. Zo krijg je een voorproefje van de leerstof en de huistaken die bij de cursus horen.

Je mag je overigens op elke dag van het jaar inschrijven voor een opleiding bij NHA; je moet niet wachten tot het begin van het schooljaar! Grijp deze unieke kans om alsnog een diploma in de wacht te slepen. Maak je keuze en start bij NHA met een opleiding voor volwassenen zonder diploma.

 

Bekijk de  mogelijkheden »

Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

  • 15 dagen gratis op proef
  • Start direct met de cursus
  • Studeer in jouw eigen tempo
  • Lesgeld terug als je niet slaagt
  • Gratis toegang tot de
    NHA e-bookbibliotheek
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!