Kinderpsychologie  

Nú met GRATIS tablet Tijdelijk 10% korting
Kinderpsychologie
ktno_bijscholing_klein
Start je proefles
Schrijf je in 15 dagen gratis proberen
€289,00
260,10
of 
12 x €23,85
4.6/5

Beoordeeld door 77 student(en)

 • Inclusief persoonlijke begeleiding
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Start binnen enkele minuten
 • Afronding: NHA-instituutsdiploma
 • Studieduur: 12 maanden
ALGEMEEN

Kinderpsychologie: de kunst van het opvoeden

Soms zijn kinderen vertederend. Soms is het een mysterie wat er in een kinderhoofd omgaat. Soms zijn opgroeiende kinderen grappig en soms gedragen ze zich onverwacht. Waarom doen kinderen soms zo moeilijk met eten en aankleden? De opleiding Kinderpsychologie biedt je meer inzicht.

Wil je kinderen en hun gedrag beter begrijpen? Volg dan de Kinderpsychologie opleiding van NHA. In deze psychologiecursus leer je wat kinderen bezighoudt. Handig als je veel met kinderen werkt, bijvoorbeeld als onderwijzer of als pedagogisch medewerker.

Waarom gedragen kinderen zich zoals ze zich gedragen? Hoe verandert hun leefwereld? Welke obstakels overwinnen ze van hun geboorte totdat ze volwassen zijn? Na de cursus Kinderpsychologie kun je deze vragen zelf beantwoorden.
 

Bestudeer de ontwikkeling van een kind

De psychologiecursus behandelt de gehele ontwikkeling van een kind: van de geboorte en de kindertijd tot en met de puberteit. De opleiding biedt inzicht in het totale vakgebied van de kinderpsychologie.

Tijdens de cursus Kinderpsychologie bestudeer je de opvoeding. De kennis, aanwijzingen en tips maken het makkelijker om met een opgroeiend kind om te gaan. Je leert kleine en grotere hindernissen voorkomen en valkuilen ontwijken. Ontdek zelf hoe het gedrag van een kind bij iedere levensfase verandert.
 

"Het certificaat maakte het voor mij echt af!"

Patrizia Andrean (58) volgde de opleiding Kinderpsychologie:
“Ik was altijd al heel geïnteresseerd in kinderen. Komend schooljaar ga ik de overstap maken van kraamverzorgende naar pedagogisch medewerker. Ik denk dat ik deze cursus zeker kan gaan gebruiken in mijn nieuwe baan. Ook in mijn werk als kraamverzorgende heb ik er veel aan gehad.

Het studeren via NHA is me heel goed bevallen. De docenten waren snel met nakijken en gaven je ook vaak extra tips. Dat maakt het heel persoonlijk. Het certificaat maakte het voor mij echt af. Mocht ik weer een thuisstudie kiezen, dan ga ik dat zeker via NHA doen!”

 

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Wil jij niet alleen leren waarom kinderen precies doen wat ze doen, maar wil je hier ook actief anderen mee helpen? Dan is de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie perfect voor jou!

Door deze twee interessante opleidingen te combineren leer je namelijk ook kinderen te begeleiden en te stimuleren hun talenten optimaal te benutten. Daarnaast ontdek je ook nog eens hoe je ouders ondersteunt bij opvoedingsproblemen en gedragsproblematiek.


Zo werkt studeren bij NHA

PROGRAMMA

Studieprogramma Kinderpsychologie

Bijzonder heldere Kinderpsychologie opleiding

In heldere taal maak je kennis met het gedrag van kinderen en leer je waarom ze zich op een bepaalde manier gedragen. Hoe verandert hun leefwereld en hoe worden ze gevormd tot de volwassenen die zij zullen worden? Wil je weten wat kinderen nodig hebben voor een goede ontwikkeling? Kies dan voor deze waardevolle cursus Kinderpsychologie.

De teksten zijn helder geschreven en daardoor voor iedereen toegankelijk. Op een prettige manier wordt de algehele ontwikkeling van een kind behandeld, van geboorte tot volwassenheid. Zo krijg je meteen inzicht in het totale vakgebied van de Kinderpsychologie.

De ontwikkeling van een kind in elke nieuwe fase

In de cursus Kinderpsychologie leer je wat de basis is van een goede opvoeding. Je ontdekt hoe het gedrag van het kind verandert in iedere nieuwe fase van zijn ontwikkeling.

Wat kun je bijvoorbeeld verwachten wanneer een kind voor de fase van de puberteit staat? Juist deze belangrijke fase, waarin een kind op de grens naar volwassenheid staat, is een periode die grote spanningen met zich mee kan brengen. Is een puber moeilijk, of hééft een puber het moeilijk?

Deze nuttige cursus Kinderpsychologie versterkt jouw zelfvertrouwen en helpt je in te spelen op de gedragingen en gevoelens van een kind op iedere leeftijd.

Antwoord op al jouw vragen

In de opleiding Kinderpsychologie behandelen we alle belangrijke onderwerpen. De eerste les gaat over de wetenschap van de kinderpsychologie zelf en de belangrijkste visies daarin.

In de daaropvolgende lessen krijg je antwoord op talrijke vragen:

 • Hoe ontwikkelt een kind zich in de baarmoeder?
 • Wat betekent die eerste glimlach van een baby?
 • Wanneer en aan wie hecht een baby zich, en waarom?
 • Hoe belangrijk is aandacht en liefde voor de ontwikkeling van een kind?
 • Hoe leert een kind eigenlijk praten?
 • Hoe moet een ouder omgaan met een kind met een ontwikkelingsstoornis?
 • Hoe belangrijk zijn complimentjes?
 • Waarom bedenken kinderen monsters?
 • Hoe kan ik zelf een kindertekening duiden?
 • Wat is de rol van humor bij de opvoeding en wat kan humor voor een kind zelf betekenen?
 • Hoe leert een kind op school; wat is de invloed van een echtscheiding, of van de dood?
 • Wat gebeurt er allemaal tijdens de puberteit?
 • Hoe wordt iemands persoonlijkheid bepaald?
 • En ten slotte: hoe volwassen is een volwassene?

Meer inzicht in jezelf

Deze leuke en leerzame cursus Kinderpsychologie geeft je op veel vragen antwoord. Je leert het gedrag van kinderen begrijpen en herkennen op verschillende leeftijden en hoe je hier op kunt reageren. De lessen geven je nieuwe inzichten in de levensloop van kinderen. Je leert deze inzichten meteen in de praktijk te brengen.

Je leert ook jouw eigen levensloop beter kennen: situaties die in de lessen beschreven worden zul je niet alleen herkennen, maar kun je nu ook bewust plaatsen in jouw leven. Je brengt ze in verband met wie en wat je nu bent. Het begrip van kinderen dat je tijdens de cursus Kinderpsychologie verwerft, maakt dat je nog meer van hen kunt genieten.
 

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Naast de bovengenoemde onderwerpen van de opleiding Kinderpsychologie, ga je met de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie dieper in op de volgende onderwerpen:

 • Coachen algemeen
  In deze drie lessen staan vooral de attitudes en vaardigheden van de coach voorop.
 • Gesprekstechniek
  Hierbij krijg je onder meer inzicht in verschillende technieken die je kunnen helpen om kinderen en jongeren blijvend te motiveren en om ouders zo goed mogelijk te begeleiden in het opvoedingsproces.
 • Ontwikkeling van het kind
  In de module ontwikkeling van het kind nemen we jou in vier lessen mee door de psychologische en cognitieve ontwikkeling van het kind en de theorieën die daar rond werden ontwikkeld.
 • Opvoedings- en ontwikkelingsproblemen
  In de module opvoedings- en ontwikkelingsproblemen gaan we in op allerlei mogelijke oorzaken van afwijkende ontwikkeling. We bekijken wat gedragsproblemen zijn, hoe ze ontstaan en hoe we ermee kunnen omgaan.
REVIEWS

Reviews

Dit zijn specifieke reviews over Kinderpsychologie, afkomstig van het onafhankelijke reviewplatform eKomi.

10/10
Kinderpsychologie

Ik ben sinds kort gestart met de cursus kinderpsychologie. Het is erg overzichtelijk en de lesstof is interessant. Fijn om de uitgebreide beoordeling te krijgen op huiswerk, ik ben nu al tevreden

8/10
Kinderpsychologie

Het is een zeer leerzame cursus. Ik denk dat het alleen tot zijn recht kan komen wanneer je praktijkervaring op doet.

10/10
Kinderpsychologie

Deze cursus is presis wat ik zoek. Ik vind het prima. Waw makkelijk om te volgen en ik doe ook een kijk op mezelf

8/10
Kinderpsychologie

De cursus was makkelijk te volgen en geeft een mooie basis in de kinderpsychologie. De informatie gaat niet heel diep en per les zijn er maar 2 huiswerkopdrachten, die vlot werden nagekeken. Ik was in 6 dagen door de cursus heen. Ideaal dat je zelf kan bepalen wanneer je studeert en hoe lang je erover doet. Zeker een aanrader als je meer wil weten over kinderpsychologie, vooral als je nog geen voorkennis hebt.

DIPLOMA

Diploma Kinderpsychologie

Bij NHA rond jij je opleiding af in het tempo dat het best bij jou past. Je bepaalt zelf óf en wanneer je er aan toe bent om je opgedane kennis te toetsen.

Examen: elke dag en dicht bij huis

Deze opleiding kun je afronden met een examen. Ben je geslaagd voor het examen, dan ontvang je van ons het NHA-instituutsdiploma.

Dagelijks kun je digitaal je examen afleggen op een locatie bij jou in de buurt. Dit bespaart reistijd en je kunt meteen het examen maken als je de lesstof hebt afgerond. Je bepaalt zelf waar en wanneer je het NHA-examen wilt maken.Altijd een examenlocatie bij jou in de buurt.

Jouw voordelen:

 • geen lange reistijd;
 • niet lang wachten op een examendatum. Je kunt je examen afleggen wanneer jij er klaar voor bent;
 • geen examenstress;
 • de uitslag van jouw examen is snel bekend.
 • examen maken kan ook in Paramaribo en Curaçao
   

Aanmelding
Aanmelden voor het examen kan eenvoudig via Plaza. Het examengeld bedraagt € 132,50.
Bij NHA betaal je het examengeld pas bij aanmelding voor jouw examen.

Getuigschrift

Een NHA-getuigschrift kun je voor € 29,- aanvragen als je al jouw huiswerk hebt ingezonden en gemiddeld hiervoor een voldoende hebt gescoord (5,5 of hoger).

Vooropleiding

Voor deze opleiding is geen specifieke vooropleiding vereist.

Niet geslaagd? Lesgeld terug

Je krijgt het lesgeld terugbetaald indien je niet geslaagd bent voor het examen. Voorwaarde voor deze terugbetaling van het lesgeld is dat je al het huiswerk maandelijks hebt ingestuurd en na de startdatum aantoonbaar 2x aan één theorie-examen hebt deelgenomen zonder daarvoor te slagen. In dat geval krijg je het betaalde lesgeld, dat betrekking heeft op de lesstof voor het betreffende examen, terugbetaald. Je dient hiertoe wel de hele cursus afgerond en betaald te hebben. Deze garantie geldt tot drie jaar na inschrijfdatum.

 

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Na afloop van de opleiding Kindercoach kun je het NHA-Instituutsdiploma ontvangen. Dit diploma kun je voor € 29,- aanvragen. Dat kan wanneer je de cursus hebt gevolgd, van alle lessen het huiswerk ter correctie hebt ingestuurd en daarvoor gemiddeld een voldoende cijfer haalde (5,5 of hoger). Aan het einde van de cursus ben je dan de trotse bezitter van het instituutsdiploma van de NHA, dat zijn waarde ruimschoots bewezen heeft.

Heb je beide onderdelen succesvol afgesloten? Dan kun je het overkoepelende NHA Instituutsdiploma Kindercoach + Kinderpsychologie aanvragen. Het huiswerk van de module Eigen zaak starten is niet verplicht voor het behalen van jouw diploma.

 

Over NHA en de erkenning door het ministerie van onderwijs

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft NHA als opleider erkend op grond van de WEO (Wet erkende onderwijsinstellingen) voor het opleiden voor de staatsexamens voortgezet onderwijs. Kinderpsychologie valt niet onder deze erkenning.

Kijk hier voor een lijst met alle opleidingen die wel onder deze erkenning vallen.


NHA best beoordeelde thuisstudie-opleider van Nederland!

Onderzoeksbureau Markteffect heeft onlangs een grootschalig onderzoek uitgevoerd naar de kwaliteit van thuisstudies. Meer dan 1.000 respondenten werd gevraagd hun thuisstudie-opleider te beoordelen. NHA werd daarbij beoordeeld als de beste thuisstudie-opleider van Nederland. 

Wij zijn enorm trots op onze docenten. Elke dag opnieuw doen zij hun uiterste best om onze studenten een perfecte begeleiding te bieden, en dat wordt dus gewaardeerd. Goed om te weten dat je bij NHA studeert bij de beste thuisstudie-opleider van Nederland!


Meer kwaliteitsgaranties

 
KTNO-geaccrediteerd

Ook is deze opleiding geaccrediteerd door de beroepsvereniging KTNO, actief binnen de complementaire gezondheidszorg. Deze opleiding wordt voor hun leden geadviseerd als bijscholing en kan nascholingspunten opleveren.

ZO STUDEER JE

Zo studeer je


Studeer in je eigen tempo - waar je maar wilt

Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe je studeert. En je mag altijd je eigen tempo bepalen. Zo is de opleiding Kinderpsychologie uitstekend te combineren met een drukke baan of met je hobby's. Starten met deze opleiding kan op elke dag van het jaar!

Flexibiliteit: je ontvangt de lessen gedrukt en digitaal

Je ontvangt het lespakket in een luxe ringband thuis per post. De lesstof wordt in de meeste gevallen ook getoond in de digitale leeromgeving Plaza. Zo kun je altijd studeren op de manier die het beste bij jou past.

Persoonlijke begeleiding

Dankzij de persoonlijke begeleiding van onze deskundige docent sta je er niet alleen voor. Je kunt het huiswerk aan het eind van een les opsturen naar je docent (via onze digitale leeromgeving) die het dan weer snel naar je terugzendt. Gecorrigeerd en voorzien van advies, uitleg, cijfer en antwoord op je eventuele vragen.

Kies je voor een opleiding met hulp? Dan mag je bij alle NHA-opleidingen 3 jaar lang gebruik maken van deze persoonlijke studiebegeleiding. Deze service is uniek in Nederland! 

Wanneer je start met deze opleiding Kinderpsychologie, stelt je persoonlijke docent zich aan je voor.

Direct contact met studiegenoten

Alle NHA-studenten kunnen inloggen op onze digitale leeromgeving.  Hier kom je in contact met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen. Je kunt dan samen studeren, ervaringen uitwisselen en misschien een keer samen afspreken. Dat maakt het leren extra leuk.

Voordelen van onze digitale leeromgeving Plaza

 • de studiehandleiding doornemen;
 • lessen bestuderen;
 • video(’s) bekijken;
 • voorleesfunctie;
 • huiswerk en eventuele vragen naar je docent sturen;
 • jouw online motivatiecoach activeren, om zo jouw studievoortgang te bewaken en je van handige tips te voorzien;
 • alle huiswerkcijfers en eventuele examencijfers op een rij;
 • de mediatheek bezoeken voor belangrijke downloads;
 • contact leggen met studiegenoten die dezelfde opleiding volgen;
 • één jaar toegang tot de NHA e-bookbibliotheek met maar liefst 75 e-books en 41 audiobooks in allerlei categorieën. 

STUDIEDUUR

Studieduur

De opleiding Kinderpsychologie duurt 12 maanden bij een gemiddeld studietempo van 4  uur per week. Je kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard de studieduur. Jij bepaalt jouw eigen tempo.
 

Combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie

Voor de combinatie opleiding Kindercoach + Kinderpsychologie staat een studieduur van 12 maanden bij een normaal studietempo. Maar langzamer of sneller kan en mag altijd! Je bepaalt jouw eigen tempo.
 

Vragen?

Bel ons: (077) 306 70 00. We helpen je graag!

LESGELD

Lesgeld

Kinderpsychologie

€289,00 €260,10
of  12x 23,85
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Met hulp ?Huiswerkcontrole door jouw persoonlijke vakdocent, mogelijkheid tot het stellen van vragen over de lesstof, bij een huiswerkscore van een voldoende of hoger de mogelijkheid tot het aanvragen van een getuigschrift. Uniek bij NHA: je krijgt 3 jaar lang begeleiding!

€289,00 €260,10
of  12x 23,85
Schrijf je in
15 dagen gratis proberen
Gratis Tablet incl. toetsenbord bij inschrijving

Daarom NHA

 • 15 dagen gratis op proef
 • Start direct met de cursus
 • Studeer in jouw eigen tempo
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Gratis toegang tot de
  NHA e-bookbibliotheek

10/10

Ik ben sinds kort gestart met de cursus kinderpsychologie. Het is erg overzichtelijk en de lesstof is interessant. Fijn om de uitgebreide beoordeling te krijgen op huiswerk, ik ben nu al tevreden

Lees meer »
Op de hoogte blijven
Wil je als eerste op de hoogte zijn van de nieuwste opleidingen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief!
Succesvol aangemeld!